Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit kell tennem ahoz, hogy...

Mit kell tennem ahoz, hogy muszlim vallásom legyen? Illetve mivel jár?

Figyelt kérdés
Márk évek óta érdekell a vallás, rengeteg dolognak nézek utána, de nem sok mindent találok.
2011. máj. 16. 13:57
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

A 15:10-es válaszoló vagyok (a Germanus Gyulás).

Úgy látom, elég keveset tudsz még az iszlámról, ezért eléggé furcsállom, hogy mégis azon töröd a fejed, hogy betérj ebbe a vallásba. Leírnád, hogy miért szeretnél muszlimmá válni? Nem akarlak lebeszélni semmiről, az iszlám valóban egy csodálatos vallás, tanulmányaimból és szakmámból kifolyólag nagyon sokat foglalkozom vele.

De nem javaslom, hogy autodidakta módon próbálj muszlimmá válni. Tényleg az lenne a legjobb, ha felvennéd a kapcsolatot egy magyarországi iszlám közösséggel, és tőlük kérnél segítséget. Egészen biztos, hogy sok szeretettel és segítőkészen fogadnának téged.

A sertéshús abszolút tabu minden muszlim országban. Az arab országok sertéshús-termelése és -importja gyakorlatilag nulla.

A kendő hordása a legkevesebb, ezt sokan sokféleképp értelmezik. Több olyan nagyon vallásos muszlim lányismerősöm van, aki nem hord kendőt. Germanus Gyula egyébként valamelyik könyvében ír erről: szerinte valójában csak arról van szó, hogy a férjezett nőknek nem szabad felhívniuk magukra idegen férfi figyelmét.

Germanus Gyula "Allah Akbar" című műve pont az, amelyiket nem ajánlottam volna, mert az, noha szépirodalmi alapokon nyugszik, de nagyon sok száraz tudományos, irodalommal, történelemmel, földrajzzal foglalkozó részt tartalmaz. "A félhold fakó fényében" és a "A kelet fényei felé" ellenben könnyen olvasható és érthető.

2011. máj. 17. 00:00
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

Harmadik válaszoló: ne haragudj, de te tiszta hülye vagy.

Nincsen hamis Isten, csak egy Isten van, csak minden vallás követői másképp tisztelik.

Ezt úgy mondom neked, mint egy nem muszlim.

Kedves Kérdező Lány!

Szerintem ha nagyon megerőltetnéd magad, találnál olyan weboldalakat, ahol rengeteg muszlim van, és tudnak neked segíteni, csak a Google-t kénehasználni.

Írd be a google-ba, hogy iszlám, és rengeteg találat fog kijönni.

Történelemszakos bölcsészként tanultam egyetemen iszlám alapismereteket, és hiába olvaol évek óta erről a vallásról, az általad leírtakból nagyon úgy tűnik nekem, hogy az egészről fogalmad sincs, úgyhogy sürgősen keress hozzáértő, autentikus embereket, ha tényleg úgy érzed, hogy ez az utad.

Ajánlok még egy weboldalt, amely az útkeresésben is segít, meg az iszlámról is van írva, meg minden egyéb vallásról: www.ahimsa.hu Ez életmódmagazin útkeresőknek.

Szóval, ha nagyon nem menne a Google-val a keresés, akkor itt találsz címeket, weboldalakat, ahol hozzáértő emberek tudnak neked segíteni.

Meg minden más is van, ami vallással, ezotériával kapcsolatos.

Sok sikert az útkereséshez, és a jó döntéshez.

Üdv: Anna

2011. máj. 17. 00:09
 13/22 anonim ***** válasza:

Azért azt jó ha tudod, hogy nőknek nagyon kevés joguk van a muszlim vallásban. Hajadonként a család, feleségként a férj a döntéshozó és nincs igazán szabad választása a nőnek. Bár ez is függ sok mindentől, van ahol nem veszik olyan szigorúan a vallási tanításokat, de ha már be akarsz térni akkor gondolom nem azért teszed, hogy megszegd a szabályait.

A nyugati civilizációban élő sok muszlim vesz fel "rossz szokásokat", szegi meg a vallása szabályait, ezért nem szeretik a muszlim vallási vezetők és a mélyen vallásosak a nyugatot, mert ott "megromlik" az ember, ami valahol igaz is. Nézd csak meg a sok (ál)keresztény országot, embereket! Olaszok, latinok, cigányok, stb... mind, mind "mélyen vallásos", legalább a külsőségeket tekintve, közben meg a 10 parancsolatból 11-et megszegnek, a legnagyobb bűnözői csoportok is fél kilós arany feszületekkel és szentképekkel vannak körbevéve.

2011. máj. 17. 07:29
 14/22 anonim ***** válasza:

2 könyv ami segíthet:

Fedezd fel az iszlámot - Iszlám egyház fordító iroda

40 hagyomány, az iszlám vallás alapvető tanításai - Németh Pál

letölthető a netről.

