Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Erre mit mondana Isten?

Erre mit mondana Isten?

Figyelt kérdés
Egy elméleti kérdés. Ha valaki azért lesz gonosz, mert sokat szenvedett életében és végül megharagudott mindenkire, akkor az a pokolba kerül?
2011. ápr. 29. 08:02
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Isten azt mondja, hogy az ember nem azért lesz gonosz, mert szapulják, mert sok szenvedés érte...hanem azért, mert téved...saját létezésével kapcsolatban téved...és azért téved, hogy később a saját tévedését észrevegye, negatív hatásokból megtanulja, amikre(rossz) hajlama van, hogy rosszul ítéli meg az eseményeket. Az ilyen emberek, akiről írsz, azok valószínűleg tévedésükben képtelenek túljutni a negatív hatásokon, és önmaguk is beleesnek ezekbe...ez természetesen bűn...de nem azt jelenti, hogy az egyén pokolra jut...az ezáltal elkövetett vétkek mértékéből derül ki, hogy miféle élményben részesül az egyén halála után...ami persze időleges, s nem véges még...mert az még arrébb van. :)

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. ápr. 29. 12:12
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam el a válaszokat, így lehet ismétlek.

Ha valaki átesik sok keserűségen, attól még nem kell gonosszá válnia, hisz ha vele is rossz dolgokat tettek, akkor tudja, hogy mennyire fájdalmas és nem feltétlen akarja, hogy más is ugyanúgy szenvedjen....

2011. ápr. 29. 18:21
 13/18 anonim ***** válasza:

A legtöbb ember aki gonosz,az azért gonosz,mert sokat szenvedett/szenved és ezért utálja saját magát,következésképpen másokat sem tud szeretni,magát az életet sem,és ezért van a szívében harag.persze a szenvedéstől nem mindenki válik gonosszá,csak aki nem tudja békésen és "alázattal"elfogadni.

Isten nem akarná,hogy pokolra jusson az ilyen ember,épp elég pokol az az illető számára,ha folyamatos harag,és gonoszság van benne.Isten segítene neki elfogadni a helyzetét,és megtanítani neki,hogy,hogyan viselje türelemmel az élet nehézségeit.

2011. ápr. 30. 14:31
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

sok embernek volt szörnyű gyerekkora, és mégis jó ember lett, mert jó döntéseket hozott. Nem hiszek abban hogy a szenvedés rosszá tenne. Ilyen értelemben a két világháború után csak gonosz emberek élnének a földön, hiszen akkoriban mindenki rengeteget szenvedett, nélkülözött.

A személyes felelősséget nem szabad tagadni. Nem szabad másra mutogatni. (Ádámnak is ez volt az első, mutogatott Évára: Ő vett rá engem!)

Sőt, tovább megyek: a jóság akkor igazi, ha a nehéz körülmények ellenére is virágzik. Ilyen alapon Jézus is gonosszá válhatott volna, mert ő is sokat szenvedett, de ő a jóság megtestesülése volt és azt mondta: kövessetek engem.

Freya

2011. máj. 1. 14:40
 15/18 anonim ***** válasza:
Tudod az a baj a kereszténységgel, hogy ha te mindenkit legyilkolászol életedben de utána megbánod bűneid és meggyónód majd úgy halsz meg mehetsz a mennybe. Ez baromi nagy hülyeség szerintem, pedig így van.
2011. máj. 2. 14:21
 16/18 anonim ***** válasza:
Már ott van.
2011. máj. 3. 01:22
 17/18 anonim ***** válasza:

"Tudod az a baj a kereszténységgel, hogy ha te mindenkit legyilkolászol életedben de utána megbánod bűneid és meggyónód majd úgy halsz meg mehetsz a mennybe."

Ebből a hozzászólásból a következő dolgok derülnek ki: 1. nem érted a bűn megbánásának a fogalmát. 2. eddig az volt a baj hogy Isten milyen személyválogató, nem lehet a mennybe kerülni a kemény törvények miatt. De a bűnbánat sem tetszik.

Akkor most mi is volna jó az akadékoskodóknak?

2011. máj. 4. 13:43
 18/18 anonim ***** válasza:
Én nem szeretem az ilyen vallásos dogmákat, de azt tudom, hogy aki gonosz dolgokat tesz, az valóban a pokolba kerül. Méghozzá a saját maga poklába. Valójában, ha most is gyűlölködik, bosszankodik, akkor az a pokla. Amit adsz, azt kapsz. Minde vallás alapja. Ha angyalka módon viselkedsz, több angyallal találkozol az életben.
2011. máj. 4. 22:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!