A nem általatok gyakorolt vallásról mi alapján formáltok véleményt?
Sziasztok!
Én úgy vagyok ezzel, hogy nem a vallásokat ítélem meg, hanem az embereket. Megmagyarázhatatlan okok miatt, legalábbis számomra megmagyarázhatatlan okok miatt vonzódom bizonyos vallású emberekhez, pl. a buddhistákhoz, pedig a családomban senki nem buddhista, és jómagam sem vagyok az. Maga a buddhizmus, mint vallás nagyon távol áll tőlem, de a buddhista embereket nagyon szeretem. Ha valakiről megtudom, hogy buddhista, vagy buddhista lett, ugrálok örömömben, és legszívesebben a nyakába ugranék az illetőnek, és akkor is megkedvelem, ha előtte utáltam az illetőt, mint a szart.
Hindú embert egyet sem ismerek személyesen, mégis, amikor a hinduizmusról olvastam, nem a vallást szerettem meg, hanem az embereket.
Üdv: 29/L
Szerintem ezt több oldalról is meg lehetne közelíteni.
Az emberek általában azért szoktak elítélni egy vallást, mert xy azt mondta róla, hogy... vagy olvastak valamit róla... Már itt van a legsúlyosabb hiba. Nem a vallásokat kell elítélni, azokat tiszteletben kell tartani. Meg persze tiszteletben kell tartani a vallások követőit is, mert azzal a személyiségi jogait sérted meg. Azt csinál, amit akar, abban hisz, amiben akar, nem akadályozhatod meg ebben, mert az bűncselekmény. Bűncselekmény vallásoknál nagyon sok előfordul, pl. valakit erőszakkal rá akarnak venni arra, hogy kövesse az ő hitüket, és ha nem teszi, akkor megverik, tömlöcbe zárják, kínozzák addig, ameddig azt nem mondja oké. Ez sértő.
De az emberek alkothatnak magánvéleményeket, amiket kimondhat ugyan, de másokat nem buzdíthat arra, hogy ők is ugyanazt gondolják.
Én, személy szerint, egy vallást sem ítélek el. Van az ismeretségi körömben több ember is, aki vallásos, különféle vallásúak: református, katolikus, jehova tanúja, baptista... stb. Ugyanolyan ember, mint bárki más, azzal az egy kivétellel, hogy más az Istenről alkotott véleménye, más az Istenképe, mint a másik vallás követőjének. Vagy nem úgy hívja őt, vagy másképp imádkozik hozzá, más szertartásokkal áldja őt.
Ha most a katolikus vallást említem, sokszor hallható, olvasható a médiában, hogy a katolikus papok pedofilok, vagy hazugok, csalók... Ezért nem a katolikus egyházat kell elítélni, hanem azokat a papokat, akik nem "érdemlik meg" azt a címet, amit az Úrtól, az egyháztól kaptak.
"A nem általatok gyakorolt vallásról mi alapján formáltok véleményt?"
Egyértelműen az azt gyakorlók viselkedéséről.
milyen alapon?egyszeru a valasz!
-en mint zsido,a keresztenysegrol ugy foirmalok velemenyt,hogy adott egy zsido ferfi aki galileai szuletesu,es alapit egy masik vallast,elvetve az atyai vallasat!!
undorito dolognak tartom ezt!!
mellesleg megjegyzem!!
ugy szuletett mint zsido-es ugy is halt meg!!!
a neshama yehudi egy kitoroilhetetlen dolog!!az nem levetheto mint egy kabat!!
a kulombseg,;
keresztennye LESSZ valaki a keresztviz altal!
Zsidonak SZULETUNK!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!