Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hány éves a sátán?

Hány éves a sátán?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 3. 20:57
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
am októberben leszek 19 :O
2011. máj. 3. 18:15
 12/29 anonim ***** válasza:
46%

Isten hat nap alatt teremtett meg mindent, a földet az eget a tengert és mindent, ami benne van. Mindent. Hogy az angyalokat a hat napon belűl mikor teremtette, csak sejthetjük, mégpedig a teremtéstörténetből. A hatodik napon említett "teremtsünk" többesszámból. Tehát valószínűsíthető: vagy az ötödik, vagy a hatodik napon.

Sátán teremtmény, a világunk fejedelme, miután tálcán átadtuk neki.

A "nemzetségtáblázatból", nemzetségtörténetekből kiszámolva, melyeket szintén a Bibliában találhatunk meg, a sátán egyidős (1-2 nap eltéréssel) a világegyetem, iletve az emberiség korával, mely 6000-6500 éves körülbelűl.

Sziasztok

2011. máj. 3. 19:31
 13/29 anonim ***** válasza:
0%

Mai 19:31-nek: kicsit idősebb a világ, most járunk a világ teremtésétől számított 7519. évben.

Az idő anyag tulajdonsága, s mindhogy sem az angyalok, sem a bukott angyaloknak nincsenek anyagból, nincsenek időhöz kötve sem. Nem számukra teremtette Isten a Földet, hanem az emberek lakóhelyéül, itt van időszámítás.

Isten próbára tette az angyalokat, egy ilyen próba volt, egyharmaduk elbukott. Ezeknek helyére teremtette az embereket: az ember olyan speciális teremtmény mely tízezerszer is vétkezhet, de ha megtér és bűnbánatot tart és Eucharistiával táplálkozik, képes az angyalok szintjére felemelkedni Isten segítségével.

A Sátán fiatalabb Jézusnál, a Fiúnál, de idősebb az emberiségnél, legalább 7520 évvel.

2011. máj. 3. 20:53
 14/29 anonim ***** válasza:
Van az 7521 is.
2011. máj. 3. 20:57
 15/29 anonim ***** válasza:
ma ünnepli a 40-et,ereje teljében van.megyek én is a bulira,lesz nagy démon-dánom.hihi.
2011. máj. 3. 21:37
 16/29 anonim ***** válasza:

A válasz írója 48%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 20:53

A 7519 hogy jött ki? Mert nem a Bibliából, az is biztos. De nem ez a legfőbb probléma. Minden egyéb angyali teremtés kapcsolata időhöz, térhez pusztán hipotézis, kitaláció, amit mondasz.

Szó sincs, hogy kik helyére teremtette volna az embert. Nem olvastad talán, hogy minden ti érettetek van?

Tehát azt mondod, hogy azé az angyali létre való felemelkedés (én azért ezt lefordítanám: tehát gondolom az örök életre céloztál), aki megtér, bűnbánatot tart, és az eucharisztiát eszi? Nem emlékszem, hogy olvastam volna, amint Krisztus azt mondja: Azé az örök élet, az angyali lét, kik miután megtértek, megbánták bűneiket, egy ember által elmondott sablonszöveg után esznek egy kerek ostyát.

Ez igen!

De legalább tudjuk, hogy a sátán olyan mint Isten: felette áll időnek, térnek. Erre sem emlékszem, hogy olvastam volna a Bibliában... Bizony olyanok lesztek, mint Isten, mi? ...nem haltok meg...

Ja, és 7519 vagy 7520 éves. Aha...

Tessék összeadni Ádámtól a korokat. Így sem lesz 100%-os, de nem tévedünk nagyon nagyot. Teljesen jó a 6000-6500 év. 1000 évet csak úgy nem hagy ki a Biblia, így nem valószínű, hogy 7500 körüli.

2011. máj. 3. 21:42
 17/29 anonim ***** válasza:
0%

a sátán léte örök, ahogyan minden másé is. a sátán tevékenysége akkor nyert teret, amikor az emberi értelem, elme öntudathoz jutott, tehát az emberiség(gondolkodó ember) fizikális megjelenésével egy idős. erről pedig a természettudósok tudnának beszámolni, mármint az időtartamról.

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. máj. 4. 19:28
 18/29 anonim ***** válasza:

26/F

LastOne.Left

Te 'csak' annyit mondasz, hogy minden örök? Ez bizony elhangzott már a bűnbeesésnél is. Isten azt mondta, hogy meghaltok, ha esztek a gyümölcsből, sátán azt mondta, bizony nem haltok meg. Te kinek hiszel? Mert úgy tűnik, hogy a kígyónak. Pedig Isten megmondta, hogy porrá leszünk, mert porból vétettünk.

Öntudatra ébredtünk? Ez nem a terminátor valamelyik részében hangzott el? Az evolúciót összemosod a teremtéssel? Akkor neked nem sokat mond, hogy a halál hogyan jött be a világba, hogy ki a világ fejedelme, minek a megváltó, ki Krisztus, minek jött el, és minek jön el...

2011. máj. 4. 19:50
 19/29 anonim ***** válasza:
0%

19:50

Isten azt mondta meghalunk, ha eszünk a fáról, nem pedig azt, hogy eltűnünk, és a létezésünk véget ér. ahogyan a futball mérkőzésen is azt mondja a bíró, hogy kiállítja a játékost, ha nem tartja be a szabályt, és majd a következő meccsen játszhat, hogy addig se rombolja a többi játékát. :)

Tehát én Istennek hiszek...és tudom, hogy meghalok...vagyis tapasztalom a halált, ahogyan a születést is megtapasztaltam, viszont Istennek azt is elhiszem, hogy az Ő képmása vagyok, vagyis egy és ugyanaz, aminek léte örök, ami teljesen szabad, ami teljesen jó, ami képes feltétel nélkül szeretni bármit és bárkit, még az ellenséget is...s ha jól emlékszem erre pedig Jézus tanított, így tehát őt is követem. :P

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. máj. 4. 20:04
 20/29 anonim ***** válasza:
Bizony nem halsz meg, csak megtapasztalod.... Az élet élet, a halál halál. Porrá leszel, mert porból vagy. Milyen volt, mikor por voltál? Éltél? Éltél, mikor 1254-et írtunk? Na és milyen volt? Miért könnyebb azt elhinni, hogy 1000 éve nem éltél, mint, hogy esetleg holnaptól nem élsz? Isten nem azt mondta, hogy olyat teremt, ami olyan mint ő, hanem ezt írja a Biblia: "Teremtsünk embert a mi képünkre és hasonlatosságunkra" Ki ez a mi? És kik is teremtenek? És olyanná, mint ő (illetve ők) vagy hasonlatosságára, képére?
2011. máj. 4. 20:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!