Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek hogy nézett ki...

Szerintetek hogy nézett ki Jézus? Milyen volt a külseje?

Figyelt kérdés
2011. máj. 2. 18:28
 1/10 anonim ***** válasza:
69%

Barna bőr, barna haj, mint általában az arab országokban élők.

Ézsaiás 53:2 írja: "Nem volt neki szép alakja, amiben gyönyörködhettünk volna, sem olyan külseje, amiért kedvelhettük volna."

2011. máj. 2. 19:02
 2/10 A kérdező kommentje:
Tehát nem olyan, amilyennek a templomokban és a képeken ábrázolják. Akkor mégis kiről mintázták az ismert Jézus képeket? Köze lehet ennek a torinói lepelhez, vagy az sem valódi?
2011. máj. 2. 20:00
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Hát biztos nem volt szőke, de Mária sem. A torinói lepel valódiságának megítéléshez én kis ember vagyok. De nem ez a fontos, az amit Ő tett az messze meghaladja a külsőségeket, nem azért jött a Földre, hogy modell karrierjét építse :P
2011. máj. 2. 20:28
 4/10 anonim ***** válasza:

én hiszem, hogy olyasmi lehetett, mint a torinói leplen. Azért is, mert több olyan kép született az első századokban Jézusról, ami független a lepeltől, és állítólag Veronika kendője alapján készült, és nagyon olyan, mint a leplen. Itt egy cikk, amit szeretek: [link]

Viszont a színei erről még nem derülnek ki. Arrafelé valóban a barnás bőr, barna haj és szem a jellemző, de vannak szőkés emberek is, igaz, ők sem germán típusúak. Én nagyon szeretem hasonlóan elképzelni Jézust: [link]

2011. máj. 2. 21:42
 5/10 anonim ***** válasza:
75%

Ez az utolsó kép nagyon ijesztő elsőre.

Szerintem is barna bőrű, hajú és szemű volt. És lehet, hogy nagy orra is volt. De biztos nem olyan kis vézna, nebánts virág képű, mint néhány régi filmen. És nem is úgy nézett ki mint egy szent,aki mindig komoly és rezzenéstelen arcú.Teljesen emberi lehetett, jókedvű.

2011. máj. 2. 22:16
 6/10 anonim ***** válasza:
63%

Én olvastam római korabeli törtélemi leírásban, hogy arany szőke haja volt és prófétált a koszos, fekete hajú tömegnek. Olyan volt köztük mint egy fénynyaláb.

Ezt a leírást egy római parancsnok írta le.

De a torinói lepel jó kiinduló pont. Tudósok számítógéppel megjelenítették Jézus arcát. Én láttam, nagyon szép :)

2011. máj. 3. 22:03
 7/10 deadly108 válasza:
Lehet anyagi szemekkel nem volt Jézus vonzó,de a lelkileg tiszta személyek mindig nagyon vonzóak.
2011. máj. 10. 19:07
 8/10 Juhász Atesz válasza:
A bibliában benne van hogy ács volt, vagyis testfelépítésileg izmosnak kellett lennie.
2011. máj. 10. 21:40
 9/10 anonim ***** válasza:
05-03 22:03-mas válaszoló! Tudnál valami adatot írni arról, miben található ez a római feljegyzés? Úgy érdekelne!! :) Köszi!
2011. máj. 11. 19:32
 10/10 anonim ***** válasza:
Jézusnak sémi vonásai voltak,barna v.fekete haj,barna szem és a biblia szerint mélységes nyugalom áradt tekintetéböl.Csókkal kellet megkülömböztetni a prófétáktól/nem csak az árúlás jelképevolt/ erős test felépítésű volt hiszen nem ugyan azt jelentett ácsnak lenni mint most.Rövid haja volt mert akkoriban a zsidó hagyományok szerint útálatos volt a hosszú haj.Külsejének megnyerőnek kellet hogy legyen,hiszen Isten fia volt.
2012. nov. 28. 12:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!