Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy lehetek szerzetes? 18/F

Hogy lehetek szerzetes? 18/F

Figyelt kérdés
Köszönök minden választ!
2011. máj. 14. 13:03
 1/8 anonim ***** válasza:
26%
Szerintem menj el az egyházközség vezetőjéhez,és kérdezd meg tőle a pontos tudnivalókat. De szerintem ne legyél szerzetes,mert hülyeség.
2011. máj. 14. 13:49
 2/8 anonim ***** válasza:
91%
Előző vagyok,inkább legyél diakónus,vagy valamilyen segítő.
2011. máj. 14. 13:50
 3/8 anonim ***** válasza:
30%
Szerintem ne legyél vallásos, mert hülyeség.
2011. máj. 14. 16:10
 4/8 yuda ***** válasza:
51%

Gondolom vallási okokból lennél szerzetes, mint Jézus is volt... várj tévedtem, ő az emberek között élt, ..akkor lehetne példaképed Pál apostol, ő szerzetes volt..nem mégsem, tévedtem...akkor Péter igen, ő biztosan szerzetes volt..vagy mégsem..hmm.. úgy tűnik próbálnék akármilyen bibliai hit emberét példának állítani eléd, de ki tudja miért, Isten emberei sosem vonultak ki a világból és álltak hasonszőrűekkel elszigetelve- hanem nagyon is élték az életet a világban.

Akkor honnan ez a nagy élet utálat, elszigeteltség utáni vágy? Katolicizmus lehet, vagy más szekta..mindegy is- szerintem pszichológus felderítené, mi lappanghat az életuntságod mögött, miért akarsz kivonulni a világból... és szakmai segítséget is kaphatnál- persze ha őszinte vagy.

2011. máj. 14. 18:03
 5/8 anonim ***** válasza:
Istenkém, haggyatok már békén szegény fiút!Ha szerzetes akar lenni, akkor tartsátok tiszteletben a döntését!!!Nem kell nektek is annak lennetek, ha nem akartok, de attól még nem biztos, hogy neki sem kell annak lennie. Ha Isten erre teremtette, akkor kész és pont.És nem tudom honnan veszitek, hogy a szerzetesek életunt, mogorva pasasok! SZerezetese nem = remete!!!!!!!!! Nézzétek meg Böjte Csabát! Szerintem annak "ellenére" hogy ferences, meglehetősen mozgalmas életet él, sőt arra is van ereje, hogy másokba jókedvet töltsön és szerettel árassza el a körülötte levőket!Sőt! Ha azt veszed még gyerekei is vannak, mert akiket befogad, azokkal kontaktust is tart, neveli őket és egyfajta szülő-gyermek kapcsolat is kialakulhat.
2011. máj. 15. 12:09
 6/8 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, és sztem először nézz ki egy rendet (internetről, vagy bárhonnan), aminek a szellemisége tetszik, majd keresd fel a rend tartományfőnökét és beszéld meg vele. A tartományfőnök neve szinte biztos, hogy rajta van egy honlapon!
2011. máj. 15. 12:14
 7/8 anonim ***** válasza:
Van egy HGY,vagy egy JT rend próbáld ki azokat.
2011. máj. 15. 21:34
 8/8 anonim válasza:
www.alexianusok.hu
2011. máj. 16. 15:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!