Keresztények, a meditálás bűn?
Igen.
A keresztények "meditálása" az imádkozás.
A keleti vallások, keleti filozófiák, new age praktikák követése ellentmond a kereszténység elveinek.
Igen.
A meditációt sok kultúra használja, persze a töténelmi egyházban is - de ebben egy nagy probléma van.
A meditáció alapja szinte megegyezik a budhizmussal, aminek semmi köze a Jézusi alapelvekhez, vagyis abból indul ki a meditáció, hogy nyugtasd le magad akárhogy... majd fedezd fel magadbana lelki békét, vagy istent , megvilágosodást, nyugalmat...és áss minél lejjebb és lejjebb... (sokféle variáció van) - de itt jön a csavar: a biblia szerint az ember eredendő bűne miatt, ha lejjebb és lejjebb ásol magadban, nem kincset fogsz találni, hanem képletesen szólva sarat, sarat és sarat... ezt bányászhatod, ugyanis az embernek külső, és nem belső segítségre van szüksége, ezért halt meg a megváltó és támadt fel. Ez az alapja a kereszténységnek! Az ember menthetetlen önmagában.
Fura lenne, ha iszapban süllyednél és kitalálnád, hajadnál fogva kihúzhatod magad... külső segítség kell! Ez ugyanaz.
Elég sok itt a téveszme a meditációval kapcsolatban. Önmagában a meditáció pusztán egyfajta tudatállapot. Amikor kifejezetten egy dologra gondolsz, tulajdonképpen meditációt végzel. Nem szükségszerűen kapcsolódik bármiféle spirituális vagy transzcendens élményhez, vagy vallási gyakorlathoz.
Amikor azért imádkozol, hogy Isten segítsen neked helyes döntést hozni, vagy hogy mutasson neked utat, akkor igazából meditálsz.
Nem bűn, hanem az ima egyik fejlett változata.
Keresztény
20:11
a Buddhista alapoknak nagyon sok közük van Jézus eredeti tanításához,és életviteléhez.Nem értem,mi alapján mondasz véleményt olyan dolgokról,amit max.felszínes,és sablonos formájában hallasz másoktól,de biztos vagyok benne,hogy még egyszer sem ültél le meditálni kitartóan.
egyébként,még a Bibliában is Jézus több helyen arról beszél,hogy az Atya bennünk van,nem külső segítséget kell várni,hanem belsőt.
Nekem volt részem kereszténységben is,Buddhista életszemléletben,meditációban is,ezért tudok mindkét oldalról véleményt mondani.
Kérdező,sok keresztény nézőpont szerint bűn a meditálás,vagy inkább úgy fejezném ki,"az Úrnak nem tetsző cselekedet",mert az ördög műve szerintük....igen,valóban rengeteg agresszív,gonosz,szenvedélybeteg ember található a buddhisták között,és aki rendszeresen meditál,az sem a saját lelki békéje miatt csinálja,hanem olyankor a Sátánnal szövetkezik.ááááh agyrém....:-)
Keresztény vagyok, napi kétszer húsz percet szoktam meditálni.
Szerintem az a bűn, ha valaki úgy akarja demonstrálni a közösséghez tartozását, hogy rossznak/bűnnek kiált ki mindent ami nem tartozik szorosan a közösség által gyakorolt tevékenységek közé.
Titus Pulloval értek egyet, inkább tudatállapotról van szó mint vallásos tevékenységről. Legalábbis én így élem meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!