Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi volt Józsué?

Mi volt Józsué?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 1. 15:36
 1/9 anonim válasza:
Brazil válogatott labdarúgó, jelenleg a Wolfsburg játékosa :D
2011. ápr. 1. 16:15
 2/9 hippolita ***** válasza:
Mózes utóda, aki a nép vezetője lett
2011. ápr. 1. 16:24
 3/9 anonim ***** válasza:
Úgy érted KI volt?
2011. ápr. 1. 16:43
 4/9 yuda ***** válasza:
0%

Szerintem Péter kell ide:

Péter előállítása:

-végy kb 80 kg. Pétert, füszerezd teológiával, adj hozzá egy héber szótárat, tegyél bele csipet bibliai programot, majd az egészet keverd össze.

Hagyd kelni, majd szolgáld fel az emberek elé, mint szakértőt - persze tűzdeld tele minél több héber idézettel, szótövekkel, mert ez dizájnos- hisz így tették Jézus korában is nem? (persze hogy nem, de nem ez a kérdés)

Ha kellően szakértőnek látszik,az avatatlan többség el is ájul tőle.

Tegyél Péter személyiségéhez még bőséges család elhanyagolást, hisz órákat tölt itt,és csipetnyi szarkazmust, gúnyt, kevélységet a többieket lenézve- mindezd csomagold szelíd köntösbe, hiszen keresztényről beszélünk :D ...és kész a Péter.

-ha nagyon unatkozik a Péter, hozd fel a fórumra napjában többször is, hisz észt osztani kiválóan tud :D

Én kipróbáltam sikerült. :D

2011. ápr. 1. 17:14
 5/9 anonim ***** válasza:
Úgy van ahogy Hippolita mondja.
2011. ápr. 1. 22:36
 6/9 anonim ***** válasza:

Sziasztok

Tulajdonképpen ahogy Hippolita egyszerűen leírta. Miután a Bibliában van Józsué története, így meg kell nézni, hogy mit ír róla a Biblia.

Józsué, a Nún fia pedig beteljesedék bölcseségnek lelkével; mert Mózes tette vala ő reá kezeit; és hallgatának reá Izráel fiai, és úgy cselekedének, a mint parancsolta vala az Úr Mózesnek.

És lőn Mózesnek, az Úr szolgájának halála után, szóla az Úr Józsuénak, a Nún fiának, Mózes szolgájának, mondván:

Mózes, az én szolgám meghalt; most azért kelj fel, menj át ezen a Jordánon, te és mind ez a nép arra a földre, a melyet én adok nékik, az Izráel fiainak.

2011. ápr. 2. 09:34
 7/9 anonim ***** válasza:

tegnap 17.14 igazsagtalan vagy.

Peter jo fej, es sokan szeretik itt a vallasi oldalakon, ahogy elnezegettem a kategoria toplistat messze o az egyik legnepszerubb hozzaszolo. Nem hiszem, hogy megerdemelne az ellene felhozott negativumokat. Megertem, ha irigy vagy ra, de legalabb a kerdesekre jo valaszt ad, es nem olyat mint te. Jozsue egy zsido vezeto volt Mozes utan, az o nevehez kapcsolhato a honfoglalas.

2011. ápr. 2. 22:30
 8/9 anonim ***** válasza:

Szia!

A Józsué egy zsidó név volt, amely három személyt is jelölt a Bibliában. A név jelentése: Isten szabadítás, segítség, üdvösség, nagylelkűség, az Úr segít vagy megment.

Az első ilyen személy, akit ez a név jelölt az Efraim törzséből való Nún fia volt, aki visszaverte az amelekiták támadását (éppen ezt tanítottam ma a gyerkekenek reggel ;-)), majd egyike volt a Kánaánba küldött 12 kémnek, Mózes utóda lett, és ő vezethette be Izrael népét az ígéret földjére, melyet el is foglalt és felosztott. A másik ilyen nevű ember egy Bét-Semesből való férfi, akit Sámuel első könyve 6:14 említ, a harmadik pedig Jeruzsálem elöljárója volt Jósiás király idejében.

Ja, és nem vagyok 80 kg, sajnos még 70 sem... ;-)

Egyébként ha érdekel éppen ma volt Jerikó bevétléről egy kiváló igehirdetés a gödöllői Bibliaházban, ez az esemény is Józsué nevéhez kötődik: [link]

Üdv. Péter

2011. ápr. 2. 23:15
 9/9 anonim ***** válasza:

Az előző Péter elfelejtette közölni, hogy a zsidók egyrészt barbár hódítóként léptek jogtalanul a tejjel-mézzel folyó Kánaán földjére, ott kegyetlenül legyilkolták a dolgos őslakosokat és elrabolták javaikat. Az asszír uralkodó ( "az Úr") úgy adta a zsidóknak Kánaánt, hogy az nem is volt az övé.

( Mint amikor egy albérlő a bérelt lakást a tulajdonos tudta nélkül odaígéri és eladja másnak ).

2011. ápr. 3. 19:12

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!