Lehetek a keresztanyja?
Szia!
Elméletileg nem, gyakorlatilag igen. A csecsemőkeresztségnél ugyanis a szülők és keresztszülők vállalják, hogy a gyermeket úgy nevelik és neveltetik, hogy a konfirmációban, majd tegyen vallást az ő hitéről. Mivel te katolikus vagy ezt nem vállalhatod, de szerintem ezt nem fogja senki számonkérni rajtad...
Üdv. Péter
Szia!
Nos, ha ilyen tisztán látod a helyzetet, én azt tanácsolom neked, hogy beszéld meg a szülőkkel, és mondd el nekik, hogy ez neked lelkiismereti problémát jelent, és biztos vagyok benne, hogy meg fogják érteni.
Üdv. Péter
Szia!
Ebben nehezen tudok tanácsot adni, mert én csak egyszer tudnám leordítani a párom fejét...
Tudod én ráadásul nem is hiszek a csecsemőkeresztségben, csak azért tudtam neked választ adni, mert 20 évig gyakorló református voltam. Egy biztos, én sem vállalnám el a keresztszülőséget, mert lelkiismereti gondot jelent. Egyszer ugyan megtettem az életben, azóta is bánom...
Üdv. Péter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!