Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mint tudjuk, Angyalokból van...

Mint tudjuk, Angyalokból van sok. De mennyi lehet az Ark-angyalokból? Csak egy, vagy több is?

Figyelt kérdés
És melyik Angyal "fajtából" van több? :)
2011. jún. 25. 16:17
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Nem tudom potosan, hogy mit nem értesz, de megpróbálom...

A bibliai neveknek mindnek jelentése van. Nem azért adtak annak idején neveket az emberek a gyermekeiknek, mert melyik hogyan hangzott, hanem mert jelentést hordozott. Ilyen például az Ábrahám. Ennek jelentése sokaság atyja. Ezt Isten adta neki. Ilyen Jákob, melynek jelentése csaló, mivel másodszülöttként úgy jött a világra, hogy az ikertestvére Ézsau bokáját fogta, tehát csalt, de a továbbiakban is illet rá a neve, amit Ézsau a fejéhez is vágott, mivel csalással szerezte az elsőszülöttségi jogot a bátyjától, illetve az áldást apjától. Krisztust Jézusnak (Jesua) kellett elnevezni, ezt mondta Gábriel, mert a jelentése szabadító. Magyarán nem Jézus volt a neve, mert ez csak a mi fülünk számára ez a neve, az akkori embereknek a fülének úgy hívták, hogy szabadító. És még lehetne sorolni a neveket a szentírásból.

Az én első lányomat Dórának neveztem el. Persze elsősorban azért, mert éppen a sok név közűl ez tetszett, de az i-re a pontot az tette, hogy jelentése: Isten ajándéka, mert így is gondolom.

Ami nevek meg vannak írva a szentírásban, mindnek jelentése van. Mindnek fontos jelentése van. Amikor azt a sort olvasod, hogy:

"És abban az időben felkél Mihály, a nagy fejedelem, a ki a te néped fiaiért áll, mert nyomorúságos idő lesz, a milyen nem volt attól fogva, hogy nép kezdett lenni, mindezideig. És abban az időben megszabadul a te néped; a ki csak beírva találtatik a könyvben."

Ez csak nekünk hangzik így. Dánielnek így hangzott:

"És abban az időben felkél aki olyan mint Isten, a nagy fejedelem, a ki a te néped fiaiért áll, mert nyomorúságos idő lesz, a milyen nem volt attól fogva, hogy nép kezdett lenni, mindezideig. És abban az időben megszabadul a te néped; a ki csak beírva találtatik a könyvben."

Ami az utolsó sor Jézus jelentése szabadító

"Szűl pedig fiat, és nevezd annak nevét Jézusnak, mert ő szabadítja meg az ő népét annak bűneiből."

Mihály jelentése:ki olyan mint Isten

Például a jelentését itt is megtalálod:

[link]

2011. jún. 25. 18:53
 12/14 anonim ***** válasza:

Ezt a "Ki olyan, mint Isten?" dolgot én se értettem sokáig, itt megtalálod a megfejtést:

[link]

Ezt az előbb véletlenül a másik angyalos kérdéshez írtam be. :(

2011. jún. 25. 20:12
 13/14 anonim ***** válasza:
Az Ark Angyal szó szerinti jelentését nem tudom, de ő az, aki az emberekkel tartja a kapcsolatot, vagyis a hírvivő. Ez Mihály. pont.
2011. jún. 26. 19:26
 14/14 anonim ***** válasza:

Az ószövetség egy a héber iratok közül. A héber iratok szerint több arkangyal is volt, például Lucifer. Az hogy a Biblia nem említi, nem jelenti azt hogy nincs.

Névmagyarázat: Ismeritek a héber nevek magyarázatát? Rengeteg hasonló név van. A messiást Imánuelnek nevezi Ésaiás. A név jelentése: velünk van az Isten.

2011. jún. 27. 15:40
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!