Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Pokolban majd lesz tánc és...

A Pokolban majd lesz tánc és mulatság is ugye?

Figyelt kérdés
2011. máj. 1. 13:30
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
6%
Azt nem tudom, hogy milyen remek programok várnak az emberre a pokolban, de egy biztos a legtöbb haverod ott lesz, szóval ha más nem velük elleszel. Fenn a mennyben meg ül a sok szent fazék és szánnak minket. Én inkább a haverokat választanám :)
2011. máj. 2. 14:15
 22/37 anonim ***** válasza:
53%
Sírás lesz és fogcsikorgatás. Egyébről nem tudok, de majd meglátjuk
2011. máj. 2. 16:17
 23/37 anonim ***** válasza:
31%

"A pokolból nem vezet semmilyen út semerre."

De igenis vezet.Láttam a TV-ben,egy amcsi filmben.És ha egy ilyen szent fazék ország filmjében bemutatják az igaz is,Tudod feljártak dugni a mennyországba,nem voltak egyáltalán haragban az ellenzékkel,csak a marketing miatt fújnak egymásra.

2011. máj. 3. 20:18
 24/37 anonim ***** válasza:

Miért nem a Mennyországban akarsz táncolni?

Ott jobb bulik lesznek.

Én ott majd profi Flamenco táncos leszek és Salsa-zunk is egész nap :)

2011. máj. 3. 22:12
 25/37 anonim ***** válasza:
64%
Szia! A Biblia szerint a pokol az emberek eltávozott szellemeinek és a sötétség lakhelye,ugyanakkor ez a neve egy nagy hatalmú szellemi lénynek is,(valószínű hogy a sátánnal és a halállal együtt angyali fejedelmek voltak) akik maguk mellé lázították az angyalok harmadát,és a sátán élén létrehoztak egy ellenbirodalmat Istennel szemben. A föld a Biblia szerint egyébként belül üreges,ugyanis oszlopokon áll a külső rétege. A pokol a gyötrelem és az örök emlékezés helye is. Lukács 17-ben a gazdag ember lángok között kínlódott,és gyötrődött a szomjúságtól. Ábrahám felszólította hogy emlékezzen vissza az életére,hogy ő elvette a javait és dobzódva,fényűzően élt életében,míg a kapuja elött sebekben fekvő szegénynek egy morzsácska ételt sem adott,ezért most ő lángokban gyötrettetik,a szegény pedig vígasztalódott Ábrahám kebelén. Ezenkívül sírás,jajgatás,és fogcsikorgatás helye is. Olyan hely ahol a tűz nem alszik ki,és az embereken tekergő férgek nem pusztulnak el. Vannak akik gödörben fekszenek mozdulatlanul férgek között. Mivel bálványokat tiszteltek,olyanokká is válnak a Biblia szerint:mozdulatlanokká. Büdös,áporodott, kénkőszagú. A nőkön is a jó illat helyén büdösség van. Nincs tudományoskodás és bölcselkedés vagy okos gondolat,hanem az ítéletnek rettenetes várása. A pokolban különböző bűntetési formák vannak,mivel a pokolnak van döntéshozó szerve. A sátán minden ember ellen készít vádiratot,hogy azzal vádolja az embereket Isten előtt. A nevének a jelentései:rágalmazó,vádló,szétszakító,stb.Szerintem a pokolra vonatkozik ez az Ige is a példabeszédek könyvéből:"készen állnak a gúnyolóknak a bűntetések,és az ütlegek az ostobák hátának." Azt aki 23 percre lekerült a pokolba,elmondása szerint először egy cellában ütlegelték hatalmas erejű,igen büdös szagú gonosz szellemi lények. A szellemeknek is van testük,csak nem fizikai test,hanem szellemi test. Az ember szelleme ugyanúgy néz ki mint a fizikai teste. Van keze,van lába,és még beszélni,gondolkodni,érezni is tud. Csak amíg a fizikai testünk erőtlen,és könnyedén elpusztítható,addig a szellemi teste az embernek örökkévaló,és sokkal több fájdalmat el tud viselni,mint a fizikai testünk. Ezen a helyen mindenki kivan szolgáltatva az embergyilkos gonosz szolgáinak,és a sátán élvezi ha kínoztathatja Isten képmását. Az Istentől való örök elválasztottság helye. Jézus a Jelenések könyvében azt mondja,hogy nála vannak a halálnak és a pokolnak kulcsai,tehát hatalma van a pokol felett is,és a halál felett is. Végül pedig a Biblia szerint az egész hely a tűz és kénkő tavába fog vettetni,és fel fog szállni a füstje éjjel és nappal,örökkön-örökké. Szóval nem a tánc és a mulatság,hanem a gyász és az örök rabság helye. Ez nem ijesztgetés a pokollal,hanem vedd csak figyelmeztetésnek,hogy a bűnnek van szentenciája(bűnhődése) a Biblia szerint. Sokan azért nem térnek meg gonosz cselekedeteikből,mert nem zúdul rájuk azonnal bűntetés.Itt a földön,akármennyire is panaszkodnak sokan,de jó dolguk van igazaknak és gonoszoknak egyaránt. Pedig Isten nem igazságtalan,hanem számonkéri,megítéli,és megbűnteti a gonoszt cselekvőket,az igazakat pedig kegyelemben részesíti. Jézustól lehet kérni kegyelmet! Különben ha Isten nem ítélkezne,a gonoszok a mennyben is ugyanúgy folytatnák a gonoszságaikat. Aki akarja vegye be: van pokol! Bárcsak ne lenne,de sajnos van.
2011. máj. 8. 01:37
 26/37 anonim ***** válasza:
72%
Hát majd viszek egy-két spanglit meg pár rekesz sört a démonoknak, azt majd ha jól beálltak meg bepiáltak csak megkedvelnek, mondván hogy jó a cucc. :DD Aztán úgyse fognak kinyírni, mert addigra már függők lesznek. :D Nyitok egy sörfőzdét a pokolban:D Lucifernek meg mesélek párat a jó magyar viccekből, és majd röhögünk egy jót:D
2011. máj. 8. 13:57
 27/37 foszfor ***** válasza:
Jó kis mulatság lesz, csak a táblát ne kaparják!
2012. febr. 9. 14:46
 28/37 anonim ***** válasza:

