Mi a véleményed a Wicca vallásról?
Első, pont erről beszélt a kérdező. Különben is felnőtt ember azzal foglalkozik, amivel akar. Nem értem, ez miért kevesebb a szemetekben, mint bármelyik vallás.
Sokáig azt hittem, én nagyon sokat tudok a Wiccáról, de mennél többet olvastam utána, arra kellett rájönnöm, hogy milyen keveset tudok. Viszont nagyon szimpatikus az Isten-Istennő páros, az Istennő arcai. Egy darabig azt hittem, magam is wicca vagyok, tízes éveim végén egyre jobban belefúrtam magam a fehér mágiai ismereteibe, és végül rá kellett jönnöm, a wicca nem ez. ennél nem tudok többet írni hiányos ismereteim miatt.
Első: valóban erről beszéltem, a tudatlanságból megformált véleményről.
Kedves második: ha annak vallottad magad egyszer, megkérdezhetem, hogy miben változott a világképed?:)
Szerintem te már a kérdés megírásának pillanatában eldöntötted, mi a megfelelő válasz, akkor minek kérdezed meg?
Írj egy topicot arról, hogy micsoda szuper dolog ez, aztán kösd ki, hogy csak azok kommentelhetnek, akik összesz*rták magukat a tudományodtól.
Nyomj egy thumbsdownt erre a kommentre is, köszi.
20:05
Köszönöm kellőképpen gúnyos kommented, már attól féltem, nem akad olyan, aki objektív emberismeretével kiforgatja a szavaimat.
A kikötésem az első válaszolókhoz hasonlóakhoz szólt - akikről süt, hogy mit sem sejtenek a vallásról, és így formálnak véleményt róla. Lehet kritizálni, komolyan, én szívesen meghallgatom az ellenvéleményeket is, hogy formálhassam az elméleteimet, de aki negatív kritikát akar mondani, az legalább tudja már mire alapozni a véleményét.
nekem ugyanaz a véleményem mint a többi vallásról...fontosnak tartom ezt is a többivel együtt, mert minden vallás valójában a tiszta, önzetlen, feltétel nélküli szeretetre tanít...persze vannak olyan emberek, akik tévedésükben önzően viselkednek, és kifordítják a jelentéstartalmukat...ezeket az embereket meg lehet érteni, és türelmesnek kell lenni velük, amíg be nem látják ezen igazságokat. :)
üdv
25/F
LastOne.Left
egy-két éve fogalmazódott meg bennem az a gondolat,hogy mindent szabad amig másnak nem ártasz vele. a napokban tudtam meg,hogy ennek neve is van :)
Ez a gondolat nagyon sok filozófiában és vallásban jelen van. Ettől még nem wicca. (ld. Richard Bach: Illúziók, pl.)
Azon kívül ennek a filozófiának az értelmében nyugodtan száguldozhatsz 90nel lakott területen amíg nem ütsz el senkit? Hiszen addig nem ártasz vele senkinek.
Ne érts félre, nem kötekedni akarok, nincs bajom a wiccával, csak szerintem a ma embere nem igazán fogja fel, mivel árt magának vagy a környezetének vagy másnak. Ebből ered az hogy pl. csak a fenti mondatot többféleképpen értelmezhetjük.
Ez alapján:
Nekem inkább művészeti szubkultúra (művek, képek, szimbólumok) az, ami felsejlik, nem valami mély filozófia.
Ez a "mindent megtehetsz, ami másnak nem árt" meg nem a spanyolviasz, mert a mai jogrendnek is alapja, hogy a személyes szabadságod addig terjed, amíg más jogaiba nem ütközöl. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!