Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények, ilyen helyzetet...

Keresztények, ilyen helyzetet hogyan kezelnétek a Szentírás alapján?

Figyelt kérdés

Van egy keresztény ismerősöm,akivel normális stílusban még nem nagyon sikerült beszélni, mert elég agresszív,beszólogat, ilyenek. A másik véglet az az,hogy mézes-mázosan kedvesen segíteni akar,ha úgy látja,segítségre lenne szükségem.

Én részemről nem szoktam megközelíteni,és a beszólogatásaira se reagálok,nem szólok vissza,és én nem kezdeményezek atekintetben,hogy kritizáljam.

Mit lehetne csinálni?Kerülöm.

Nem tudom ő miért ilyen.Nem tudom,hogy ártottam volna neki,mióta ismerem,azóta neki ez a stílusa mindenkivel szemben,hogy odapirít...előzmények nélkül,és akár alaptalanul is.

Úgy érzem,hogy tiszta a lelkiismeretem,nem bántottam,és nem érzem magam hibásnak.Eltávolodtam eddig mindig tőle,és mikor azon gondolkoztam,hogy mit lehetne vele tisztázni,végül nem fordult cselekvésbe.Nem látom értelmét,megkérdezni,hogy mi a helyzet?

Nem tudom...

2011. márc. 21. 13:48
 1/5 anonim ***** válasza:
Nagyon egyszerű: a vallástól, vagy éppen annak hiányától senki sem lesz jobb ember. Ez teljesen más ügy, semmi köze a hithez, még ha úgy is tűnne.
2011. márc. 21. 14:11
 2/5 anonim ***** válasza:
1Ján 5:16 Ha valaki látja, hogy az ő atyjafia vétkezik, [de] nem halálos bűnt, könyörögjön, és [az] [Isten] életet ad annak, aki nem halálos bűnnel vétkezik. Van halálos bűn; nem az ilyenért mondom, hogy könyörögjön.
2011. márc. 21. 15:06
 3/5 anonim ***** válasza:
Imádkozz érte,hogy a Szent Szellem munkálkodjon benne.
2011. márc. 21. 17:53
 4/5 yuda ***** válasza:

Egész életemben a legtöbb problémám a hasonló emberekkel volt, akik se ilyenek, se olyanok, pontosabban váltogatják -kiszámíthatatlan legközelebb milyen lesz... legalább lenne jó, vagy mindig rossz -lehetne következtetni, de így?

nincs más okosság a helyzetre, kerüld ahogy tudod , maximum egy szia és ennyi.

2011. márc. 21. 19:00
 5/5 anonim ***** válasza:

Tudod,hogy milyen vallású, melyik egyház vagy szekta tagja? Ha nem akkor kérdezd meg.

És mindig csak kérdezzél tőle!

Például: a te Istened megengedi, hogy engem maceráljál?,- a te hitedben neked ezt tanítják?,- lehet, hogy csak ál- vallásos vagy?,- mikor gyóntál utoljára és ezt a bűnödet is meggyóntad?- bűneidért kaptál feloldozást?,- Istenhez hogyan imádkozol? stb.

Meglátod rögtön ő fog kerülni téged.

2011. márc. 21. 19:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!