Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményetek arról, hogy...

Mi a véleményetek arról, hogy Tony Blair lehet az antikrisztus?

Figyelt kérdés

-közel-keleti békeközvetítő lett (Jeruzsálemben van irodája)

-római katolikus hitre áttért (kapcs.Rómával)

-Létre hozott egy alapítványt, azzal a céllal, hogy vallások közti békét elősegítse, és megértést segítse közöttük.

- európai politikai vezető

-béke Nobelre volt jelölve.

A próféciák szerint, ő lenne a báránybőrbe bújt farkas?

2011. febr. 25. 21:37
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Szia Zsanett!

Szerintem nem lehetséges. Mit tudunk az antikrisztusról?

János apostol ír róla a Bibliában az alábbiak szerint:

1Jn 2,18 Fiacskáim, itt az utolsó óra; és a mint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok antikrisztus támadt; a honnan tudjuk, hogy itt az utolsó óra.

1Jn 2,22 Ki a hazug, ha nem az, aki tagadja hogy a Jézus a Krisztus? Ez az antikrisztus, aki tagadja az Atyát és a Fiút.

1Jn 4,3 És valamely lélek nem vallja Jézust testben megjelent Krisztusnak, nincsen az Istentől: és az az antikrisztus lelke, amelyről hallottátok, hogy eljő; és most e világban van már.

2Jn 1,7 Mert sok hitető jött e világra, a kik nem vallják a Jézust testben megjelent Krisztusnak. Ez a hitető és az antikrisztus.

Tehát az antikrisztus nem egy személy!

A további idézetek ahol nem ilyen néven szerepel:

Ha szeretnél többet tudni az antikrisztus témájáról ajánlom figyelmedbe Andreas Helwig teológiaprofesszor könyvét: *****

Üdv. Péter

* Automatikusan eltávolított tartalom.
2011. febr. 26. 07:12
 12/18 anonim ***** válasza:
Az "antikrisztus" egy hasonlat az önzésre,gonoszságra,mások fölötti uralkodásra,nem pedig egy emberi testbe bújt gonosz lény.Tony Blair nem antikrisztus,a felsorolt tulajdonságok jelentős szerepet játszhatnak az életében,mint ahogy sok ember életében,amióta emberiség létezik,mert az ember ilyen, hajlamos az önzés rabjává válni.
2011. febr. 26. 09:21
 13/18 anonim ***** válasza:

A 22.57-es nem én voltam, csak barátom véletlenűl belevette a ctrl c-be!

Olvasd el az én válaszom, majd a tiéd kedves 22:57-es! Korholom a hozzászólásodat, de nem Téged. Te a hozzászólásommal azonosítasz engem és engem korholsz, de nyugodtan tedd ezt én örülök neki.

Összekevered sajnos a szezont a fazonnal, így a kereszténységet a katolikus egyházzal. Attól, hogy voltál első áldozó, még nem biztos hogy bármivel több közöd is volt Krisztushoz, mint bárki másnak.

Ha fogalmad lenne olyan fogalmakról, hogy megtért ember, megszentelődés felé vezető út, Isten előtt állni, Krisztust követni, nem kevernéd a fogalmakat és nem állítanál olyanokat, hogy én mutogatok ujjal szerencsétlenekre, meglincselem az utcán,stb.

Ránk mutogatnak ujjal, és mi hagyjuk magunkat meglincselni, miközben imát mondunk értük.

"Összekötöd a vallásodat azzal, akiktől kaptad: a szüleiddel vagy más rokonaiddal."

Szüleimtől és rokonaimtól a Római Katolikus hitet kaptam, most annyira vagyok katolikus, hogy még a templomot is nagy ívben próbálom elkerűlni, nemhogy a tanításukat.

Térj meg!

2011. febr. 26. 09:26
 14/18 anonim ***** válasza:

"én lászló válasza:

"A 22.57-es nem én voltam, csak barátom véletlenűl belevette a ctrl c-be!"

Pardon. Bár azért észre lehet venni, hogy nem dőlt betűs a név, mintha te írtad volna...

"Olvasd el az én válaszom, majd a tiéd kedves 22:57-es! Korholom a hozzászólásodat, de nem Téged."

"Antikrisztusi hozzászólás"...

"Kedves 21:46-tól láthattunk személyesen egy antikrisztusi hozzászólást. Köszönjük az online bemutatást! Most már érted? Hiszen tagadja az atyát és a fiút."

Aha. Hát nézőpont kérdése.

"Te a hozzászólásommal azonosítasz engem és engem korholsz, de nyugodtan tedd ezt én örülök neki. "

Örülök, hogy örülsz. Elmondanád, hogy mi a fenével kéne, hogy azonosítsalak? A neveddel? Persze, hogy a hozzászólásod alapján azonosítalak, erről szól ez az oldal! Vagy már fel se vállalod, vagy mi? Ne haragudj, de látszik, hogy csak a visszavágás kedvéért írsz, ennek semmi értelme.

