Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi volt időszámítás előtt?

Mi volt időszámítás előtt?

Figyelt kérdés
Mindenki "elkárhozott" és a pokolra került? Nem voltak "megváltva" bűneik alól? Bibliai idézeteket és térítő szövegeket köszi nem kérek mert nem hiszek semmilyen istenben és utálom a vallásokat is.
2011. jún. 8. 23:42
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Igen ezt ismerem, de attól még mert az elődeik rosszat csináltak nem jelenti azt hogy az utód is rossz. Főleg ha nem is tud semmit elődeiről.
2011. jún. 9. 00:15
 12/22 anonim ***** válasza:

Van egy mondás : A bajt mindig az ember maga csinálja és önmagától képződik.

Ezt én mondtam apen!

Maximum a magam bűnei miatt szenvedek! Más bűne miatt sosem! Kaptam egy életet , tiszta lappal indulok.

A továbbiakban rajtam áll! Ennyi

2011. jún. 9. 00:16
 13/22 anonim ***** válasza:
Elrontottam : Szóval a bajt az ember maga csinálja és nem önmagától képződik , keletkezik .
2011. jún. 9. 00:18
 14/22 Vree ***** válasza:
12%

Igen, mivel a kereszténységben az a megváltás előfeltétele hohy Jézust a szívedbe fogadd, mindenki aki előtte volt az a pokolra jutott. (Bocsi!)

Van olyan (nem mindenki által elfogadott) szemlélet, ahogy az egyik válaszoló mondta, hogy Jézus a halála után leszállt három napra a pokolba és bár ezt a Biblia nem mondja esetleg azzal a céllal hogy kiválogassa az érdemeseket. (Akik gondolom örömmel megbocsájtották hogy előtte pár ezer évig pörkölődtek amíg vártak.)

De igen, amúgy az a keresztény hozzáállás, hogy az ember menjen a pokolra. Lehetsz te a legjobb ember a földön, bocs, mivel Éváék megették azt az almát, akkor is elégetünk. Kivéve ha Jézus leszedi rólad az átkot amiért azt kéri hogy imádod.

2011. jún. 9. 00:34
 15/22 anonim ***** válasza:

nem vagyok hívő, ezért ez nem egy hittanórán tanított kanonikus válasz, ellenben szerintem Bibliából levezetve logikus.

Jézus előtt az első szövetség volt érvényben az emberek és az Öregúr között, tehát amit Ábrahámmal, és rajta keresztül a zsidósággal kötött. Ennek lényege, hogy aki zsidó, az szív, mert mindenféle vallási törvényt be kell tartania, aki meg nem az, az jól járt, mert neki csak Noé 7 törvényét. Ha ilyen keresztényi megváltás szemszögből akarjuk ezt nézni, akkor mondhatjuk, hogy ekkor a zsidóság volt az, amelyik a vallási törvények betartásával megváltotta a többi népet a "bűneitől".

Az első szövetség addig tartott a keresztény vallás szerint, amíg a második meg nem köttetett Jézus halálával, addig viszont az első volt érvényben, tehát amíg betartottad Noé 7 törvényét (és nem voltál zsidó), addig minden rendben volt, te teljesítetted a rád kirótt követelményeket.

Ha punkt zsidó voltál, akkor szívtál, mert 7 helyett 613 törvényt kellett betartanod.

Tehát egyetlen kérdés az maradt, hogy Noé 7 törvénye már vajon az Ábrahám (és ezáltal az első szövetség megkötése előtt) élt emberekre is hatályos volt-e.

Ezen meg már vitatkozzanak a hivatásos vallástudósok.

2011. jún. 9. 00:45
 16/22 anonim ***** válasza:
Ha nem érdekel a téma akkor mi a f.sznak írsz ki kérdést róla, hülyegyerek? Ezek szerint akkor mégis érdekel? Gyök...
2011. jún. 9. 07:10
 17/22 anonim ***** válasza:
Nem értem a kérdést. Senki sem kárhozott el. Ezért nem szabad szó szerint venni a tanításokat, meg belemagyarázni, mert ez lesz az eredménye.
2011. jún. 9. 07:22
 18/22 anonim ***** válasza:

Olvasd el a bibliát és megtudod!

Ha kötekedni akarsz, akkor a valláskritikára írj legközelebb!!!

2011. jún. 9. 09:59
 19/22 anonim ***** válasza:

"Igen, mivel a kereszténységben az a megváltás előfeltétele hohy Jézust a szívedbe fogadd, mindenki aki előtte volt az a pokolra jutott. (Bocsi!) "

Nem akarlak kiábrándítani, de a zsidók nem is igazán hisznek a pokolban, az már későbbi kreálmány. A lelkek a seolba kerültek, a túlvilágra. Oda került Jézus is 1 Pét 3,18-19-ben pedig leírja hogy pontosan azt tette a pokolban, amire már előttem is utaltak.

Kérdező, tényleg elég fura, hogy kérdezel egy bibliai kérdést, de kikötöd hogy onnan senki ne idézzen és közlöd, hogy téged nem érdekel. Az, hogy hitetlen vagy, nem baj, de a bölcsesség is hiányzik belőled, arra még gyúrjál.

2011. jún. 9. 12:26
 20/22 anonim ***** válasza:

Ez amit írok csak a saját véleményem, úgyhogy lehet hogy hülyeség:

Az hogy úgy gondolkodunk hogy mondjuk apám egy külön ember és én is egy külön ember vagyok, nem biztos hogy jó. Ha azt mondom hogy egy család vagyunk és együtt örülünk és együtt szenvedünk mert szeretjük egymást már lehet hogy jobb. Így előfordulhat az is hogy mondjuk valamelyik ősöm valami komoly bűnt követett el, és az én feladatom az hogy ezért engeszteljek. Van olyan ember aki ezt szívesen megteszi. Ezt a bűnök öröklésével kapcsolatban akartam mondani.

Aki az ószövetségi időben halt meg, az nem üdvözülhetett, hiába élt bármilyen igaz életet, mert ez Jézus nélkül nem megy. Az üdvözülés az egy akkora ajándék amit nem lehet kiérdemelni, csak ajándékba lehet kapni. Várniuk kellett, de az idő a túlvilágon másképpen telik. Nem a pokolban voltak, hanem csak valami köztes helyen. Nem feltétlen kellett szenvediük, inkább csak várniuk. Szenvedést csak az a vágyakozás okozott nekik hogy nem lehetnek még Istennel.

Amikor Jézus ott járt 3 napig, akkor őket felvitte a mennybe.

2011. jún. 9. 12:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!