Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ki tud valamit az Omega...

Ki tud valamit az Omega gyülekezetekről?

Figyelt kérdés

Férjem egy kollegája révén elment egy hotelban tartott gyülekezetre, ami minden hétvégén van. Már harmadik alkalmommal volt, s ő megtért, Isten megérintette.

????

Kiderült a gyülekezetet tartó férfi sms-eket küldözget neki ( nem tudom, hogy másoknak is küld-e), különböző idézetekkel a Bibliából.

Szerintem ez egy szekta, s mióta odajár teljesen megváltotzott. Nem érti, miért tiltakozom, hogy oda járjon (közben persze kiderült, hogy kibeszélik a családi dolgainkat stb. ). Én megpróbáltam felvenni telefonon a gyülekezetet tartó személlyel, aki borzasztó erőszakos módon közölte, hogy ha a férjem kéri, majd csak akkor hagyja békén, s én akarom eltiltani attól, hogy ő jobb emberré váljon. Én egy jobb férjet fogok visszakapni, s közben persze visszamondta azokat a dolgokat, amiket a férjemtől megtudott a családi dolgainkról. Felháborítóan viselkedett, én is kikeltem magamból, de semmi nem tántorítja el. Hiába kértem, hogy hagyja békén a családomat, férjemet, ő hajthatatlan, s további sms-t küldött neki. Sőt nekem is!!!

Ki vagyok akadva, nem tudom mit tegyek, mert a férjemet válaszút elé állítottam, hogy vagy ez a "szekta" vagy a család, s majd mi eldöntjük, hogy mikor, s milyen módon gyakoroljuk a vallást (természetesen a prédikátor szerint én választom szét a családot azzal, hogy válaszút elé állítottam a férjem, elnyomom őt stb.)A férjem hajthatatlan, szerinte itt nem történik semmi olyan, amivel nekem vagy a gyerekeknek árthatna, s talán sajnálom tőle a heti 2 órát, amit erre szán? Nem tudom meggyőzni, tehetetlen vagyok, úgy érzem én ezzel a helyzettel nem tudok azonosulni, nem akarok egy ilyen gyenge, befolyásolható emberrel együtt élni.....

Kiváncsi lennék volt-e valaki ilyen helyzetben, s mi lenne a helyes viselkedés ebben a szituációban?

Tud-e valamit valaki erről a "gyülekezetről"?

2011. márc. 15. 11:29
 1/7 anonim ***** válasza:
Kóbor Jánost tartják prófétának és a többi Omega együttes tagot.
2011. márc. 16. 15:25
 2/7 anonim ***** válasza:

Az, amit a google-ba beírod, hogy Omega gyülekezet, és kiad. Van honlapjuk is. Bár nem tudom, hogy megtudsz-e bármit is ezzel kapcsolatban valamit, mert amit ott írnak, az persze mind nagyon szép és jó.

De.... Krisztus soha nem térített erőszakkal. Soha nem zilálta szét a családokat. Ahogy a póféta írja, nádszálat nem tört el, pislogó gyertyabelet nem oltott ki.

Csak egy tanács. Egyrészt legyél türelmesebb a férjeddel, még gyerek ezzel kapcsolatban. Ha rá tudod beszélni, és neki mindenképpen az omega gyülekezet kell, akkor válasszon egy másikat, mert lehet, hogy csak az ott levő emberekkel van a baj.

Mellesleg te magad nem próbáltál elmenni vele, hogy saját magad lássad, halljad, hogy mi megy ott?

Mi a gyülekezettel járással a problémád? Csak az, hogy heti 2 órát a "barátaival" van (ahova te is elkísérhetnéd), vagy valamiben megváltozott, ami neked nem tetszik. Mert azt írod, hogy befolyásolható, gyenge emberrel nem akarsz együtt lenni. Mit értesz ez alatt, hogy befolyásolható, gyenge? Attól, hogy valaki gyülekezetbe jár, és próbál, vagy sikerűl Istent keresnie, még nem gyenge. Vagy attól gyenge, hogy kiteregeti a "szennyest"? Ezt nem kellene, valóban. Vagy ez egy nagy család? De... Krisztusé a megbocsájtás, övé a tanács. Neki kell kiteregetni azt a bizonyos szennyest, nem embereknek, mert mi módon adhat jótanácsot a családi problémáitokra egy vallásos (és ezáltal tudomásul véve magáról) bűnös tökéletlen ember egy másiknak okosságot. Erre csak a tökéletes ember, Isten képes.

