Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Démonok és bukott angyalok...

Démonok és bukott angyalok közötti különbség?

Figyelt kérdés
A 23 perc a pokolban című elődadásban az előadó azt mondja, amikor megjárta a poklot, démonok és bukott angyalok is voltak ott, mint szörnyek, kínzók. A kettő nem egy, de hosszú lenne elmagyaráznia miért. Én azért mégis meghallgatnám egy hozzáértőtől.
2011. márc. 2. 16:02
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Ne higyj ennek,butaságot beszél. Démonok igenis vannak. Figyelj a Sátán Isten fölé akarta magát helyezni és a menny egyharmadát maga mellé állította. Isten levetette őket a tüzes-kénes tóba(pokolba) - Ők a bukott angyalok vezetőjük a Sátán. A bukott angyaloknak van testük.A démonoknak nincs ,földközelben élnek, és legfőbb céljuk az, hogy emberek testébe költözhessenek és bűnös kívánságaikat rajtuk keresztül végrehajthassák. Júdás 1:6-ban van szó a bukott angyalokról.Ez alapján az ige alapján a bukott angyalok jelenleg fogva vannak tarva a végső ítéletre. Lukács 11:24-26 démonok. A démonok bizonyos szintjei ittvannak a földön és embereket akarnak megszállni.
2011. márc. 5. 22:30
 12/18 A kérdező kommentje:

Köszi a hozzászólásokat.

Utolsó (63%-os)ezek szerint, ha jól értem Lukács 11:24-26 elolvasása alapján a démonok a gonosz emberek szellemei? "Mikor a tisztátalan lélek kimegy az emberből..." - ezért gondolom. Mintha azt írná le, hogy az ember meghal, de a lelke visszatér.

Viszont a gonosz ember lelke nem a Pokolba kéne, hogy távozzon Nem az lenne törvényszerű?

Bocsi a sok kérdésért. Több nem lesz szerintem, ha ezt is megtudom.

És még egyszer köszönöm a válaszokat.

2011. márc. 5. 22:48
 13/18 anonim ***** válasza:

Itt nem az emberi szellemről van szó,hanem démoni szellemről,amit kiűznek egy emberből!Az ember szelleme nem marad itt,vagy a pokolba megy ,vagy a mennybe.

Luk 11:14 És ördögöt űz vala ki, mely néma vala. És lőn, mikor kiment az ördög, megszólala a néma; és csodálkozék a sokaság.

Luk 11:15 Némelyek pedig azok közül mondának: A Belzebúb által, az ördögök fejedelme által űzi ki az ördögöket.

Luk 11:16 Mások meg, kísértvén őt, mennyei jelt kívánának tőle.

Luk 11:17 Ő pedig tudván azoknak gondolatát, monda nekik: Minden ország, amely magával meghasonlik, elpusztul; és ház a házzal ha [meghasonlik], leomlik.

Luk 11:18 És a Sátán is ha ő magával meghasonlik, mimódon állhat meg az ő országa? mert azt mondjátok, hogy én a Belzebúb által űzöm ki az ördögöket.

Luk 11:19 És ha én a Belzebúb által űzöm ki az ördögöket, a ti fiaitok ki által űzik ki? Annak okáért ők maguk lesznek a ti bíráitok.

Luk 11:20 Ha pedig Isten ujjával űzöm ki az ördögöket, kétség nélkül elérkezett hozzátok az Isten országa.

Luk 11:21 Mikor az erős fegyveres őrzi az ő palotáját, amije van, békességben van;

Luk 11:22 De mikor a nálánál erősebb reá jövén legyőzi őt, minden fegyverét elveszi, melyhez bízott, és amit tőle zsákmányol, elosztja.

Luk 11:23 Aki velem nincs, ellenem van; és aki velem nem takar, tékozol.

Luk 11:24 Mikor a tisztátalan lélek kimegy az emberből, víz nélkül való helyeken jár, nyugalmat keresvén; és mikor nem talál, [ezt] mondja: Visszatérek az én házamba, ahonnét kijöttem.

Luk 11:25 És [oda] menvén, kisöpörve és felékesítve találja azt.

Luk 11:26 Akkor elmegy, és maga mellé vesz más hét lelket, magánál gonoszabbakat, és bemenvén ott lakoznak; és annak az embernek utolsó állapota gonoszabb lesz az elsőnél.

2011. márc. 6. 00:14
 14/18 A kérdező kommentje:

A démoni szellem honnan jön? Mert itt már mondtak mindent, főleg azt, hogy démonok és bukott angyalok nem egyenlő. De akkor a démonok honnan jönnek, hogyan lettek?

Mert ha a gonosz ember a Pokolba távozik, és ott szenved, egyértelműen nem lehet démonná. Viszont a Sátán nem tud teremteni, szóval általa teremtéssel nem születhetnek démonok. És mivel a bukott angyalok fogva vannak tartva ők végképp nem lehetnek azok.

2011. márc. 6. 01:53
 15/18 anonim ***** válasza:

Zsolt 78:49 Rájuk bocsátá haragjának tüzét, mérgét, búsulását és a szorongatást: a gonosz angyalok seregét.

2Kor 12:7 És hogy a kijelentések nagysága miatt el ne bizakodjam, tövis adatott nekem a testembe, a Sátán angyala, hogy gyötörjön engem, hogy felettébb el ne bizakodjam.

Jel 12:7 És lőn az égben viaskodás: Mihály és az ő angyalai viaskodnak vala a sárkánnyal; és a sárkány is viaskodik vala és az ő angyalai;

Ef 6:12 Mert nem vér és test ellen van nékünk tusakodásunk, hanem a fejedelemségek ellen, a hatalmasságok ellen, ez élet sötétségének világbírói ellen, a gonoszság lelkei ellen, melyek a magasságban vannak.

Tehát nem minden gonosz angyal van jelenleg megláncolva.

2011. márc. 6. 12:18
 16/18 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm szépen a magyarázatot. Nem tudtam, hogy nem mind.
2011. márc. 6. 12:37
 17/18 anonim ***** válasza:

nem nem a démonok lilith gyermekei, aki ádám első felesége volt, de azóta sötétségben él......a zsidó iratok szerint

az ördögök meg exangyalok

2011. ápr. 8. 16:18
 18/18 anonim ***** válasza:

Ha tudsz angolul, olvasd el ezt a cikket:

[link]

A lényeg, hogy az 1 Móz 6:1-4 beszámol arról, hogy az Istennek fiai az emberek lányait elvették feleségül és ezekből a házasságokból óriások születtek. Elmagyarázza azt, hogy az "Istennek fiai" miért gonosz angyalok, és hogy ők kik (csak egy részük a fellázadt angyaloknak). Ezek az óriások félig emberek, félig angyalok voltak. Az özönvíz elpusztította őket, viszont a szellemük itt maradt a Földön - ezek a test nélküli szellemek a démonok.

Ez most jutott eszembe, de Jézus azt mondta, hogy amikor egy démon kimegy az emberből, VÍZ NÉLKÜLI HELYEKEN JÁR, NYUGALMAT KERESVE! Az özönvízkor ilyen hely nem volt!!!

Repülni pedig csak az angyalok tudnak, a démonok nem ("víz nélkül való helyeken JÁR"), ezért nem tudtak a mindent beborító özönvíztől elmenekülni!

2011. jún. 23. 12:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!