Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mindegyik vallás hülyének...

Mindegyik vallás hülyének nézi a másik vallást?

Figyelt kérdés
mindegyik vallás hülyének nézi a másik vallást?
2011. jún. 25. 21:37
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

"Az, hogy egy vallás nem verseng a többivel, nem jelenti, hogy nem helyezi magát a többi fölé."

általában de, mert a vallások azért térítenek, mert az az alapgondolatuk, hogy ők tudják az igaz utat mindenki számára. A nem térítő vallásokból ez általában hiányzik, ezért is nem térítenek.

Fentebb volt példa a zsidó vallás, hogy az csak annyit mond magáról, hogy ez a zsidó nép vallása, mert ők az Ószövetség szerint arra lettek kijelölve, hogy ezeket a vallási törvényeket vigyék tovább és fenntartsák, de a nem zsidó nép tagjai számára a többi vallás is tök ugyanolyan jó.

2011. jún. 26. 16:28
 12/15 anonim ***** válasza:
Felénk a papok szeretik hülyének nézni és kritizálni egymást. :D Vicces, mikor valaki elfogadásról, alázatosságról prédikál, de még hosszabban tud arról beszélni, hogy melyik felsőbb rangú, Isten szolgálatában álló személy próbálja aktuálisan kisemmizni őt...
2011. jún. 27. 00:21
 13/15 anonim ***** válasza:
65%

A vallás nem néz senkit hülyének, mert a vallás nem egy személy. A vallásos emberek megint csak nem jó példa, mert 1. ez nem egy embercsoport. 2. milyen vallás?

Igen, vannak toleránsabb és kevésbé toleránsabb vallások, de ez érthető is ha megnézed, mit hirdetnek. Ja, és az egy vagy több istennek ehhez semmi köze. Egy reinkarnációban hívő vallás eleve toleránsabb, hiszen egy "megtévedt lélek" majd egy másik életében megvilágosodhat, minden ami vele történik, karma.

Míg az egyetlen életben hívő vallások sürgetik az Igazság megtalálását, mondván hogy nincs rá idő, hogy az ember inkarnációk során jusson el hozzá.

Az ítéletet azonban mindig az egyén teszi. Én keresztény vagyok, de nem ítélek el más vallásokat; bár őszintén mondom, van egy-kettő, amivel nagyon nem értek egyet, de a többségük nagyon szép és mély kultúrával rendelkezik. Örömmel olvasok buddhista, taoista és védikus iratokat, szeretem a zsidó misztikusokat is. Nem gondolnám, hogy hülyének nézhetek más embereket, mert más valláshoz tartoznak.

Freya

2011. jún. 27. 15:34
 14/15 anonim ***** válasza:

16:28

"általában de, mert a vallások azért térítenek, mert az az alapgondolatuk, hogy ők tudják az igaz utat mindenki számára. A nem térítő vallásokból ez általában hiányzik"

Attól, hogy egy vallás nem térítő, még nem feltétlenül nem helyezi magát a többi felé. Ezt mondtam, és ezt nem is cáfoltad.

2011. jún. 28. 10:43
 15/15 anonim ***** válasza:

a nem feltétlenül, és az ÁLTALÁBAN DE az nem zárja ki egymást.

de mondjál már nekem olyan nem térítő vallást, amelyik kimondottan lenézi, kevesebbnek nézi a többi vallást.

2011. jún. 28. 18:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!