Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményetek arról, ha...

Mi a véleményetek arról, ha valaki pozícióféltés miatt keresztelkedik át?

Figyelt kérdés
Mondjuk evangélikusról reformátusra, mert az iskola ahol dolgozik, református lesz.
2011. ápr. 4. 12:21
 1/7 anonim ***** válasza:

Ha ezen múlik az állásom,akkor legyen

amugysem vagyok vallásos,bár megkeresztelve vagyok,elsőáldozó is voltam,de nem hiszek abban hogy egy öregember ücsörög fenn és baxakodik...

ha ez kell ahhoz hogy ne halljak éhen,legyen

2011. ápr. 4. 12:36
 2/7 A kérdező kommentje:
Mi értelme van a keresztelkedésnek, hit nélkül? Anyagi okok meg pozíció féltés csak?
2011. ápr. 4. 12:45
 3/7 anonim ***** válasza:
Ez olyan mint az egyik ismerősöm. Vallásos volt, de a szocializmusban tagadott, hogy párttag legyen és zsoska áradjon. Rendszerváltás után nagy vallásos ismét.
2011. ápr. 4. 15:17
 4/7 anonim ***** válasza:

"Mi értelme van a keresztelkedésnek, hit nélkül?"

kb annyi mint hogy csecsemőként megkeresztelnek...

2011. ápr. 4. 15:35
 5/7 A kérdező kommentje:
Csecsemőket megkeresztelés azért más, bár annak sincs sok értelme.
2011. ápr. 4. 18:34
 6/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Evangélikusról reformátusra nem szokás átkeresztelkedni, mert ezek a felekezetek elfogadják egymás keresztségét, csupán új hitvallást kell tennie az illetőnek, ha át akar térni a másik felekezethez.

Üdv. Péter

2011. ápr. 4. 23:50
 7/7 A kérdező kommentje:
Akkor meg az, nem tudom pontosan mi zajlott, csak azt, hogy nem a hit vezérelte őket hanem a pozícióféltés, vezetőbeosztásúak.
2011. ápr. 5. 11:30

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!