A jelenések könyvében szereplő utolsó, hetedik csapást az elpecséltetek átélik avagy ők nem részesülnek abban, esetleg már nem is lesznek (leszünk? ) itt a földön?
"A hetedik angyal is kitölté az ő poharát a levegőégre; és nagy szózat jöve ki a mennyei templomból a királyiszéktől, a mely ezt mondja vala: Meglett!
És lőnek zendülések és mennydörgések és villámlások; és lőn nagy földindulás, a milyen nem volt, mióta az emberek a földön vannak, ilyen földindulás, ilyen nagy.
És a nagy város három részre szakada, és a pogányok városai elesének; és a nagy Babilon megemlítteték az Isten előtt, hogy adjon annak inni az ő búsult haragja borának poharából.
És minden sziget elmúlék, és hegyek nem találtatának többé.
És nagy jégeső, mint egy-egy tálentom, szálla az égből az emberekre; és káromlák az Istent az emberek a jégeső csapásáért; mert annak csapása felette nagy."
Jó mégegyszer nekirugaszkodok :-)
Jákobnak volt tizenkét gyermeke, akiket megáldott prófétikus áldásokkal. Rúben az erkölcstelensége, Lévi pedig az erőszakossága miatt elveszítette az elsőszülötségi áldást, ami kettős örökség lett volna az ígéret földjén, és ez a kettős örökség rászállt Józsefre. Efraim neve egyébként kétszeres áldást is jelent. Ezért József fiait Jákob gyermekeivé fogadta. (I. Móz. 48.) De József nem lehetett a befogadott új törzsek vezetője az Egyiptomi hivatala miatt, hanem az ő fiai. Így lett volna 13 törzs. De a IV. Mózesben mint már írtam Mózes kivette Lévi törzsét Izrael fiai közül, és a népszámláláson különválasztotta őket, mint akiknek az Úr az ő örökségük, és a helyükön József fiainak nevei vannak feltüntetve törzsként. Így megmaradt a tizenkét törzs, csak van benne egy kis csavar. Ezért írtam neked hogy furcsa és biztos nem hasamra csapokból van a Jelenések könyvében benne a József és Lévi, és hiányzik Dán és Efraim. Ha a kinyilatkoztatás az nem keresztrejtvény akkor te már biztosan mindent értessz a bibliából és többet nem is kell olvasnod? Mert én nem sokat tudok egyenlőre belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!