Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mormonoktól kérdezem. Mennyire...

Mormonoktól kérdezem. Mennyire imseritek a vallásotok kialakulásának történetét?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 27. 23:23
 1/4 anonim ***** válasza:
29%
Nem igazán érdekel minket, tudod az csak egy ürügy, hogy legyen mások előtt akik nem vallásosak mit mutatni, magyarázni, hogy ez egy megalapozott hit, pedig a lényeg belül van, hogy szeressük egymást és elfogadjunk mindenkit olyannak amilyen.
2011. ápr. 28. 02:00
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Hát nyilván vannak mormonok akik nagyon jól ismerik és vannak olyanok akik kevésbé, ahogyan ez elmondható a katolikusokról, protestánsokról, zsidókról, muszlimokról, buddhistákról és minden más vallási csoportról is.

A mormonok közül azok, akik a 4 éves ifjúsági hitoktatáson (minden hétköznap kora reggeli szeminárium) majd a 18 és 30 év közöttiek (elvileg 12 éves és nagyon sok különböző kurzust tartalmazó) felsőfokú hitoktatásán (insztitút) részt vesznek és sikeresen teljesítik, azok meglehetősen jó ismerői lesznek saját vallásuk kialakulásának és fejlődésének.

Akik csak felnőtt korukban tértek meg és csupán a felnőttek 1+4 éves vasárnapi iskoláját hallgatják végig, azok a részletek vonatozásában nyilván kevésbé tájékozottak, hacsak nem olvasgatják az egyházban ezekről bőségesen rendelkezésre álló kiváló tankönyveket, forrásanyagokat, illetve az olyan eredeti dokumentumok forrásgyűjteményeit mint például a "History of the Church" sok kötetes gyűjteménye.

Mindenesetre az USA-ban nemrégiben volt egy felmérés a különböző vallási csoportok körében, hogy mennyire ismerik saját és mások vallásának alapvető tanait és ott az derült ki, hogy a mormonok tájékozottságban messze kiemelkednek a többi keresztény vallási csoport tagjai közül.

2011. ápr. 28. 12:02
 3/4 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszönöm a válaszotokat!

Néhány évvel ezelőtt találkoztam mormon misszionáriusokkal, és beszélgettem velük. Azt láttam, hogy egy nagyon erős hitetek van és meg vagytok győződve arról, hogy az igazságban hisztek. Én is az igazságot szerető és kereső ember vagyok, és azt gondolom, hogy ti is, ezért remélem, hogy nem veszitek rossz néven, ha beszélünk a hiteteknek az alapjáról. Pontosabban, szeretnék valamit mutatni és érdekelne a véleményetek róla.

[link]

Ide feltöltöttem egy könyvet. Sajnos angol nyelvű, de remélem ez nem okoz problémát. (A link csak 30 napig érvényes, ha valakinek ezután szüksége lenne rá, küldjön privátot).

A 8. fejezet Joseph Smith első látomásáról szól, elsősorban erről (de bármely másikról is) érdekelne a véleményetek.

Szeretettel,

Tamás

Ui.: „Semmi sincsen az igazságból, ami hazugság.” (1 Ján 2:21)

2011. ápr. 29. 02:19
 4/4 anonim ***** válasza:

Ezt a kompilációt már jól ismerjük, viszonylag régi anyag és legtöbb része már számtalan mormonellenes honlapon megtalálható. Az ebben felvetett kérdésekre az egyház már számtalanszor adott választ.

Nagyon fontos, hogy egy ilyen életbevágó dologról mint Isten léte és saját életünk értelme, az evangélium visszaállítása és Jézus Krisztus Egyházának ügye jól informáltak legyünk.

Ezért szeretnék figyelmedbe ajánlani, néhány forrásanyagot, ami tisztázza ezeket a problémákat.

Az egyház kialakulásának történetéről az egyik legjobb könyvet az alábbi linkről érheted el:

[link]

Ha alaposan tanulmányozod és összeveted az általad már ismert mormonellenes munkával, akkor világossá fog válni számos fontos részlet. (Ha letöltési probléma lenne írj privátot!)

Az egyház történetének és tanításainak kérdéseiről kerekasztal beszélgetéseket is megnézhetsz a Brigham Young University professzoraival:

[link]

Sok további forrásanyagot találsz az egyház hivatalos honlapjának Church History részén:

[link]

Ha pedig a komoly kutatásokban elfáradtál :-) megnézhetsz egy játékfilmet is a történtekről:

[link]

Ezek a források angol nyelvűek, magyar nyelven a www.jezuskrisztusegyhaza.hu sajnos az egyetlen internetes forrás.

Szívesen beszélgetnék veled ezekről a dolgokról, akár miután, akár mielőtt áttanulmányoztad a fenti anyagokat.

2011. ápr. 29. 20:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!