Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van itt akár csak egy igazi...

Van itt akár csak egy igazi keresztény is? Aki megtartja Jézus mindezen tanításait?

Figyelt kérdés

Máté 5:11 - hagyd, hogy szidjanak, zaklassanak és hazudjanak rólad

Máté 5:16 - tudja mindenki, hogy jobbak vagytok náluk

Máté 5:28 - ne legyenek nemi vágyaitok

Máté 5:29-30 - szemkivájás, kézlevágás

Máté 5:32 - elvált nő elvétele paráznaság

Máté 5:39 - ne küzdjetek a gonosz ellen; ha megütnek, fordítsátok oda a másik orcátokat is

Máté 5:40 - ha elvesztesz egy pert, fizess még többet is a megítéltnél

Máté 5:44 - szeresd, áldd és cselekedj jót az ellenségeiddel és imádkozz értük

Máté 6:19-20 - ne takarékoskodj

Máté 6:34 - ne tervezz a jövőre

Lukács 6:30 - bármit ha kérnek tőled, add oda, amit pedig ellopnak tőled, azt ne is próbáld visszaszerezni

Lukács 12:33 - adjátok el mindeneteket, a pénzt pedig adjátok a szegényeknek

Lukács 14:26 - utáld meg mindenkidet, még saját magadat is

János 6:27 - ne dolgozzatok a megélhetésetekért

2011. máj. 30. 18:51
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Szerintem vannak akik megtartják ezeket, de nem azért, mert fejben tartják h mit kell megtartani, hanem mert az életfelfogásukból adódóan. Ha valaki őszintén Jézust követné, annak nem lenne többé érték sem a pénz sem a vagyon, sem a saját büszkesége, méltósága, biztonsága, még a családja sem (jól értsd), hanem egyedül Isten. Jézus így élt, én is szeretnék ilyenné válni egyszer, de sajna nem olyan egyszerű.
2011. máj. 31. 10:45
 22/26 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

Sok igerész nem jól értelmezel, mert ha igy lenne akkor Isten lehetetlent kérne tőlunk, de nem így van az. Nézd meg jobban az igéket!

Még annyit hogy a Sátán is igy kísértette meg Jézust hogy az igét idézte, de egy keveset kihagyott belőle, és így szépen kiforgatta. Elég ha csak egy kis kihagyás és mindjárt más az értelme..

2011. máj. 31. 12:13
 23/26 anonim ***** válasza:
100%

Azt írod, tanultál teológiát, de a summázatod az adott igehelyekről olyan rossz, hogy megkérdezném: mi a csudát csináltál te teológián? És ógörögöt nem tanultál ott, mert az tovább segítette volna, hogy értelmezd az általad választott részeket.

Az értelmezéssel pedig semmi baj nincs. Sőt: nincs veszélyesebb az olyan vallásos embernél, aki nem gondolkodik. Ezt hívőként mondom.

Ami a szó szerinti értelmezést illeti:

egyszer egy kovács felvett egy inast magához. A tűzbe tartotta vasat, az inas kezébe adta a kalapácsot és azt mondta: figyelj, én tartom a vasat, amikor biccentek a fejemmel te kezdd ütni a kalapáccsal. Másnapra már az inas lett a falu kovácsa......

2011. máj. 31. 13:46
 24/26 anonim ***** válasza:
0%

Valamiért törölték a válaszom, szal leírom mégegyszer.

"Lukács 12:33 - adjátok el mindeneteket, a pénzt pedig adjátok a szegényeknek "

Ez egy paradoxon.Ha el adom mindenem akkor én is szegény leszek.Ha a pénzt odaadom egy szegénynek akkor meg az nem lesz szegény...

"János 6:27 - ne dolgozzatok a megélhetésetekért"

Aha, akkor dögöljünk éhen? Ez se volt sok ésszel megáldva.

"Máté 5:28 - ne legyenek nemi vágyaitok "

Ha ez így lenne akkor ez bolond nem írhatta volna le ezeket a sorokat.

"Lukács 6:30 - bármit ha kérnek tőled, add oda, amit pedig ellopnak tőled, azt ne is próbáld visszaszerezni "

Olyan emberek jelentkezését várom akik be tartják ezt:)

Na meg az összes többibe is bele lehetne még kötni.

2011. máj. 31. 15:31
 25/26 anonim ***** válasza:
Kedves előttem szóló, nem értem egészen pontosan mit is akarsz. Az általad jelölt igerészeknek nem az a summázata amit odaírtál.
2011. máj. 31. 20:40
 26/26 anonim válasza:
Ne haragudj kedves kérdező de amint látod egyet értek a többiek véleményevel te nem tudom mit tanultál teológia órán és hívő vagyok én felmerem vállalni a hitem de nagyon nem jól értelmezel azt nem tudtad hogy a Sátán gonoszság Atyja és te őt értelmezed a rosszat. Az Isten soha nem mondd olyat hogy old meg gyermekedet. Jóbb életét nem olvastad megkérte áldoza fel Fiát és a végén meg állította mert csak egy hűség próbája volt hogy bizonyítsa be Sátának hiába megy tönkre az élete nem számít az Isten valódi együttlét jelenti az igazi győzelmet később mindent vissza kapott amit el vette Jobb tol a Sátán vette el a hűség próbára és Isten vissza adta amit el veszített Sátán emberi faj gyűlölő,Isten maga a szeretet a világosság béke fejedelme van különbség a kettő között hogy jóban értsd a lényeget nem kell ehhez hívőnek vagy kereszténynek lenni csupán tegyél különbséget a Béke Fejedelme és a Gonoszság Atyja között remélem tisztázottak a dolgok.Ird meg nyugodtan válaszodat.
2016. aug. 21. 10:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!