Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan tudok megismertetni...

Hogyan tudok megismertetni valakit az Istenhittel?

Figyelt kérdés

Nincs hite, vagyis azt mondja magáról. Viszont foglalkoztatja a kérdés. Látja/érzi, hogy van benne valami. Vallástól függetlenül szeretném ha ő is megtalálná Istent.

Van ötletetek?

2011. ápr. 11. 21:06
 1/10 Tom Benko ***** válasza:
Beszélgessetek róla. Mutasd be a saját istenedet. Vidd el olyanok közé, akik szintén hívők, lehetőleg minél többfélék. Majd ő eldönti, hogy kell-e, tényleg érdekli-e ez.
2011. ápr. 11. 21:10
 2/10 yuda ***** válasza:
30%

Egy módja van, ami régen is volt- van egy hívő ember, akinek élő hite van és szólja Isten beszédét- aki hallgatja hitre jut és őmaga is hívővé válik.

Tehát Isten igéjének a hirdetése és annak hallgatása által keletkezik hit valaki szívében.Miután ez megtörtént, a hitre jutó kimondja a szájával is.

2011. ápr. 11. 21:14
 3/10 anonim válasza:
Budapesten VI. és XIII. kerületben szállj be egy liftbe - garantáltan istenhívő leszel
2011. ápr. 11. 21:18
 4/10 anonim ***** válasza:
utolsónak: ez nagy volt, oda tényleg bátorság beszállni.XD /bocs az offért/
2011. ápr. 11. 21:23
 5/10 pelgrim ***** válasza:
Talán úgy, hogy előbb te megismerkedsz az Istennel ...
2011. ápr. 11. 21:55
 6/10 anonim ***** válasza:

21:14: Nem tudom mások hogy vannak vele, de bennem a térítéstől az ellenszenven és az undoron kívül más nem keletkezik.

Kérdező: Szerintem ne erőltesd, lehet hogy ő is pont úgy viszonyul ehhez, mint én.

2011. ápr. 11. 22:03
 7/10 anonim ***** válasza:

Te hogyan ismerted meg Istent? :) Beszélj neki Istenről,hogy ki Ő mire képes(gyógyítani stb.) hogy szereti az embereket Jézus meghalt érte - De mielőtt evangélizálsz neki kérd a Szent Szellemet,hogy vezessen téged mert Ő tudja,hogy hogy lehet megfogni az illetőt,Ő tudja,hogy mire van neki szüksége.(Ha anyagi gondjai vannak akkor nem arról kell neki beszélni,hogy Jézus a testi betegségeit is meg tudja gyógyítani :) persze arról is lehet de őt a jelenlegi helyzetében más érdekli,másképp lehet megfogni szóval érted - ezért imádkozz a Szent Szellem vezetéséért) Aztán miután elmondtad neki az evangéliumot(örömhírt) valószínűleg fog kérdezni (tipikus világi kérdések Hogy ha Isten létezik akkor miért engedi meg a sok gonoszságot meg ha Isten létezik miért engedte meg a holokausztot meg ilyesmi,ha ezekre nem tudod a választ kutasd fel a Bibliából mert ha erre rákérdez és nem tudsz válaszolni akkor gáz,szóval olvasd sokat a Bibliát) meg biztos megkérdezi,hogy hogy kell imádkozni hogy kell megszólítani Istent ilyenek elmondod neki a saját tapasztalataidat,meg hogy TE hogy csinálod. Aztán ha vége a beszélgetésnek imádkozz érte sokat,hogy Isten munkálkodjon benne... Aztán elhívod egy adott közösségbe ahova jársz... Aztán ahogy az ÚR vezet :)

is imádkozz érte,hogy a Szent Szellem munkálkodjon benne.

2011. ápr. 11. 22:09
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi építő hozzászólásokat!

Nem téríteni akarom hanem , hogy megismerje Istent. Nem fogok térítő dumákat mondani neki, nem is tudnék, nem tanultam én ilyet. Csak az érzést szeretném ha megismerné, milyen Istennel együtt élni.

Néha megcsap az istentelenség érzése és annyira sivár ahhoz képest, ami Istennel van.

2011. ápr. 11. 22:42
 9/10 anonim ***** válasza:
Szeresd! A szereteten keresztül ismeri meg mindenki, hogy milyen is Isten!
2011. ápr. 12. 00:22
 10/10 anonim ***** válasza:
Példamutatással, szeretettel, hittel. Ha kérdez téged, válaszolj, de ne téríts. Ha nem tudod a választ, mondd azt: nem tudom.
2011. ápr. 12. 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!