Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miben hisztek és miért van ez...

Miben hisztek és miért van ez vele?

Figyelt kérdés

Az lenne a történetem hogy : Kiskorom óta hívő családba születtem. Minden héten 1x mennem kéne templomba és valahogy soha nem szeretnék menni. Református iskolába járok. De nem tudok hinni benne én nagyon szeretném h elhiggyem mind azt h megteremtette a világot Ő neki Jézus a fia... Jézust még elhiszem de az h ránézz a vakra és lát a vak... nem tudom elhinni.

Hogyan tudnák ezen változtatni légyszíves normális válaszokat írjatok. ne olyanokat h " soha nem változol meg stbstb) Köszönöm előre is

2011. máj. 12. 18:46
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Szia. Ezen nem kell változtatnod. Én elhiszem, hogy ez így volt, de az Úr neked is ad erről bizonyságot, de ne hidd el míg nincs róla. Imádkozz Jézushoz, mert őt még elhiszed :D és majd tesz veled csodát ami alapján eltudod hinni, hogy mással is megtette. Ő szeret téged, Ő él és arra vár, h keressd és menj hozzá.
2011. máj. 12. 19:48
 2/14 Ozmium42 ***** válasza:

Azt javaslom, hogy tanulj. Sokat segíthet az is, ha megismerkedsz az ellentábor érveivel, értékrendjével. Vitatkozz ateistákkal, más vallásúakkal. Akár ezoterikusokkal is, bár ezt nem ajánlom, csak tapasztaltaknak. Ha meg tudod cáfolni őket a kereszténység talaján állva, egyre erősebb lesz a hited. Szóval kutass az igazság után, és tett próbára az érvek igazságtartalmát.

Másfelől, a Biblia elmélyült olvasása, az elmélkedés, az ima segíthet.

2011. máj. 12. 19:53
 3/14 anonim ***** válasza:

Isten mindenható, azaz mindenre kiterjedő hatalommal rendelkezik. Az életet és alkotó elemeit Ő alkotta, ő az ura mindennek. Ő a "feltaláló" aki leginkább ért a "találmányához" ezért természetes, hogy nem okoz neki gondot egy vakság elmulasztása stb. Ő nem emberi hatalommal bír, egy emberről én sem hinném el.

Nem tudom megmondani neked, hogyan tudnál hinni, mert ezt nem lehet elmagyarázni, vagy hiszel vagy nem. Egyet tehetsz: Kérd Istent imában, hogy jelentse ki magát neked, azaz mutassa meg neked, hogy Ő milyen hatalommal rendelkezik. Kérd, hogy vegyen el minden kételyedet, ami akadályoz téged.

Hidd el nem marad válasz nélkül :)

2011. máj. 12. 20:29
 4/14 anonim ***** válasza:
Szia! Hitre csak úgy tudsz szert tenni,ha Isten Igéjét olvasod,hallgatod,szólod,beülteted a gyakorlatba,és elmélkedsz róla.Mivel a hit hallásból származik. A kérdésedből ítélve nem igazán van még igei ismereted,mert ilyen nincs lejegyezve a Bibliában hogy ránézett Jézus a vakra és látott.Viszont olyan eset megtörtént hogy Jézus azt mondta a vaknak:"Láss! A te hited megtartott (gyógyított) téged. És azonnal visszajött a vak szeme világa,és dicsőítette az Istent."A hit kb. ugyanúgy tud fejlődni és erősödni,mint ahogy a gyerekek teste fejlődik felnőtté. Fejleszteni kell a szellemedet mennyei eledellel,és nem lesz valószínű cselekvő és démonűző hited pár nap alatt,hanem hosszú hónapok-évek kitartó munkája kell hozzá.Szorgalmasan kell Istent keresni csak akkor nyerhetsz Tőle áldást. A hit Isten ajándéka,és minden hívő egy bizonyos mértéket kap csak belőle. Amit aztán bekell forgatni mert haszonra adatik. A reformátusok sajnos tagadják hogy Isten most is munkálkodik és rombolja az ördög munkáit. Nem hisznek a csodákban,szerintük Isten nyugdíjba ment és most nem gyógyít. Pedig ahhoz hogy bármilyen ajándékot vagy ígéretet átvehess Istentől bizony hit kell. Szerintem ne engedd meg hogy az egyházad gondolkodjon helyetted,hanem helyezd az Isten Igéjét első helyre az életedben,és úgy fogadd el ahogy van. És keress... Aki keres talál.
2011. máj. 12. 21:32
 5/14 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat és pl... ha valaki NEM hivő az is lehet jó ember ugye?
2011. máj. 12. 22:17
 6/14 anonim ***** válasza:
Kinek a szemszögéből nézve? Saját maga előtt,emberek előtt,a társadalom előtt lehet megbecsülése. De Isten előtt nem. A legeslegnagyobb bűne minden pogánynak,hogy nem hisznek Jézus Krisztusban,az Isten szent Fiában. Mert Istennel csak az Ő nevében való hit által lehet megbékélni. Az Ő nevében van csak megtartatás. Istennek akarsz tetszeni vagy embereknek?
2011. máj. 13. 07:04
 7/14 A kérdező kommentje:
mind a 2nek jó lenne megfelelni!
2011. máj. 13. 07:08
 8/14 anonim ***** válasza:
Ha a bölcsességet keresed,az tiszteltté tesz ha magadhoz öleled. A bölcsesség kezdete pedig az Istenfélelem. " Mert ha nem kedvezett az Isten a bűnbe esett angyaloknak, hanem mélységbe taszítván, a sötétség láncaira adta oda őket, hogy fenntartassanak az ítéletre,hogyan menekedünk meg mi,ha nem törődünk ily nagy üdvösséggel?"
2011. máj. 13. 07:20
 9/14 anonim ***** válasza:

Aki aktív önvédelemmel rendelkezik,jó eséllyel soha nem fog teljes mértékben hinni,még ha a pápa személyesen olvasna is fel neki a Bibliából.Bizonyos ideig meg lehet erőszakolni magad,hogy 'igen,elhiszem,ez az igazság',de előbb utóbb visszatérsz a 'földre'.Vannak,akik élből beveszik az egészet.Nem tudom,talán alkati adottság kell hozzá.

Nekem pl nincs meg.Több próbát is tettem (szó szerint szugeráltam magam),de nem vette be a gyomrom.Pár nap után már hirtelen jött a gondolat:-Nóórmális vagy?

2011. máj. 13. 07:26
 10/14 anonim ***** válasza:

Szia!

A hit a remélt dolgok valósága és a nem látott dolgok felöl való meggyőződés. Isten engem 16 évesen szólított meg először, és azóta naponta jelen van az életemben, vezet és tanácsol mindenben. Szólhat hozzád a Biblia által, más emberek által, saját belső hang által, melyet sokszor lelkiismeret szavának hívunk. Isten minden embert megkeres, Ő az a "halk és szelíd hang", ami arra vezet, hogy jót cselekedj, hogy változtass az életeden pozitív irányba, hogy ismerd fel bűneidet, és valdd meg azokat Neki, hogy Krisztus által elvehesse azokat!

Isten szeret téged, és én kívánom, hogy halld meg te is a hangját!

Üdv. Péter

2011. máj. 13. 09:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!