Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen gyakran Imádkoztok?

Milyen gyakran Imádkoztok?

Figyelt kérdés
Istennel való beszélgetés az ima ezt saját szavainkal is összefogallhatjuk ti mien gyakran teszitek? az ima nélkülözhetetlen ahoz hogy szeretni tugy
2009. márc. 1. 20:13
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
41%
De nyomorék vagy!
2009. márc. 1. 21:49
 12/32 anonim ***** válasza:
80%

Kicsit pontosítani kell a kérdésen: 99,99%, hogy az ima a bal agyfélteke beszélgetése a jobbal, amint azt számtalan vizsgálat is kimutatta már. Ezzel együtt hasznos lehet egy elmélyült/emelkedett tudatállapot eléréséhez, ami még kimondottan hasznos és pozitív is lehet, viszont - főleg az eltérő vallású emberek élményeinek azonos jellegét figyelembe véve - a legnagyobb esélye annak van, hogy egyszerűen csak bizonyos agyi/tudati funkciókat működtetünk ilyenkor is (ahogy egész életünk folyamán is, természetesen, állandóan, csak épp másokat).

Ha meg nem az, az nem ad valami jó képet Istenről, mivel akkor egyenesen következne a dologból az is, hogy aki állandóan imádkozik, de amúgy két fűszálat nem tesz keresztbe senkiért (magáért se), az jobb ember lenne Isten szemében, mint az, aki csak azért nem imádkozik, mert egyszerűen minden idejét leköti a magáért/családjáért/másokért végzett munka, plusz jó esetben a pihenés (lásd pl. Legyetek jók, ha tudtok c. filmben az árvákat nevelő pap és Ignác életvitelét).

A szeretet meg szintén a jobb féltekéhez köthető, így még olyan extrém esetekben is lehetséges, ha imára viszont már nem képes az ember (pl. olyan baleset éri, hogy a bal agyféltekéje károsodik, viszont a jobb épen marad).

Ajánlom Szendi Gábor: Isten az agyban c. könyvét. Nagyon olvasmányos és nagyon témába vágó.

2009. márc. 1. 21:51
 13/32 anonim ***** válasza:
81%
Soha. Nem érzem azt hogy rá lennék szorulva. Enélkül is tudok szeretni, de ha te nem az egy más kérdés...
2009. márc. 1. 21:52
 14/32 anonim válasza:
71%

Szinte minden este. Általában napi egyszer, de néha többször is. Néha-néha meg kimarad, de az esetek 90%-ában megvan a napi egy. De ahogy előttem is írták már az az ima nem nélkülözhetetlen ahhoz, hogy valaki szeretni tudjon...

19/F

2009. márc. 1. 22:09
 15/32 anonim ***** válasza:
73%

Minden este, nekem szukségem van rá.

A szeretni tudással szerintem sem fugg ossze, mindenesetre, akiket nagyon szeretek, azokra gondolok kozben.

2009. márc. 1. 22:57
 16/32 anonim ***** válasza:
73%
1szer imádkoztam egész életemben mikor anyukám agyvérzést kapott,azelőtt soha sem hittem ebben a dologban de ezután se fogok mert rá 5napra meghallt.Nincs senki aki imával segíteni tudna bárkin és bármin a szereteten sem.
2009. márc. 1. 23:26
 17/32 anonim ***** válasza:
89%
Nem mindennap, de szoktam imádkozni. Azonban úgy gondolom, ha valaki imádkozik, tehát hisz Istenben, akkor a hitéből következően nem szabadna megítélni másokat és olyan butaságokat írni, "nélkülözhetetlen ahhoz, hogy szeretni tudj".
2009. márc. 2. 11:10
 18/32 anonim ***** válasza:
88%

Nem szoktam imádkozni.

A kérdező leírhatná, hogy ezt a szeretni tudással hogy függ össze, és hol hallotta, mert nekem ez új.

2009. márc. 2. 14:21
 19/32 anonim ***** válasza:
46%

Minden este,meg néha napközben is. Az ima nekem ad egy biztonságot,és mindig megnyugtat. Valamint így beszélgetek a Jóistennel.

Sokan írják,hogy életükben csak egyszer imádkoztak,mondjuk amikor valamelyik családtagjuk beteg volt. Nem csak akkor kell imádkozni,amikor baj van,hanem akkor is ha minden szép,hiszen azt meg kell köszönni. Ez a saját véleményem!

Puszi mindenkinek!:)

2009. márc. 2. 18:56
 20/32 A kérdező kommentje:
nem az emberszerettetre értettem hanem Istenszeretetére:) mert Istent kell legjobban szertni:)
2009. márc. 2. 20:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!