Keresztények, ilyen helyzetet hogyan kezelnétek a Szentírás alapján?
Van egy keresztény ismerősöm,akivel normális stílusban még nem nagyon sikerült beszélni, mert elég agresszív,beszólogat, ilyenek. A másik véglet az az,hogy mézes-mázosan kedvesen segíteni akar,ha úgy látja,segítségre lenne szükségem.
Én részemről nem szoktam megközelíteni,és a beszólogatásaira se reagálok,nem szólok vissza,és én nem kezdeményezek atekintetben,hogy kritizáljam.
Mit lehetne csinálni?Kerülöm.
Nem tudom ő miért ilyen.Nem tudom,hogy ártottam volna neki,mióta ismerem,azóta neki ez a stílusa mindenkivel szemben,hogy odapirít...előzmények nélkül,és akár alaptalanul is.
Úgy érzem,hogy tiszta a lelkiismeretem,nem bántottam,és nem érzem magam hibásnak.Eltávolodtam eddig mindig tőle,és mikor azon gondolkoztam,hogy mit lehetne vele tisztázni,végül nem fordult cselekvésbe.Nem látom értelmét,megkérdezni,hogy mi a helyzet?
Nem tudom...
Egész életemben a legtöbb problémám a hasonló emberekkel volt, akik se ilyenek, se olyanok, pontosabban váltogatják -kiszámíthatatlan legközelebb milyen lesz... legalább lenne jó, vagy mindig rossz -lehetne következtetni, de így?
nincs más okosság a helyzetre, kerüld ahogy tudod , maximum egy szia és ennyi.
Tudod,hogy milyen vallású, melyik egyház vagy szekta tagja? Ha nem akkor kérdezd meg.
És mindig csak kérdezzél tőle!
Például: a te Istened megengedi, hogy engem maceráljál?,- a te hitedben neked ezt tanítják?,- lehet, hogy csak ál- vallásos vagy?,- mikor gyóntál utoljára és ezt a bűnödet is meggyóntad?- bűneidért kaptál feloldozást?,- Istenhez hogyan imádkozol? stb.
Meglátod rögtön ő fog kerülni téged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!