(sajnos nem lehet Tőletek kérdezni, az eredeti így szólna: ti milyen vallásúak vagytok stb. ) Az emberek milyen vallásúak? Mesélnének vallásukról?
Reformátusnak kereszteltek, félig mélyen hívő református, félig katolikusnak keresztelt, de inkább materialista-ateistaféle családban. Reformátusként töltöttem kb. 21 évet, hitben, szeretetben növekedve, Istent sokat keresve és megtalálva.
Már 16 éves korom körül elkezdett foglalkoztatni, hogy számomra a katolikus Egyház mintha többet nyújtana, de kamaszos túlzásnak tartottam, és gyorsan elnyomtam magamban. Aztán az évek azt hozták, hogy vargabetű után ismét felmerült bennem ez a kérdés, és mélyültem, mélyültem az Isten szeretésében, és Ő húzott, húzott Maga felé.
Nehéz volt eljönnöm szeretett református gyülekezetemből, mégis nagy örömmel tettem, és igazi otthonra találtam a Római Katolikus Egyházban. Gyakorlom a hitemet, igyekszek egyre inkább szeretni Istent, s így embereket. Őszintén szólva az Úr megsegít, így nyamvadtságom ellenére elég jól megy is. Isten és az Egyház törvényeit tartani igyekszem, ha elbukok, és észreveszem a bukást, megbánom, meggyónom. Ha tehetem, minden nap elmegyek szentmisére, és igyekszem minden nap Istenhez emelni a szívemet minél többször (=imádkozni).
Hát ez lennék én, nagyon felszabadulva és boldogan. A kötöttség nem megkötöz. Az igazság kötelez, és az igazság szabaddá tesz.
Jah, és még azt elfelejtettem, hogy mielőtt ellátogattam a baptista előadásokra, úgy imádkoztam, hogy mutassa meg Isten a helyes utat. Tehát valamennyire kinyilatkoztatásnak is vettem a dolgot.
Nyáron szeretnék minden vasárnap elmenni templomba, holnap biztos, hogy menni fogok (Pünkösd), és múlt héten is voltam, de mikor egyetemen vagyok, akkor sajnos megvalósíthatatlan.
Kedves Kérdező!
Ha vallásokról szeretnél részletes/hiteles információkat, akkor nemcsak itt kéne tájékozódnod. Van rengeteg oldal a neten, ahol különböző vallásokról olvashatsz, és van számodra egy fantasztikus hírem is: az összes vallás szent könyve letölthető a netről
A Bibliát pl. innen: www.mek.oszk.hu, és a keresőbe írd be, hogy Biblia.
Aztán itt van még prá link, ahol vallásokról olvashatsz: www.vallasforum.hu Itt nem minden információ pontos, de a fórumon jókat beszélgethetsz emberekkel.
Itt egy másik link: www.ahimsa.hu Ez életmódmagazin útkeresőknek, van itt minden, vallás, ezotéria, stb.
Szóval, meg lehet találni mindent az Internet dzsungelében, csak körül kell nézni, és használni kell egyik legjobb barátunkat, a Google-t.
Üdv: egy lány
tegnap 21:10
"A halál után az ataista is hinnifog!De akkor már késő."
Miért?
Egyébként: univerzalista.
Kis korom óta érdekelnek a vallások. Szüleim keresztény vallásúak, azon belül református felekezetűek voltak (jegyezzük már meg, hogy katolikus vallás, református vallás nincs.)
Nekem a kereszténységhez nem volt bizodalmam, mert sem az Istentiszteleteken, sem otthon a gyerek vagy a Szent Biblia forgatása és az ezekből tartott felolvasások-tanítások nem adtak nekem sokat.
Nagyon vonzódtam azonban a keleti kultúrákhoz. 7 évese voltam, amikor szomszédnéni (aki nem vonzódott a keleti kultúrákhoz) megszabadult némely könyvtől amely nem érdekelte. Így került hozzám Téchy Olivér: Buddha című (egyébként nagyon nehéz) monográfiája majd Vekerdi József fordításaiban Buddha beszédei. Minden irodalmat ami a buddhizmusra vonatkozott próbáltam elolvasni és 15 évesen el kezdtem látogatni az Árya Maitreya Mandala közösség rendezvényeit. Azután sok más vallás elsődleges irodalmait illetve az összehasonlító vallástörténeti meg a valláslélektani klasszikusokat is elolvastam. Most már nagyon hálás vagyok a karmámnak, hogy eleve a Buddha-Dharma iránt nyílt bennem bizalom. Az én esetemben tehát így történt.
Üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!