A hitgyülekezet egy szekta?
Hát betiltani ugyan nem kell.Inkább ide járjanak a népek,mint drogozni meg kocsmázni,nem?
én jártam egy ideig,de oda jutottam,hogy ez már egy pénzgyártó vallási nagyüzem.Hányok attól is,hogy Sándor politikai prédikációival agymosást csinál.
Volt olyan,hogy körülment a sorban álló hívők között Szent Sándor,mindenki fejére tette a kezét,mire az illető sikoltva-visítva összeesett és fetrengett.
Mikor hozzám ért,nagyon taszító érzés volt(hites magyarázat:a bennem lévő démonok rettegtek Sándortól :) ),én voltam az egyetlen a sok emberből,aki nem estem el.Sándor a homlokomat kezdte lökdösni,próbált hátralökni,de semmi,állva maradtam.Erre morogva továbbment.
Kifejezetten taszító,kellemetlen élmény volt Sándor közelsége.
Ha sok pénzt akarsz, alapíts vállalatot. Ha még több pénzt akarsz, alapíts egyházat.
Ron Hubbard.
Németh Sándor ezt tette.
Izraelt és a zsidó népet szentnek tartják.
Hisznek abban,hogy Jézus Isten fia,aki emberré lett és meghalt a mi bűneinkért.Hiszik,hogy a Szentlélek(Szent Szellem)személy.
Abban is hisznek,hogy a megváltás Isten jándéka,amit az embernek el kell fogadnia,hogy üdvözülhessen.
Ez mind korrekt,de a többi sajnos a pénzről és politikáról szól.
Én jártam oda évekig,tehát személyes tapasztalatokkal rendelkezem.
Azt tanultam meg ott elsőnek,hogy a Bibliát mindenki(Szent Sándor is)úgy csűri-csavarja,ahogy neki leghasznosabb.
Ha tetszik,ha nem,ez van,és ez minden szekta lényege.
Hiszek Istenben,de az nem hit,ha valakik agymosott birka módjára istenítenek egy embert.
Az átlag hites szilárdan vallja,hogy Isten tévedhet,Szent Sándor nem.
Az istentiszteletekből azért lett elegem,mert ott Istenről és Jézusról szeretnék hallani,nem a Sándor sötét agyú politikai nézeteiről(mert ugye azt a legelvakultabb hites is el kell hogy ismerje,hogy a Sándor bőszen politizál az istentiszteleteken).Olyan is volt,hogy szabályosan a hívők fejébe verte,kire szavazzanak a választáson,és a hitesek buzgón gyűjtötték is a kopogtatócédulát a Sándor által előírt pártra.Ekkor még én is gyülis voltam,úgyhogy ezt igazolni tudom.
A régi BS-ben tartott istentiszteletek még jók voltak,szép volt,ünnepélyes és tényleg Isten igéjét hirdették,de azóta ellaposodott minden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!