Az aszkenázi zsidók kazárok?
Régen olvastam egy tanulmányt erről, hogy az aszkenáziak igazából kazárok, merthogy a kazárok is felvették a zsidó hitet és azok is szétszóródtak, de akkor ez azt jelentené, hogy török eredetűek és nem is szemiták, de akkor miért beszélik ők is a hébert és nem a kazárt és hogyan tarthatják magukról azt, hogy ők a kiválasztott nép részei?
Vagy nem jól értelmezek valamit és olyan zsidók, akik a Kazár Bir. területén éltek?
A kazárok zsidó vallásúak. De a zsidó vallásúak nem mind kazárok.
Tudod, mint a minden bogár rovar, de nem minden rovar bogár esetében. Szerintem kissé kevered a dolgokat.
Figyi, ez egy elég bonyolult kérdés.
Alapból kezdjük ott, hogy a zsidók egyáltalán nem szemiták. Ezért értelmetlen kifejezés az "antiszemitizmus", mivel már Jézus korában sem volt a zsidók tiszta szemiták. Szemiták az arabok, de a zsidók nem. A zsidók mindig is egy kevert nép volt, akikben még negroid vér is van/volt, valamint mediterrán, de még északi is.
És igen, a tanulmány nem mond ostobaságot. Az askenázi zsidók nagy része a legkevésbé sem tiszta leszármazottja az egykori palesztinai zsidóknak. Inkább afféle török-zsidó-szláv keveréknépnek lehetne tekinteni őket antropológiailag. Ezért van az askenázi zsidók közt rengeteg mongolredős vagy épp szőke, kékszemű egyén.
Kiválasztottank egyedül a kultúrális örökség miatt hiszik magukat. Hébert azért beszélnek, mert a Biblia nyelve, és amikor a kazárok felvették a zsidó hitet, a szent könyveket ezen a nyelven kellett olvasni.
De egy valamit tudnod kell: a kazárok eredetileg nem voltak zsidók, hanem egy török/türk törzs volt.
A mai askenázi zsidókra nem mondanám hogy egyáltalán nincs bennük zsidó vér. Van bennük, de nem 100%. Ahogy írtam, inkább afféle zsidó-török-szláv keverékrassz.
Az ókori zsidók genetikai leszármazottja, meglepő módon, a palesztinok.
uhh, előző, azért nem semmi miket vagy képes összeírni.
Nem egészen értem, hogy honnan vetted az olyan fantasztikus bölcsességeidet, mint hogy a zsidók nem szemiták, már régen se voltak azok, ellenben az arabok.
Már bocs, de ha valakik keveredtek azon a környéken, azok az arabok voltak, ami alapból inkább egy gyűjtőfogalom (az Arab Liga pl. úgy definiálja az arabot, hogy azok az arabul beszélő emberkék, akik közösséget éreznek az arabul beszélő emberkékkel), és nem pedig a történelem folyamán a többi néptől szinte végig élesen elkülönülő zsidóság, ahol a mondjuk 19.- 20. sz-i asszimilációs törekvésekig kifejezetten ritkaság számba ment, ha valaki nem zsidóval házasodott.
De a "Az ókori zsidók genetikai leszármazottja, meglepő módon, a palesztinok."
ez a csúcs. Ja, van valami genetikai közelség, mivel ők is közel-keleti arabok, tehát legnagyobb részt szemiták. De nagyon nem leszármazottak, csak annyira mint a többi közel-keletről származó arab - főleg azért is röhej pont rájuk rásütni ezt a baromságot, mert olyan, hogy palesztin nép, kb. 50 éve létezik, akkor kiáltották ki, hogy a szűk területen élő arab nyelvű lakosságot ezentúl így hívjuk. Addig viszont azon a területen elég nagy népesség áramlások történtek a történelem folyamán, és ennek megfelelően népesség keveredések, tehát pont a palesztinokban a világ sok helyéről származó arab nyelvű népcsoport van benne (pl. egyiptomiak is, akiknek köze nincs származásilag az arabokhoz, de ők is megfordultak azon a helyen).
