Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tudánatok valami megoldást...

Tudánatok valami megoldást erre? Bővebben lennt

Figyelt kérdés
Tudnátok valami megoldást arra,hogy anyukám folyton megpróbál meggyőzni arról hogy Isten létezik és Jézus áldozatot hozott értünk meg minden...Miközben nem vagyok teljesen ateista,tehát nem tagadom meg Isten létezését,nem is hiszek benne teljes mértékben,ilyenkor mikor vitázok vele mindig azzal jön hogy nincs középút...én meg hadd döntsem már el miben higyjek így 20 évesen ,kezdek kiakadni azon hogy csak segíteni akar,de nem veszi észre hogy ezzel,hogy rám akarja erőszakolni a véleményét pont az ellenkezőjét váltja ki és már tényleg idegesít a téma...
2011. ápr. 11. 23:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Mi lenne, ha ezt szó szerint elmondanád neki?
2011. ápr. 11. 23:19
 2/11 A kérdező kommentje:
Elmondtam és 2 napig semmi utána újra ugyanez...
2011. ápr. 11. 23:20
 3/11 anonim ***** válasza:

Ha Jehova tanúja, akkor fuss!

Ha nem, akkor magyarázd el neki, hogy te tiszteletben tartod a véleményét, ha ő is a tiedet. Mellesleg hidd el szeret, és nem akar neked rosszat.

2011. ápr. 12. 00:20
 4/11 anonim ***** válasza:

kérdező, olvasd el ezt a könyvet. érdekes..

[link]

4 hónapot olvastam halálközeli élményekről részletesen, olyan apró pontos elemek egyeznek, amit nem tudott egyik személy, azt tudta a másik. szerintem jobb lenne, ha ezt tudnád egy örökkévalóság erejéig, ezt nem bánnád meg..én is olyan helyzetben voltam régebben, mint te. Tudtam valahogy, hogy létezik Isten, de nem úgy ahogy az emberek gondolják, ahogy a templomban prédikálják, stb. Egyik, hogy így soha nem kerülsz kapcsolatba vele, másik, hogy ez meg nem igazán külömbözik az ateizmustól.

2011. ápr. 12. 06:47
 5/11 anonim ***** válasza:

szerintem a legjobb az lenne, ha magával Jézussal érvelnél neki. mondjuk elmesélnéd szépen, hogy aki görcsösen akarja rátukmálni az igazát másra, az bűnt követ el...kérdezd meg tőle, hogy Jézus tett e ilyet? kérdezd meg tőle nyugodtan, hogy Jézus bárkivel is volt e erőszakos bármikor is. Jézus nem e volt tisztelettel más véleményére, szavára...:)

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. ápr. 12. 10:31
 6/11 anonim ***** válasza:

Valahogy meg kellene értetned vele, hogy megérted, és elfogadod, hogy ő ebben hisz, de kényszerrel nem fogja elérni, hogy elfogadd a sajátodként, sokkal inkább az ellenkezője felé terel téged, amit nem akarhat. Egy normális hívő végül is nem akarhatja, hogy a gyereke ateistává váljon (tudom, zsarolásnak hangzik, de néha más nem működik)

Ha hitgyülis, akkor reménytelen, bele se kezdj (tapasztalat).

2011. ápr. 12. 11:21
 7/11 anonim ***** válasza:
Csinálj magadnak saját "hitet". Pl. én kitaláltam, hogy Smetana Rembrandt az isten, és most mindenkinek, aki ezzel jön, ilyen szöveget nyomok, hogy Smetana Rembrandt majd megbüntet, ha egy nap három tojásnál többet eszel, vagy "nem csukhatom be a wc-ajtót, mert ez S. R. parancsa", és akkor majd nem fognak zaklatni az ilyenekkel. Szerintem anyukádnak az ateizmussal van a baja, engem is mindenáron "meg akartak menteni". Ezt én így oldottam meg.
2011. ápr. 12. 14:43
 8/11 anonim ***** válasza:

Nehéz a hitet másra "ráeröltetni".

Sajnos inkább a nem hívők idegesek, ha ez a téma feljön. Szerintem Jézus sem mondott olyat egy megrögzött ateistának, akiről tudta, hogy bolondnak nézi. Pl. római katonával nem beszélgetett.

"Aki nem fogad be titeket házába, még az út porát is rázzátok le lábatokról."

A legfontosabb lenne az alázat és a szülő végighallgatása. Tudom lázadó vagy, de parancsolni tudnod kell magadnak. A tíz parancsolat egyike a szülő tisztelete! Ezt ne feledd!

Ha már parancsolni tudsz magadnak, akkor lehetőséget kell biztosítanod arra, hogy anyu beavasson a hit rejtelmeibe. Akár együtt olvashattok a Bibliából.

Anyukád elrontotta, mert most akar téged tanítani 20 éves fejjel. ami nagyon nehéz. Én már kezdem az unokahúgomnál, most 2 éves.

2011. ápr. 12. 19:30
 9/11 anonim ***** válasza:
kedves kérdező. valószínű anyukád rosszat akar neked, ugye? nem szeret téged, ugye? azt akarja, hogy olyan legyél, mint a mostani 20 évesek, alkohol, drog, cigi szex, ugye? csöppnyi alázat, és megértés a felé, aki megszült, és felnevelt, és aki most is gondoskodik rólad, rossz tanács? azért mert megnőtt az egód, a szüleidnél laksz, és ők tartanak el, nem? saját döntésekre vágy? költözz el, és tartsd el magad, akkor majd visszasírod azt a szeretetet, ami most kellemetlennek tartasz. természetesen senki sem eröltetheti rá a másikra a hitét.
2011. ápr. 13. 07:59
 10/11 A kérdező kommentje:
Utolsó...te normális vagy?nem is ismersz,azt se tudod ki vagyok mi vagyok,nem tudod milyen körülmények között élek,nem tudod hogy eltartom e magam vagy sem,semmi,DE SEMMI jogod sincs ilyeneket a fejemhez "vágni",nem ismersz,1 dolgot meséltem az életemről,nem gondoltam hogy anyám rosszat akar nekem,tudom hogy jót akar,mert az anyám,nem pedig az egom miatt,hogy eltart,nem tudom honnan szedted ezeket,én szeretem anyámat és NE avatkozz olyanba bele amihez semmi közöd,na további szép napot,;)
2011. ápr. 13. 18:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!