Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményed a Wicca...

Mi a véleményed a Wicca vallásról?

Figyelt kérdés
Kérem, hogy olyanok írjanak, akik nem a mai tinik "boszorkány vagyok" típusú felkiáltásai alapján ítélik meg a Wiccát, hanem tisztában vannak a vallás valós arcával, ezért önállóan képesek véleményt formálni róla - akár negatívat is.
2010. szept. 6. 17:52
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
13%
Ez nem vallás, hanem unatkozó idióták hobbifilozófiája. Egészséges felnőtt ember nem foglalkozik ilyesmivel.
2010. szept. 6. 20:11
 2/13 anonim ***** válasza:
79%

Első, pont erről beszélt a kérdező. Különben is felnőtt ember azzal foglalkozik, amivel akar. Nem értem, ez miért kevesebb a szemetekben, mint bármelyik vallás.

Sokáig azt hittem, én nagyon sokat tudok a Wiccáról, de mennél többet olvastam utána, arra kellett rájönnöm, hogy milyen keveset tudok. Viszont nagyon szimpatikus az Isten-Istennő páros, az Istennő arcai. Egy darabig azt hittem, magam is wicca vagyok, tízes éveim végén egyre jobban belefúrtam magam a fehér mágiai ismereteibe, és végül rá kellett jönnöm, a wicca nem ez. ennél nem tudok többet írni hiányos ismereteim miatt.

2010. szept. 7. 08:54
 3/13 A kérdező kommentje:

Első: valóban erről beszéltem, a tudatlanságból megformált véleményről.

Kedves második: ha annak vallottad magad egyszer, megkérdezhetem, hogy miben változott a világképed?:)

2010. szept. 7. 18:01
 4/13 anonim ***** válasza:
27%

Szerintem te már a kérdés megírásának pillanatában eldöntötted, mi a megfelelő válasz, akkor minek kérdezed meg?

Írj egy topicot arról, hogy micsoda szuper dolog ez, aztán kösd ki, hogy csak azok kommentelhetnek, akik összesz*rták magukat a tudományodtól.

Nyomj egy thumbsdownt erre a kommentre is, köszi.

2010. szept. 7. 20:05
 5/13 anonim ***** válasza:
Rájöttem, hogy túl kevés tudásom van erről a vallásról, ezért nem merem állítani, hogy híve vagyok a vallásnak, mert kevés az ismeretem róla.
2010. szept. 7. 20:22
 6/13 A kérdező kommentje:

20:05

Köszönöm kellőképpen gúnyos kommented, már attól féltem, nem akad olyan, aki objektív emberismeretével kiforgatja a szavaimat.

A kikötésem az első válaszolókhoz hasonlóakhoz szólt - akikről süt, hogy mit sem sejtenek a vallásról, és így formálnak véleményt róla. Lehet kritizálni, komolyan, én szívesen meghallgatom az ellenvéleményeket is, hogy formálhassam az elméleteimet, de aki negatív kritikát akar mondani, az legalább tudja már mire alapozni a véleményét.

2010. szept. 7. 20:26
 7/13 anonim ***** válasza:
egy-két éve fogalmazódott meg bennem az a gondolat,hogy mindent szabad amig másnak nem ártasz vele. a napokban tudtam meg,hogy ennek neve is van :)
2010. szept. 16. 20:21
 8/13 anonim ***** válasza:
89%

nekem ugyanaz a véleményem mint a többi vallásról...fontosnak tartom ezt is a többivel együtt, mert minden vallás valójában a tiszta, önzetlen, feltétel nélküli szeretetre tanít...persze vannak olyan emberek, akik tévedésükben önzően viselkednek, és kifordítják a jelentéstartalmukat...ezeket az embereket meg lehet érteni, és türelmesnek kell lenni velük, amíg be nem látják ezen igazságokat. :)

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. nov. 16. 10:02
 9/13 anonim ***** válasza:
34%

egy-két éve fogalmazódott meg bennem az a gondolat,hogy mindent szabad amig másnak nem ártasz vele. a napokban tudtam meg,hogy ennek neve is van :)

Ez a gondolat nagyon sok filozófiában és vallásban jelen van. Ettől még nem wicca. (ld. Richard Bach: Illúziók, pl.)

Azon kívül ennek a filozófiának az értelmében nyugodtan száguldozhatsz 90nel lakott területen amíg nem ütsz el senkit? Hiszen addig nem ártasz vele senkinek.

Ne érts félre, nem kötekedni akarok, nincs bajom a wiccával, csak szerintem a ma embere nem igazán fogja fel, mivel árt magának vagy a környezetének vagy másnak. Ebből ered az hogy pl. csak a fenti mondatot többféleképpen értelmezhetjük.

2010. nov. 16. 10:38
 10/13 Srapnel ***** válasza:
73%

Ez alapján:

[link]

Nekem inkább művészeti szubkultúra (művek, képek, szimbólumok) az, ami felsejlik, nem valami mély filozófia.

Ez a "mindent megtehetsz, ami másnak nem árt" meg nem a spanyolviasz, mert a mai jogrendnek is alapja, hogy a személyes szabadságod addig terjed, amíg más jogaiba nem ütközöl. Ennyi.

2010. nov. 16. 16:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!