Milyen gyakran Imádkoztok?
Kedves kérdező! Le a kalappal előtted, hogy nem reagáltál az amúgy igencsak bicskanyitogató kommentekre... Ebből és az utolsó hozzászólásodból látom, hogy jó úton jársz :) - kedves "fekázók", le lehet pontozni nyugodtan!
A kérdésedre válaszolva, nem az a fontos, hogy mások milyen gyakorisággal imádkoznak... A Bibliát alapul véve, nem másokhoz, hanem Jézushoz kell mérni magunkat. Ő gyakran imádkozott, megkockáztatnám, hogy szinte folyamatosan, hiszen másképp nem tudta volna véghezvinni mindazt, amit tett.
Szóval csak bátran, mutasd ki Isten iránti szereteted, imádkozz, amikor csak jól esik, és azon kívül akkor is, amikor nehezen megy! A Miatyánkot alpul véve legyen benne dicsőítés, bűnbánat, közbenjárás és kérés is. Ha csak úgy eszedbe jut valami, mondj egyszerűen hálát, vagy ha hirtelen szükséged van rá, kérj. Ez mind-mind ima és bármikor bármilyen körülmények között lehet imádkozni. Én speciel ezt igyekszem követni - és igen, növeli a szeretetet, mert (a keresztény hit szerint legalábbis) szeretni azt is kell, akit nehéz. Na ebben mindenképp segít :)
"nem az emberszerettetre értettem hanem Istenszeretetére:) mert Istent kell legjobban szertni:)"
Talán lehet, hogy akkor legközelebb érthetően kellene a kérdésedet feltenni, nem pedig úgy, mintha azt egy nagycsoportos óvodás írná. :S
Egyébként nem imádkozok, mert egyrészt isten nem biztos, hogy létezik. Másrészt ha létezik is, akkor sem vagyok rászorulva, tehát megintcsak nem imádkozok hozzá. Harmadrészt meg nem szeretem őt, ha létezik, ha nem.
Elég fura egyébként, hogy azt mondod, őt KELL szeretni a legjobban. Szerintem ez egy elfogult bugyutaság részedről.
Talán írj annyit, hogy szerinted őt kell legjobban szeretni. Úgy talán pontosabb.
Bár egy írni sem tudó fanatikustól mit várjak... :(
az ima nem feltetele annak hogy szeretni tudj.
imadkozni akkor imadkozom, amikor szemelyes kapcsolatot szeretnek letesiteni a joistennel.
amikor boldog vagyok es jo dolgok tortennek velem akkor halat adok, es amikor rossz es kellemetlen dolgok tortennek , velem, akkor azert hogy megertsem miert tortennek velem, es azert, hogy tuljussak rajta.
szamomra az ima beszelgetes, van ado es vevo.
sokszor elfelejtjuk hogy a doktornal is mint imadkozasnal is amikor tanacsot kerunk akkor meg is hallgassuk a masikat ne csak elmodjuk amit akarunk.
igyekszem minden nap imatkozni, de nem mindig sikerul, ember vagyok.
nagyon halas:Mez a sziklabol-visky ferenc, bibliaolvasas az ev minden napjara, nagyon jo!!
udv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!