Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Erre mit mondana Isten?

Erre mit mondana Isten?

Figyelt kérdés
Egy elméleti kérdés. Ha valaki azért lesz gonosz, mert sokat szenvedett életében és végül megharagudott mindenkire, akkor az a pokolba kerül?
2011. ápr. 29. 08:02
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
64%

Nem kötelező gonosznak lenni - még sok szenvedés után sem.

(Nézd meg azokat az embereket, akik hadifogságban, haláltáborban voltak: egyáltalán nem gonoszak)

A gonoszok azért gonoszok, mert azok akarnak lenni.

2011. ápr. 29. 08:22
 2/18 A kérdező kommentje:
De volt már rá példa hogy valaki gonosz lett pl azért mert rossz gyerekkora volt.
2011. ápr. 29. 08:27
 3/18 anonim válasza:
Eggyértelműn mész a pokolba szóval szerintem kezd e lfutni menekülni
2011. ápr. 29. 08:38
 4/18 anonim ***** válasza:
Azt mondana: "Az istenit!"
2011. ápr. 29. 08:41
 5/18 anonim ***** válasza:
73%
Azt mondaná, azért van eszed, hogy belásd, hogy ez nem elég indok rá.
2011. ápr. 29. 09:03
 6/18 anonim ***** válasza:
91%
Nem számít a kiváltó ok. A te döntésed, hogy gonosz leszel vagy sem. Akkor gondolom tudod mi a válasz.
2011. ápr. 29. 09:04
 7/18 anonim ***** válasza:
70%
Kérdező: Jób könyvét olvastad?
2011. ápr. 29. 09:12
 8/18 anonim ***** válasza:
48%
Isten megmondta, hogy a konkoly tűzre vettetik.A gonosznak is jobb így, mert nem jó gonosznak lenni.
2011. ápr. 29. 09:53
 9/18 anonim ***** válasza:

Szerinted azt mondaná, hogy "Nahát tényleg, hogy ez eddig nem jutott eszembe, micsoda igazságtalanság!"?

Szerintem nem befolyásolja, a legkedvesebb emberek akiket ismerek nagy arányban nagyon hányatott és szörnyű sorsú.

2011. ápr. 29. 09:58
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

Isten végtelenül igazságos. Ezért én úgy gondolom hogy ha valaki amiatt él rossz életet mert rossz környezetben nőtt fel, mindenhol ezt látta maga körül, így nevelték, akkor az élete egy pontján (vagy halála után) esélyt fog rá kapni hogy megváltozzon. Istennek semmi sem lehetetlen, pl. Szent Pál a kereszténység legnagyobb üldözője volt, és 3 nap alatt teljesen megváltozott. De hallottam már olyan skinhead-ről aki megtért és most a romákat segíti szociális munkásként és van megtért sátánista is.

Nekünk emberi szemmel esetleg úgy tűnhet néha hogy Isten igazságtalan, de Isten egészen más szemmel nézi a dolgokat (Pl. Ő látja a jövőt is).

2011. ápr. 29. 10:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!