A terméketlen házaspárok nem szeretkezhetnek?
Urban legend, hogy katolikusok szerint a szex egyetlen célja a szaporodás lehet, ilyet kategorikusan sosem állítottak.
"A férfi teljesítse házastársi kötelességét feleségével szemben, hasonlóképpen az asszony is férjével szemben. Az asszony testével nem maga rendelkezik, hanem a férje, éppígy a férfi testével sem ő rendelkezik, hanem a felesége. Ne tartózkodjatok egymástól, legföljebb közös megegyezéssel egy időre, hogy azt imádsággal töltsétek. Azután térjetek vissza egymáshoz, nehogy a sátán megkísértsen benneteket, mivel nem tudtok megtartóztatásban élni."
1Kor 7:3-5
Első válaszoló vagyok..
Hol volt a kérdésedben vallási "előírásra" hivatkozás, mert természetesen akkor más a válaszom...
Sziasztok!
Titus Pullo megelőzött, én is ezt az igét idéztem volna ide, de örülök, hogy megtette!
Érdekes kérdés, hiszen tudjuk, hogy a Bibliában számos példa van terméketlen házaspárokra, ahol aztán Isten kegyelméből mégis lett gyermek. Ilyen Ábrahám és Sára esete, és ilyen Elkána és Anna esete. Mindkét esetben Isten megáldotta őket gyermekkel. Ha a házaspárok nem éltek volna szexuális életet, akkor Isten nem tudott volna rajtuk segíteni.
A világon a legjobb dolog örömöt szerezni annak akit szeretünk. A házasélet természetes része a szex, ahol a házaspárok örömet szerezhetnek egymásnak adhatnak és kaphatnak is a másiktól. Persze felelősséggel is jár a gyermek, de Isten minden segítséget megad, hogy ez a felelősség csodálatos tapasztalatokkal párosuljon!
Üdv. Péter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!