Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a velemenyetek arrol,...

Mi a velemenyetek arrol, hogy: nincs olyan ember, aki nem hibazik? -miutan a kovetkezo par sort elolvastatok? Fejtsetek ki gondolatmenetetek.

Figyelt kérdés

..es ha mar eljutottam arra a szintre, hogy belassam azt, hogy minden ami velem tortenik

elore elrendelt, es oka van, es barmi amit teszek befolyasolja ezt a vegkimenetelt,

igazan konnyeden rajohetek arra, hogy nem vetek el hibakat tetteimmel, hiszen az egy

tokeletes kovetkezmenyt von magautan, egy tokeletes kovetkezmenyt mivel mindez bennevan

a mindenhato, orok es tokeletes Isten terveben.

(reszlet)

2011. márc. 4. 10:10
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
A budhizmus a reinkarnációval több értelmet nyer ilyen szempontból, mármint a "hibamentes" állapot elérésének tanulási folyamata miatt.
2011. márc. 4. 12:42
 12/18 A kérdező kommentje:
miert gondolod igy? szerinted keresztyen ember nem valhatja ezt a nezopontot?
2011. márc. 4. 12:49
 13/18 anonim ***** válasza:

*d

Keresztény ember is valhatja, csak ha halálod utolsó percéig bűnös voltál(hibázgattál bátran öszze-vissza), de azt utolsó pillanatban megbánod, már tiszta ember vagy, azaz onnantól minden jár.

2011. márc. 4. 12:56
 14/18 anonim ***** válasza:

*életed utolsó percéig

:S

2011. márc. 4. 12:57
 15/18 A kérdező kommentje:
es ha mar eleted elso feleben a buntelen eletre torekszel? ismetelten megjegyeznem, hogy a hibat ne keverjuk ossze a bunnel.
2011. márc. 4. 13:05
 16/18 anonim ***** válasza:

Ez csak egy másik szempont, tényleg nem ugyanaz! Nekem ebben az összefüggésben a hiba az olyan bűn (vagy nem bűn is lehet), amiről nem tudjuk, vagy nem vagyunk tudatában, hogy az, vagy az lesz a következménye. Más is a megítélése, éppen ezért nem is számít bűnnek.

Hibának számít extrém esetben, ha 2 fuldokló közül azt mented ki elsőnek, aki jobban tud úszni, míg ez alatt a másik belefullad. Ez távolról sem bűn, ez egy szerencsétlen hiba.

2011. márc. 4. 13:18
 17/18 anonim ***** válasza:

Amiről te beszélsz, az ok-okozat függvény, nem pedig tökéletesség. Tény, hogyha nagyon erős hívő ember vagyok, akkor nem fogok megerőszakolni senkit, tehát nincs miért magyarázkodnom később mások előtt - mert nem tettem semmit.

Aki nem hívő, de mondjuk mentálisan beteg, az valószínűbb, hogy megerőszakol valamit, amiért természetesen felelni kell.

De vannak nem túl hívő és nem mentális betegek, márpedig döntéseket az emberek hozzák. Isten nem áll ott melletted, és nem súgja a füledbe, hogy tedd ezt vagy azt - te döntöd el, hogy megteszed-e. És ilyenkor bizony lehet hibázni.

Az előre elrendeltség kizárja az emberi szabadság fogalmát. Lehet-e tökéletes, ami nem szabad?

2011. márc. 5. 13:21
 18/18 A kérdező kommentje:
lehet, hogy kizarja az emberi szabadsag fogalmat, viszont nem zarja ki azt, hogy egy boldog eletem lehessen. Honnan tudjam azt, hogy teszem azt nekem, nem egy boldog elet van elore elrendelve? "Tudja atyatok, hogy mire van szuksegetek, meg mielott kernetek tolle." es van egy masik ideillo "Kerjetek es megadatik nektek". Termeszetesen ezek is egy hivo emberre vonatkoznak, nem pedig egy teszem azt bankrablora aki azt keri, hogy "segits meg atyam, hogy sikeruljon a holnapi akcio.." A tokeletes elet alapja a szeretet es a Krisztusba vetett hit. Aki erre alapoz, mar jo uton jar, egy boldog es tokeletes elet eleresehez.
2011. márc. 6. 11:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!