--------------------------------
Amúgy, hogy a kérdésre is válaszoljak, ilyen jellegű tudományosabb kérdésekre általában meglepően jó a wiki:
Genetikai vizsgálatok igazolták, hogy az askenázi és szefárd zsidóknak ugyanazok a közel-keleti felmenőik voltak.
Előző: én is csodálkozom hogy tudsz te is összeírni ennyi sületlenséget....több évig komolyan tanulmányoztam az antropológiát. Tudod, az nem csak a génekről szól, hanem arról is, ami sokszor ellent mond az elméleteknek.
Majd ha átolvasod Kiszely, Bartucz, Fisher, Kretschmer, Lenz, Lipták antropológiai munkáit, akkor leülhetünk a témáról bezélgetni.
Addig viszont nem. A wikipédia a legkevésbé versenyképes az általam felsorolt irodalmakkal szemben.
De nem oltalak, csak ha annyira kivetni valót találsz abban amit írtam, ne velem kardoskodj, hanem vedd elő a fenti antropológusok műveit. Utána talán majd visszatérhetünk a dologra. Addig viszont inkább hanyagold, mert ezt nem lehet bot-csinálta módon megközelíteni, ahogy te szeretnéd.
Mese.
A kazárok egyébként nem tértek át zsidó hitre, csak a kazár előkelők. Politikai okokból. Azért, hogy a Bizánctól illetve a muzulmánoktól való függetlenségüket a vallás segítségével is definiálhassák. A nép azonban nem követte uraik döntését, megmaradt pogánynak.
Én nem tudom, milyen komolysággal tanultál te antropológiát (azaz de, elég jól sejtem), de elég konkrétan leírtam hol és miben írtál kapitális baromságokat - pl. azt, hogy ha valamelyik népcsoport minimálisan keveredett az elmúlt évezredekben, akkor az a szigorú szokásai miatt pont a zsidóság, kis népként, amelyik általában nem rendelkezett saját országgal, hanem más népek között élt, nem is tudott volna másképp fennmaradni ennyi ideig. Ezek után benyomni, hogy hát ők már rég nem is szemiták, vicc értékű, főleg a palesztinos cuccal együtt. A wikis cucc-nál meg konkrét genetikai vizsgálat van leírva, hivatkozással, tehát nyugodtan utána lehet nézni, teljesen korrekt hivatkozás. A genetikáról meg nagyon lehet vitatkozni. Mint ahogy arról sem, hogy már azelőtt, hogy a kazár előkelők felvették volna a zsidó hitet, és bármi közük lett volna Európához, már voltak itt zsidók, Magyarországon is maradtak tárgyi leletek a római kori zsidóságról.
Te meg felsorolsz nekem mindenféle antropológusokat, akik közül a magyarok rendre nem is foglalkoztak a témával, hanem a magyarság eredetével - amiben még jó, hogy ott vannak a kazárok, lévén, hogy onnan jöttünk, és velünk is jöttek csoportjaik. Azért ehhez nem kell egy észlénynek lenni, hogy lássuk.
Külföldi szerzők közül meg komolyan képes vagy berakni egy Eugen Fischer-t meg Fritz Lenz-et hivatkozásnak?? A náci fajelmélet fő szószólóit, akiket direkt azért nyomtak a nácik, hogy "tudományosan" alátámasszák a tevékenységüket??!
Erre tényleg annyit lehet csak mondani: komolytalan.
És te jössz komoly antropológiai tanulmányozással??
Akkor valahogy a DNS engem mégis jobban meggyőz, mint a te hablatyolásaid...
Hát erről angolul lehet bővebben olvasni de az elmélet az hogy az eurpai zsidók tulnyomó része a kaukázusi hegyekből származik nem pedig valódi 12 törzsből származó zsidó.
Ezért is fehérebbek. Pár száz év alatt nem fakul ki egy ennyire férfertőzőtt nép. Szinte alig keveredtek a helyiekkel a középkorban.
a genetika (ykromoszóma vizsgálatok) hogy a zsidók alig alig keveredtek
gyakorlatilag az egyik legtisztábban megmaradt nép
a proozelitizmus pedig elhanyagolható e vallás esetén
a nemtomhanyadik meg milyen marhaság h nem szemiták a zsidók
Igen, leginkább kazárok, itt a legújabb genetikai bizonyíték:
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!