Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » ARAB HASTÁNCOSOK? Holmarad a...

ARAB HASTÁNCOSOK? Holmarad a CSADOR?

Figyelt kérdés
a hastánc ugyebár elég régóta létező dolog.. Az araboknál is van/volt. De az araboknak 99% muszlim.. És a nőknek muszáj hordaniuk a csadort. Ezt manapság ugye már kezdik kicsit béketűröbben nézni.. De régen elég durván ölték az apák a lányukat ha letértek a vallásrol/vagy nemakartak csadort hordani. Akkor kikvoltak a hastáncosok? kur*vák? nemértem..
2011. júl. 13. 01:23
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
54%
én meg ha bármilyen nőt meglátok, akkor mindig a nindzsakurv*k jutnak az eszembe :)
2011. aug. 2. 15:07
 12/18 anonim ***** válasza:

Nem mindenhol kellett a nőknek csadort viselni, ez muszlim országonként változik, lévén az iszlám tanítása már számos kontinensen megjelent. pl.: Szudánon, Szaúd-Arábián és Iránon kívül nem is jár büntetés érte. Szíriában, Kazahsztánban, Indonéziában pedig alig jelenik meg, az arc elrejtése pedig végképp nagyon ritka. Albániában teljesen úgy öltözködnek, ahogy a nem muszlimok.

Régen a hastáncosok közül igen sokan voltak prostituáltak, de nem kizárólag. A sah, padisah, bégek, szultánok, stb... udvartartásában gyakorta lehetett találni táncosokat, nekik értelemszerűen nem csadort kellett viselniük ekkor, hanem lenge, színes, tetszetős ruhaneműket, hogy a férfiaknak mennél szemravalóbbak legyenek. A "munka" végeztével csador föl, jobbra át és takarodó volt nekik is.

Béke veled! السلام عليكم

2011. aug. 2. 15:16
 13/18 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszod!

én egyébként albán vagyok. Kosovo-bol jöttem magyarországra.:D és ott azért nem hordanak csadort,mert akkor a lány el sem vennék feleségül. szeretik mutogatni hogy milyen szép a feleségük,nemszeretnék elrejteni.

ha jol vélem,akkor te is muszlim vagy.:)

ramadan mubarak kedves tesvérem! :)

2011. aug. 2. 15:50
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
így van :D minek elrejteni? Ramadan mubarak, testvérem! Nem is remélhettem, hogy vannak még muszlimok rajtam kívül a gyakorin. Erre voilá :D Nagyon jól beszélsz magyarul, mikor jöttél Magyarhonba? 1998-ban? '86? Béke veled! السلام عليكم
2011. aug. 3. 03:53
 15/18 A kérdező kommentje:

hát nem vagyok olyan idős,mint amilyenre te most számitasz..

mikor volt a háború kosovoban,akkor jött anyukám magyarba,mert terhes volt meg ilyenek.. és itt mégiscsak biztonságosabb.. apa meg késöbb jött utánunk.. azóta pedig rengeteg sok pékségünk van,igyhát itt is maradtunk.. de havonta járok visza haza.. :)

2011. aug. 3. 04:33
 16/18 anonim ***** válasza:
Ahá értem! :) Dunavecsén voltam egyszer albán pékségben. Be kell vallanom, mind az öt ujjamat megnyaltam. Barátnőm mindig ott vett kenyeret, valahogy még a sima kenyér is finomabb volt onnan. Jó ilyen sikertörténetet hallani, hogy egyes emberek egy tragédiából, hogy tudnak aztán valami pozitívumot kovácsolni a maguk és családjuk számára :) Szeretsz itt élni? Béke veled! السلام عليكم
2011. aug. 3. 05:50
 17/18 A kérdező kommentje:
szeretem itt élni nagyon! csak néha kicsit túl sok ez a magyaroszág..s olyankor jó hazamenni! és a müezzin szavára ébredni. ott sokkal másabb mint európában. az emberek az utcán énekelnek ha ugy támad kedvük hangszert is visznek a kezükben és zenélnek épten nyomon, táncolgatnak. és senki nem nézi hülyének őket. de azért itt is nagyon szeretek lenni! :)
2011. aug. 3. 18:53
 18/18 anonim ***** válasza:

:)

Szép, hogy ápolod a gyökereidet. És remélem, hogy még sokáig lesz olyan ez az ország, hogy "...a jognak asztalánál / Mind egyaránt foglal helyet..." (Petőfi Sándor). Minden jót neked!

Paqja qoftë mbi ju :D

2011. aug. 5. 13:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!