Mi a velemenyetek arrol, hogy: nincs olyan ember, aki nem hibazik? -miutan a kovetkezo par sort elolvastatok? Fejtsetek ki gondolatmenetetek.
..es ha mar eljutottam arra a szintre, hogy belassam azt, hogy minden ami velem tortenik
elore elrendelt, es oka van, es barmi amit teszek befolyasolja ezt a vegkimenetelt,
igazan konnyeden rajohetek arra, hogy nem vetek el hibakat tetteimmel, hiszen az egy
tokeletes kovetkezmenyt von magautan, egy tokeletes kovetkezmenyt mivel mindez bennevan
a mindenhato, orok es tokeletes Isten terveben.
(reszlet)
*d
Keresztény ember is valhatja, csak ha halálod utolsó percéig bűnös voltál(hibázgattál bátran öszze-vissza), de azt utolsó pillanatban megbánod, már tiszta ember vagy, azaz onnantól minden jár.
Ez csak egy másik szempont, tényleg nem ugyanaz! Nekem ebben az összefüggésben a hiba az olyan bűn (vagy nem bűn is lehet), amiről nem tudjuk, vagy nem vagyunk tudatában, hogy az, vagy az lesz a következménye. Más is a megítélése, éppen ezért nem is számít bűnnek.
Hibának számít extrém esetben, ha 2 fuldokló közül azt mented ki elsőnek, aki jobban tud úszni, míg ez alatt a másik belefullad. Ez távolról sem bűn, ez egy szerencsétlen hiba.
Amiről te beszélsz, az ok-okozat függvény, nem pedig tökéletesség. Tény, hogyha nagyon erős hívő ember vagyok, akkor nem fogok megerőszakolni senkit, tehát nincs miért magyarázkodnom később mások előtt - mert nem tettem semmit.
Aki nem hívő, de mondjuk mentálisan beteg, az valószínűbb, hogy megerőszakol valamit, amiért természetesen felelni kell.
De vannak nem túl hívő és nem mentális betegek, márpedig döntéseket az emberek hozzák. Isten nem áll ott melletted, és nem súgja a füledbe, hogy tedd ezt vagy azt - te döntöd el, hogy megteszed-e. És ilyenkor bizony lehet hibázni.
Az előre elrendeltség kizárja az emberi szabadság fogalmát. Lehet-e tökéletes, ami nem szabad?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!