Istenre hogy tekintenek a vallásos emberkék mint egy személyre azaz mint egy valakire VAGY! Mint egy erőre, energiára azaz mint egy valamire?
a fő kérdés inkább az lenne, hogy Istenre úgy tekintünk, mint valamire, ami nem önmagunk, vagy valamire, ami az.
hiába véljük, hogy egy erő, vagy egy személy, ha úgy hisszük tőlünk elkülönülten létezik, akkor beleesünk a hibába, vagyis a bűnbe, mivel a bűn maga az önzés, és az önzés az, ami megkülönböztet...az önzetlenség, ami a szeretet maga, az egyenértékűnek lát mindent, egy nagy Egységnek...Istennek. :)
Egyébként Isten egy személytelen, érzékeknek megfoghatatlan erő. A személytelensége pont abban nyilvánul meg, hogy egyáltalán nem jut érvényre benne a rossz, így nem válik személyiséggé, megmarad teljesen elfogulatlan, racionális, józan, mert csak akkor képes feltétel nélkül szeretni.
üdv
26/F
LastOne.Left
miért, te energiának vallod saját magad is? mert atomokból tevődünk össze, az meg energia, tehát energiából vagyunk(még egy asztal is, meg 1 darab kő).
ugyanakkor lelkünk is van
Szerintem ha Istenre úgy gondolsz mint valami energiára, az sértő rá nézve. Ez olyan mintha én rád mondanám azt hogy te csak egy szellemi mező vagy :)
Inkább kérd egy rövid imában hogy mutassa meg Neked hogy milyen Ő valójában, és ezután figyelj oda hogy milyen módon fog válaszolni.
Aha értem és hogy fogom őt hallani? Elvégre nem telefonon fog engem felhívni hogy "Csákány Isten vagyok mi a stájsz?"
(Amugy ezt a csákányos témát ne vedd zokon csak nem tudom elképzelni hogy mégis hogyan fog engem szólítani.)
Isten természetesen egy személy, ez nem zárja ki az hogy van ereje és szeretete- emiatt nem kellene személyteleníteni, mint néhányan leírták energiának.
Feltételezem nektek is van erőtök és talán szeretet is van bennetek, de nem csak ezek vagytok, hanem személyek nem?
A biblia mikor azt írja Isten a szeretet, a legbensőbb lényegét írják le- persze ehhez érteni kellene amit olvastok..és hogy erőben is megnyílvánul, az nem a személyiségét zárja ki, hanem mivel mindenható - nagyobb erők felett rendelkezik, mint azt mi ésszel felfoghatnánk.- de attól még megmarad személynek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!