Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az igaz, hogy nem gyónhatok,...

Az igaz, hogy nem gyónhatok, amíg nem voltam elsőáldozós?

Figyelt kérdés

Azaz nem vettem részt az arra való felkészítésen, és ha az meg van, előtte gyónhatok csak. Mármint az áldozás előtt.

Mert elmentem gyónni, és a pap azt mondta, hogy ugyan meghallgathat, de feloldozást nem adhat, csak akkor ha részt vettem egy legalább egy éves hitoktatáson, aminek a végén meggyónhatok, első áldozós lehetek (ha korábban már áldoztam az hiba volt), és csak utána gyónhatok rendszeresen.

2011. márc. 1. 15:08
 1/6 anonim ***** válasza:
igen
2011. márc. 1. 15:21
 2/6 anonim ***** válasza:
Nekünk így volt anno. 1-2 nappal az áldozás előtt gyóntunk.
2011. márc. 1. 15:25
 3/6 A kérdező kommentje:
És ez nem furcsa egy kicsit? Mi van egy halálos beteg esetében, aki már nem élné meg az 1 év végét, akkor őt sem oldozná fel a pap?
2011. márc. 1. 17:25
 4/6 anonim ***** válasza:

Lukács 7.fejezet

44.És az asszonyhoz fordulván, monda Simonnak: Látod-é ez asszonyt? Bejövék a te házadba, az én lábaimnak vizet nem adál: ez pedig könnyeivel öntözé az én lábaimat, és fejének hajával törlé meg.

45.Engem meg nem csókolál: ez pedig az időtől fogva, hogy bejöttem, nem szünt meg az én lábaimat csókolgatni.

46.Olajjal az én fejemet meg nem kented: ez pedig drága kenettel kené meg az én lábaimat.

47.Minekokáért mondom néked: Néki sok bűne bocsáttatott meg; mert igen szeretett; a kinek pedig kevés bocsáttatik meg, kevésbé szeret.

48.És monda annak: Megbocsáttattak néked a te bűneid.

49.És a kik együtt ülének vele az asztalnál, kezdék magukban mondani: Ki ez, hogy a bűnöket is megbocsátja?

50.Monda pedig az asszonynak: A te hited megtartott téged. Eredj el békességgel!

2011. márc. 1. 17:53
 5/6 anonim ***** válasza:
Ha ez igaz, menj el másik paphoz gyónni ! Nehogy már megtagadják a feloldozást ! A halálos ágyon kivételt tesznek, tudtommal.
2011. márc. 1. 22:30
 6/6 anonim ***** válasza:
Egyedül Jézus oldozhat fel a te bűneid alól. Nem kell egy papnak gyónnod ahhoz, hogy bűnbocsánatot nyerj. Kaptuk az ima lehetőségét, amivel egyenesen Istenhez szólhatunk saját szavainkkal. Ezt bármikor megteheted. Olvasd a Bibliát, ott találhatsz válaszokat a további kérdéseidre.
2011. márc. 16. 16:35

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!