Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mely vallás szerint imádkozott...

Mely vallás szerint imádkozott a fiú akit láttam a metrón: a nyakából levett egy gyöngysort (fa gyöngyök? ), majd egyenként minden gyöngynél mondott magában valamit.

Figyelt kérdés
A kb 20 éves fiú teljesen hétköznapi öltözetben utazott. Néhány megálló alatt végigért a láncon, a nyakába akasztotta, majd kiszállt a metrókocsiból.
2011. jún. 14. 23:07
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Kedves: 29/L

Nem, a buddhizmusban nincsenek imaidők. A gyakorlás szempontjából legjobb a hajnal. Van vallási naptár persze amely szabályozza a gyakorlást, illetve az is közismert, hogy melyik gyakorlat melyik napszakban végzendő. Ezek általában közösségben, a Puja bemutatására és a meditáció gyakorlására szolgáló helységben, illetve otthon a saját házi-oltárunk előtt végzendő gyakorlatok és nem a bkv utazóközönségének elkápráztatására, illetve annak demonstrálására szolgálnak, hogy hú de nagyon szellemi emberek vagyunk. Nem hiszem hogy ez ízléses. Nyugodtan lehet olvasó használata nélkül is imádkozni magunkban, anélkül, hogy erre bárkinek felhívnánk a figyelmét. Ízlésem szerint ez nem való. Természetesen nem tilos, de sok olyan attitűd mutatkozik meg az ilyen látványosságban amely engem elszomorít. Egy ilyen ember őszinteségében én személy szerint nehezen tudnék hinni. Mindez természetesen kultúrfüggő is. Ahol egy ilyen magatartás magától értetődő és nem lesz belőle kérdés a "Gyíkon" ott semmi bajom nem lenne vele, hisz az illető nem azért csinálja, hogy hitét demonstrálja, hanem mert kultúrájában ez nem egzotikus, nem demonstratív hanem természetes. Ez egy egyszerű vélemény, ne harapd le érte a fejem.

üdv

2011. jún. 16. 15:11
 12/12 Becevio ***** válasza:

Sziasztok! Szerintem nem kéne megítélni a srácot, hiszen:

1, Nem biztos hogy buddhista

2, Lehet hogy egész nap rohan, s akkor volt egy nyugis 5 perce

3, Minél többet imádkozik az ember, annál jobb.

2011. jún. 18. 13:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!