Mesélnétek nekem a muszlim vallásról?
szia :) (mivel nem tudok neked mailt küldeni, ezért ide írom burkoltan a válaszom)
A muszlimoknál is van úgynevezett divat,pl. tetoválás,ugyanis a nők a kezeiket , lábaikat díszítik hennával (növényi alapú tetoválás), és az esküvőn gyönyörűen kidíszített kezekkel jelennek meg. vagyis biztosan nem tiltja ill. én nem tudok róla vagy pl. a nők ruhája nem csak fekete lehet, lehet kék is, vagy nem feltűnő színű, tehát ezt sem tiltja. Persze vannak szigorú előírások a vallásban, hogy egy férfi és nő hogyan viselkedjen egymással. Az egyik arab barátom mondta, hogy odahaza nem érhet lányhoz (aki nem a családjához tartozik), csak beszélhet vele, de azt is csak mások társaságában teheti. Azt mondta a barátom, hogy amikor megengedik, hogy a házasulandók megismerkedjenek (sok az előre kitervelt házasság), akkor a lány az apa engedélyével egyedül lehet a fiúval és ha akarja, akkor megmutathatja a lány a fiúnak a haját, de csak a haját. (romantikus ugye?). Persze ez arab országban van így. Itt Európában nem így van, a párom muzulmán és hozzám ér, kettesben is szoktunk lenni, más lányokkal is szokott beszélni (bár tartózkodik tőlük) és "normális" ruhákat hord ( a férfiaknak is van a nőkéhez hasonló viselet, de nekik a fejük szabadon marad, v. biztosan láttál már szaúdi muzulmán férfit- talpig fehérben és a haja eltakarva fekete, sokszor kockás kendővel), betartja a "parancsokat". Nem ellenőrzik azt itt olyan szigorúan.A ruhahordáshoz még annyit fűznék hozzá, hogy a nő saját szíve szerint dönthet, hogy viseli-e vagy sem. ha a férje megkéri rá ill. megparancsolja akkor viselnie kell (Európában egyre több országban tiltják a viselését, tehát itt nem kell , és szerintem nem az dönti el, hogy ki hívő és ki nem, hogy mit visel és mit nem). Az iszlám vallásban sok előírás van, pl. szüzesség megőrzése, alkoholtilalom, nem szabad sertéshúst enni... de ismerek szigorú arab országban élőket , akik még alkoholt is isznak, buliznak és nem zárják ki őket a vallásból. Sok arab muzulmán, amikor Európába kerül, elkezdi enni a sertéshúst is. Sokan házasság előtt is élnek nemi életet, de aki mélyen hívő, az próbál úgy élni,hogy ami tiltva van azt nem teszi vagy ha már megtette,akkor megbánja és többet nem teszi.
remélem segítettem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!