Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményetek a wicca...

Mi a véleményetek a wicca vallásról?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 2. 16:07
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
0%
Ha nagyon elkeseredett vagy, fogódzónak jó.
2011. ápr. 6. 01:50
 12/18 anonim ***** válasza:
75%
Vannak wicca ismerőseim. Normális emberek, és kevés közöttük a divatboszorkány. Maga a vallás olyan mint a többi, vannak jó és rossz oldalai. Viszont megvan az a nyugaton ritka hozzáállása, hogy nem tartja magát az egyetlen üdvözítő útnak (ami szerintem pozitív).
2011. ápr. 6. 07:31
 13/18 anonim ***** válasza:
15%

Ez a sz4r tényleg vallás lenne?

Szerintem egy újabb zsidó agyrém, amivel a tizenéveseket lehet hülyiteni, a kereszténységtől elfordítani, vele szemben alternatívaként beállítani. Mint pl. a sátánizmus. Majd kinövik és ateisták lesznek.

2011. ápr. 6. 10:48
 14/18 anonim válasza:
56%

Soha életemben nem nem hallottam róla, azt hittem a Janicsák Veca szimpatizánsok klubjáról van szó. Szerintem minden jobb mint ha a Szcientológusok terjednek be az országba. Egyébként én istenben hiszek, felőlem Hívhatják Alahnak, Jahvenak, Budhának, Oszthatják háromfelé...

Aki pedig öl vagy lenéz másokat az ő nevében bűnt követ el.

2011. ápr. 6. 13:44
 15/18 anonim ***** válasza:
76%
Hozzátehetted volna, hogy csak olyan emberek írjanak, akik tudják is, hogy mi a wicca és nem fanatikus keresztények, különben nem kapsz értelmesen megfogalmazott választ, csak hogy "az hülyeség".
2011. ápr. 6. 16:47
 16/18 anonim ***** válasza:

19:26 Igaz.

Nézzétek, Caesar leirásain (Commentarii de bello Gallico) kívül annyira nem találkoztam a kelta vallás ismertetésével.

"Natio est omnis Gallorum admodum dedita religionibus, [2] atque ob eam causam qui sunt affecti gravioribus morbis quique in proeliis periculisque versantur, aut pro victimis homines immolant aut se immolaturos vovent administrisque ad ea sacrificia druidibus utuntur, [3] quod, pro vita hominis nisi hominis vita reddatur, non posse deorum immortalium numen placari arbitrantur, publiceque eiusdem generis habent instituta sacrificia. " (6, 16)

"Az egész gall nemzet nagy mértékben szentel a vallásra, azokért, akik legyengültek erősebb betegségekben, és akik a küzdelmekben és a veszélyekbe kevertek, vagy az elesettekért embereket áldoztak vagy önmagukat ajánlották fel áldozatnak és ezt a rítusaikon druidák bonyolítják le

Mert [szerintük], az egyik ember az életét csak egy másik ember élete fejében nyerheti vissza, s azt gondolják, hogy a hallhatatlan istenek istenségét nem lehet csillapítani, és nyilvánosan ugyanabból a nemzetségből intéznek emberáldozatokat."

S így folytatja:

"[...] cum eius generis copia defecit, etiam ad innocentium supplicia descendunt."

"És mikor az ő nemzetségük elfogyott, elmennek ártatlanokért is."

Ezt nevezhetjük a béke és a szeretet vallásának? Hm?

2011. ápr. 6. 20:55
 17/18 anonim ***** válasza:

ma 20:55

Szerinted mennyi Caesart olvas egy átlagos 15 éves divatwicca?

2011. ápr. 6. 21:56
 18/18 anonim válasza:
64%
nekem is van egy Wiccás ismerősöm és normális, kedves, megértő és segítőkész - kevesen vannak hasonló keresztények - sajnos... szerintem is pozitívum, h nem ezt az egyetlen vallást tekinti "üdvözítőnek"....
2011. máj. 30. 21:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!