Menj el vele, válasszatok másikat, és ne brancspartikat keressen, hanem Istent. Isten meg nem kézzel csinált templomokban lakik, hanem bennetek.

2011. márc. 16. 21:43
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszotokat!

Sajnos a helyzet változatlan. A férjem minde vasárnap elmegy a gyülekezetbe,már nem 1 óra, hanem 1-2-3 ór is volt, amíg tarottak ezek a rendezvények. A helyzet a családunkban katasztrófális, minden rossz felerősödött. Nem tudok ezzel azonosulni, s ő ( férjem) nem érti, mi a bajom azzal, hogy heti egyszer eljár. Megpróbáltam már mindent, beszéltem a "prédikátorral", aki szerint én vagyok a hitetlen és én elnyomom a férjem, aki most persze megtért. Ő maga is 11 évvel ezelőtt született újjá, s azóta az egész családja Jézus felé fordult.....És még sorolhatnám, hogy miket mondott. Egyszóval én vagyok a rossz, aki válaszút elé állítja a férjét, pedig támogatnom kellene. Én nem akarok és nem is tudok az ilyen gyülekezetekkel, azok előadásaival stb. azonosulni, pedig egyszer még el is mentem a férjem után beültem , s kb. 15 percet bírtam, mert ez nem az én világom (elkezdtek imát mormolni, stb.)Szóval azt hiszem itt már csak a válás segíthet kettőnk kapcsolatán. Senkinek nem kivánom, hogy egy olyan kapcsolatban éljen, amilyet én mostanában átéltem.

2011. ápr. 23. 21:22
 4/7 anonim válasza:

Tudom, hogy nem friss a téma, de én csak most találkoztam vele. Remélem nem lett válás a feszültségből, mert nem az a megoldás.

Én kérdezni szeretném, hogy mi az a sok rossz, ami fölerősödött a férjedben? Ez számomra nem derült ki a beszámolókból.

Azt szeretném mondani, hogy annak idején, amikor én 19 évesen hívő lettem, az én édesanyám és nevelőapám is azt hitték, hogy valami szektába kerültem. Sőt, ők azt hitték, hogy valami öngyilkos szektába kerültem, mert akkortájt volt hasonló botrány Amerikában. Ennek most november végén lesz 23 éve, és azóta édesanyám belátta, hogy tévedett...

Én azt javaslom, ne keresd csupán a rossz dolgokat, próbáld meg észrevenni a jó dolgokat is.

2012. nov. 15. 20:59
 5/7 zsuka1290 válasza:
Én erre egy nagyon egyszerű megoldást tudok, fogj egy Bibliát és kezd el olvasni az Újszövetséget. És megérted miért van ott a férjed, és hogy te miért fordulsz ellene....
2016. febr. 10. 16:36
 6/7 anonim ***** válasza:
Őszintén: miben változott a ferjed?
2017. nov. 10. 00:32
 7/7 anonim válasza:

Én is az Omegagyülekeztbe járok.

Fél éve volt egy elég nagy krízis az éltemben, addig vallásos életet éltem, nem az Omegába jártam, de nem volt kapcsolatom Istennel. Pánikrohamok sorozata gyötört, nem tudtam eludni sem, két hétig az alapvető emberi funkciót sem tudtam betölteni. Akkor végre fel tudtam adni az önhittségemet, a megfelelési kényszereimet és elfogadtam, hogy a Teremtő Isten így szeret engem, ahogy vagyok és Jézus meghalt ezekért a dolgokért és elszenvedte helyettem.

Megtérésem után folytatódtak a pánikrohamok. egy hónappal később Isten elvezetett az Omega gyülekezetbe, ahol teljesen helyreállított!

Tökéletlen emberek, tökéletlen gyülekezete, de Isten tud munkálkodni rajtunk keresztül. Nagyon sok szeretetet kaptam és hálás vagyok, hogy itt lehetek.

2018. máj. 3. 14:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!