2011. máj. 17. 08:40
 15/22 anonim ***** válasza:
A 07:29-es válaszoló téved. Amiről ő ír a nőkkel kapcsolatban, az ugyanis az iszlám országok kultúrájára igaz, de az iszlámra nem, vagy nem feltétlenül. Az iszlámot lehet tökéletesen toleráns, modern vallásként is interpretálni, és az Európában élő muszlimok közül nagyon sokan így is teszik. A magyarországi iszlám közösség is.
2011. máj. 17. 10:51
 16/22 anonim ***** válasza:

10:51

En irtam az a "tevedest", es mint irtam is ez nem mindenhol van igy, attol is fugg, hogy melyik orszagban muszlim az ember, de alapbol egy eleg szigoru vallas, ami nem feltetlen baj, de "nyugaton" valahogy mindenki megszegi azokat a tanitasokat amiket lehet, hogy elotte 20-30 evig gyakorolt. Lasd. alkohol fogyasztas, onmegtartoztatas, csaladi elet, stb... Ez igaz keresztenyre, muszlimra, barkire. Jartam par orszagban es latom a kulonbsegeket. Az europai orszagok nagy resze a legnagyobb joindulattal sem nevezheto tenylegesen keresztenynek, inkabb csak megszokasbol valljak annak.

2011. máj. 17. 12:34
 17/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm, a további javaslatokat! Igen én is nagyon hiányosnak érzem a tudásomat ez iránt sőt... De nagyon érdekell!
2011. máj. 17. 15:50
 18/22 A kérdező kommentje:
Amúgy egy film szerettette meg velem! Ez elég hülyén hangzik. Meg én nagyon a világunk ellen híve vagyok, legalább is a mai generációé. Amíg kimész az utcára és ezt látod ahogy sok fiatal lány ... (nem részletezem). Viszont van egy hely, egy vallás egy bármi, ami ezt tiltja! És ez megnyugtat valamilyen szinten, de ahogy mondtátok sokan nem tartják be!
2011. máj. 18. 12:13
 19/22 anonim válasza:

Kedves Érdeklődő!

Muszlim nő vagyok. Ha érdekel az iszlám vallás akkor tudok ajánlani pár oldalt ahol letölthető könyveket is találsz.

A kérdésedre a válasz az az, hogy úgy lesz muszlim valaki, hogy hisz abban, hogy nincs más istenség csakis az Egy Isten és, hogy Mohammed az Ő Küldötte. Ezt kell elmondani Istennek, Ő elégséges tanu. Ha ezt szívből hiszed, akkor muszlim vagy. Hogy mivel jár? :) Áldásokkal. Az iszlám nem egy új vallás, hanem lezárása a kinyilatkoztatásnak, magában foglalja mindazt amit Isten leküldött az előző Prófétákkal (béke legyen velük). S nem csak tilalmakból áll. Ha az ember hite erősödik, márpedig a vallásgyakorlattal közelebb kerülünk Istenhez, akkor nem lesz kérdés pl. a disznó és az alkohol. A hit nyugalmat hoz az ember életébe. Napi 5x5 perc ima felfrissíti az embert, megállunk a napi rohanásban, megnyugszunk, feltöltődünk, elszáll a harag, szorongás.

Sajnos sok a tévhit, erről maguk a muszlimok is tehetnek, mert nem mindig a tiszta iszlámot mutatják meg, dehát emberek vagyunk, az ember pedig nem tökéletes, vannak jó és kevésbé jó muszlimok. A magyar muszlimok példamutatóak. Ha született muszlimról van szó, akkor előfordul, hogy csak a kultúráját közvetíti, holott a kultúra és a vallás két külön dolog. A kereszténységet se pl. a magyarok vagy a dél-amerikaiak kultúrája alapján ítéljük meg, eléggé tévútra vezetne. Az, hogy ki mennyire vallásgyakorló muszlim, nem attól függ, hogy honnan származik, hanem, hogy mennyire mély a hite, milyen nevelést kapott.

A férjnek és feleségnek megvannak a jogaik és kötelességeik. A nő nincs elnyomva, ilyet Isten nem enged meg. A házasság előtti no sex pedig nem új találmány, ez jelen van a keresztény vallásban is, az megint más kérdés, hogy feledésbe merült. :)

A következő oldalon van fórum, itt kérdezhetsz, olvashatsz: www.iszlam.com

Itt pedig egy közösség (van több is, egyik sem jobb vagy rosszabb): www.iszlamweb.hu A Sáfrány utcai mecsetben minden szombaton ott vagyunk, 15.00 órától előadás is van. Május 29.-én 16.00 órától pedig nyílt nap lesz, előadásokkal, bazárral, hennázással, kalligráfiákkal, kötetlen beszélgetéssel.

Minden jót! Anita

(ha email-t szeretnél írni: benko.anita80@gmail.com)

2011. máj. 20. 23:37
 20/22 A kérdező kommentje:
Nem akadályoz téged pl.: a munkádban a napi 5x imátkozás? :)
2011. jún. 8. 16:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!