Mi volt időszámítás előtt?
"nem hiszek semmilyen istenben és utálom a vallásokat is."
akkor sem a pokolban, sem az elkárhozásban, sem a megváltásban nem hiszel, tehát nem értem, miért írtad ki ezt a kérdést. gondolom, provokáció céljából.
előre mondom, hogy vitába nem bonyolódok, mert értelmetlen lenne. de leírom, amit én tudok (nem biztos, hogy jól tudom, nem vagyok egyházi ember, csak egy mezei hívő. lentieket hittanórai emlékeimből és a Biblia olvasásából bennem maradt gondolatmorzsákból kapartam össze Neked):
tehát először is Krisztus nem a születésével váltotta meg az emberiséget az eredendő bűntől, hanem a halálával. ez időszámításunk (Krisztus születése) után 33 évvel következett be (ezért mondják erre az életkorra, hogy "krisztusi kor", talán hallottad már).
előtte az emberek bűnben, őseik bűnében születtek. azóta indul mindenki tiszta lappal. tehát nem bűnhődhet senki az ősök bűneiért. dióhéjban ennyi.
Nem tóm mi volt elötte , mert nem voltam ott és ti sem !
Szóval beszélünk itt , de miröl is ?
"Őseik bűnébe születtek"
Ez az amit nem értek és nem értettem meg sose hogy miért bűnös valaki azért mert az ősei azok voltak.
00:03
Gondolom hátha maradt valami feljegyzés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!