Erre mit mondana Isten?
Nem kötelező gonosznak lenni - még sok szenvedés után sem.
(Nézd meg azokat az embereket, akik hadifogságban, haláltáborban voltak: egyáltalán nem gonoszak)
A gonoszok azért gonoszok, mert azok akarnak lenni.
Szerinted azt mondaná, hogy "Nahát tényleg, hogy ez eddig nem jutott eszembe, micsoda igazságtalanság!"?
Szerintem nem befolyásolja, a legkedvesebb emberek akiket ismerek nagy arányban nagyon hányatott és szörnyű sorsú.
Isten végtelenül igazságos. Ezért én úgy gondolom hogy ha valaki amiatt él rossz életet mert rossz környezetben nőtt fel, mindenhol ezt látta maga körül, így nevelték, akkor az élete egy pontján (vagy halála után) esélyt fog rá kapni hogy megváltozzon. Istennek semmi sem lehetetlen, pl. Szent Pál a kereszténység legnagyobb üldözője volt, és 3 nap alatt teljesen megváltozott. De hallottam már olyan skinhead-ről aki megtért és most a romákat segíti szociális munkásként és van megtért sátánista is.
Nekünk emberi szemmel esetleg úgy tűnhet néha hogy Isten igazságtalan, de Isten egészen más szemmel nézi a dolgokat (Pl. Ő látja a jövőt is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!