Kezdjük azzal, hogy a pokol (Hadesz) a halál, a Sír (Seol) szinonimája, nem egy szellek számára készült kínkamra, ahol szellemileg kínozzák a szellemeket. Ha nem így lenne, akkor mindenki, aki a második feltámadáskor még akár az élet könyvébe kerül, az előtte a Pokolban (középkor: ördögök főzik az embereket fekáliában) szenvedett volna?

Ennek mi értelme lenne? Semmi.

A Halál = Pokol = Seol

Apcs. 2:27. Mert nem hagyod az én lelkemet a sírban (Hádész=Seol=pokol), és nem engeded, hogy a te szented rothadást lásson.

"Előre látván ezt, szólott a Krisztus feltámadásáról, hogy az ő lelke nem hagyatott a sírban (Hádész=Seol=pokol), sem az ő teste rothadást nem látott. 32. Ezt a Jézust feltámasztotta az Isten, minek mi mindnyájan tanúbizonyságai vagyunk.

Vili? Krisztus is meghalt, csak ennyit mond a rész, de nem azt, hogy ördögök vasvillával szurkálták, és égették a szellemét három napig.

2012. febr. 9. 14:48
 29/37 anonim ***** válasza:

A Bibliában általánosságban a Seol(héber)=Hádész(görög)=Sír/Halál=magyarra néhol pokolnak fordított, máshol meghagyva "sír"-nak semlegesen jelenti az ember halálát.

Hós 13,14 Megváltom őket a Seol hatalmából! Megmentem őket a haláltól! Hol van a te veszedelmed oh halál?! Hol van a te romlásod oh Seol?! Megbánás elrejtetett én előlem.

Héberizmus a mondanivaló megduplázás: Seol=halál.

Tehát a pokolnak semmi, de SEMMI köze a Dantéhoz, és víziójához!!!!

A gazdag és a Lázár pedig egy példázat a farizeusok ellen, és arról, hogy kimaradnak a jobb feltámadásról, mert nem hallgatnak a prófétákra, sem Mózesre, sem Jézusra, csak a földön dorbézolnak, közben képmutatóan szenteskednek!

2012. febr. 9. 15:01
 30/37 anonim ***** válasza:

Engem is érdekel, hogy hogy van ez a pokol, kárhozat dolog. Az elkárhozás végleges lesz azt tudom és egy tüzes tó lesz. De abban már ellentmondást látok, hogy a halálunk után rögtön megítélnek és a szellemi testünk egy helyre került a Sátánhoz meg a Démonokhoz. Ebben tényleg ellent mond önmagának is a Biblia. Egy szellemi test, hogyan tud a föld gyomrában szenvedni? Tévedés, hogy a föld üreges lenne, (nézz bele a 9-es föci tankönyvbe) magma van benne és a föld középén meg a mag, mely vasból és nikkelből áll. Tehát nagyon is anyagi. Nem értem, hogy a magmában egy szellemi test hogy tud égni. Az meg még nagyobb kérdés, hogy ott férgek élek, amik rágják a szellemi testet. Max termofil baktériumok élnek ott de nem konkrét férgek.

Meg nem értem, hogy lehetnek a démonoknak mindenféle kínzóeszközei (padok, feszítővasak, lándzsák) pedig ezekről is beszámolnak azok, akik állítólag jártak ott és visszatértek.

2012. febr. 9. 18:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!