Szokott valaki szent sírt díszíteni? Vagy ismeri esetleg a díszítésben szereplő dolgok szimbolikáját?
A liturgikus színeket fel szokták használni sok helyen (nagyon helyesen) a virágok esetében is. Így a piros a vér, vértanúság jelképe. A fehér az ünnepé, a lila a bűnbánaté.
A "miért úgy csinálják" alatt mit értesz?
Köszönöm szépen, hogy írtál!
Olyanokra gondoltam, hogy pld. adomány virágot is gyűjtenek -ennek van jelentősége pld? Vagy a virágok elhelyezésének, vannak más tárgyak is esetleg, amik oda kerülhetnek?
Köszönöm még egyszer!
Ezek a válaszok nagyon hasznosak! Voltam hétvégén megnézni, hogy néz ki pontosan a szent sír. Ott volt a lepel-csipke alatt egy Krisztus szobor(?) és egy nagy kereszt is máshová támasztva. Az elkészítés sajnos nem tudom mikor volt pontosan, mert akkor ezekre is rákérdeztem volna.
Ja, igen, tényleg. Valamiért a húsvét utánira asszociáltam, pedig hisz nagypéntek éjjel és nagyszombaton benne van Jézus (szobor). És a kereszt is, amint láttad, ott lehet. Most elutazom egy hétre, és nem tudok majd netezni, de ha hazajöttem, töltök fel nagyon szép szent sír képet. :)
Remélem, szép volt a húsvétod.
Krisztus feltámadt, alleluja!!
Köszi!
Díszítésre nem tudtam oda menni, hogy megnézzek mindent utána meg az imádkozókat nem kartam zavarni.
Jó utat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!