"Összekevered sajnos a szezont a fazonnal, így a kereszténységet a katolikus egyházzal. Attól, hogy voltál első áldozó, még nem biztos hogy bármivel több közöd is volt Krisztushoz, mint bárki másnak. "

Neked sincs közöd hozzá (gondolom nem vgy vérrokona), azt leszámítva, hogy ő is ember volt meg te is az vagy. Kaptál egy könyvet évezredekkel ennek az állítólagos embernek a halála után, amibe leírtak valamit róla, ami vagy igaz vagy nem. Ha most feltalálnák az időutazást és visszamennél és látnád, hallanád (tegyük fel, hogy megtanulnál arámiul), hogy amiket Jézus állítólag mondott, azokat sosem mondta, csak a szájéába adták később a niceai zsinaton olyan emberek, akiknek ez érdekük volt, és hogy teljesen más volt, mint amilyennek gondoltad, azt hiszem, megrendülne a hited. Mert egy olyan dolgon alapszik, amit nem vagy hajlandó megkérdőjelezni. Legyél rá hajlandó. Miért félsz megtenni és azt mondani, hogy "oké, tegyük fel, hogy ez nem igaz...". Ha igaz minden, amit a kereszténység hirdet, úgysem érhet csalódás, nem? Én sem csak a magam hülyeségét prédikálom. Én is hittem benne (...nevelés...), de ahogy egyre nagyobb lettem, elkezdtem nem érteni a Biblia meg a kereszténység ellentmondásait. Rájöttem, hogy ez az egész emberi alkotmány, méghozzá úgy megcsinálva, hogy legyen okod félni, ha nem hiszel benne (ígéretek a pokolról, stb). Már csak ezért az egy dologért sem hiszek benne egyébként. Miféle isten ígérne neked pokolbajutást, ha nem hiszel benne? Ha nem hiszel benne a te magánhülyeséged, bárki, akinek egy kicsi esze is van, tudja, hogy a világ nem jöhetett létre "magától", hogy az a csodálatos rendezettség, ami a természetben van, aligha véletlenek sorozata. Miért mondaná isten, hogy menj a pokolba, ha nem hiszed ezt el? Mi van a feltétel nélküli megbocsátással? Melyiket tartod valószínűbbnek? Hogy isten pokolba dob, mert nem hiszel benne (szegény kínaiak, akik szintén isten fiai és nem keresztény a vallásuk! Isten igencsak kegyetlen...) vagy hogy mindez nyilvánvalóan olyan emberek kitalációja, akiknek érdeke volt, hogy elismerd a pozíciójukat, mint vallási vezetők, és eszedbe ne jusson megkérdőjelezni őket?

A Bibliáról még annyit: Még egyszer mondom, isten nem foglalkozik könyvkiadással, emberek írták a könyvet, méghozzá egy elég zavaros korban. Ezért van benne rengeteg ellentmondás és hülyeség. Én többre becsülöm az értelmemet és az életemet annál, hogy alárendeljem a hitemet egy régi könyvnek, csak azért, mert a divat ezt diktálja. Elolvastad a Koránt, a Tórát, a hinduk szent könyveit stb? Adtál magadnak rálátást, megnéztél más "véleményt" mielőtt ennyire belemerültél a vallásodba? Ha én elhatározom, hogy vallásos leszek, mert ÉRTELMI ALAPON eljutok oda, hogy a tudományban és a logikában és magamban nem találom a megoldást a lelki kérdéseimre, biztos az lesz az első dolgom, hogy megvizsgálom a jelenlegi vallásokat és megnézem, hogy melyik a legbölcsebb, legemberibb, leglogikusabb (azért írom állandóan a logikát, mert a természet és a világ szemmel láthatóan e szerint épült fel.). Ilyen módon a buddhizmus áll hozzám legközelebb és a zen-tanok. A kereszténységben többek között azt utálom, hogy belenevelik a gyereket, "megkeresztelik" már gyerekkorában. Esélyt sem adnak arra, hogy kibontakozzon az objektív értelme, világszemlélete, és majd így, érett emberként felnőtt korában döntsön.

"Ha fogalmad lenne olyan fogalmakról, hogy megtért ember, megszentelődés felé vezető út, Isten előtt állni, Krisztust követni, nem kevernéd a fogalmakat és nem állítanál olyanokat, hogy én mutogatok ujjal szerencsétlenekre, meglincselem az utcán,stb."

"antikrisztusi hozzászólás". Mi ez neked, ha nem ujjal mutogatás?

"Ha fogalmad lenne olyan fogalmakról, hogy megtért ember, megszentelődés felé vezető út, Isten előtt állni, Krisztust követni..." Van ezekről fogalmam. megint elkezdtél a kereszténység nyelven beszélni. El se jut a tudatodig, az a lassan már kétoldalnyi szöveg, amit ide írkálok. Érvelek neked arról, miért nem hiszek a kereszténységben te pedig nem vagy hajlandó független szemszögű emberként vitatkozni velem, csak keresztényként. Nem érted, hogy én ezeket a fogalmakat és magát a vallást nem ismerem el? Mit szólnál, ha én azt irnám: "ha lenne fogalmad olyanokról, mint a hidzsra, zarándoklat, Allah nevének ezerszer elismétlése, Mohamed élete, kadar, saháda, szaum..." nos mit szólnál? Valószínűleg ezt mondanád: "hagyj békén engem ezekkel az arab szavakkal, nem ismerem el a vallásodat, próbáld inkább azt elmagyarázni, miért pont ez lenne az igaz vallás az enyémmel szembn!". Így érzek én is. És mielőtt most majd megint visszavágnál, gondolkozz el kérlek, legalább egyszer azon, amit most leírtam, hogy ne kelljen feleslegesen írnom!

"Ránk mutogatnak ujjal, és mi hagyjuk magunkat meglincselni, miközben imát mondunk értük. "

Ki lincsel meg titeket? Az ateisták nem utálják ennyire a keresztényeket. Nekik nincs semmi "előírásuk", hogy mit csinálj azzal, aki nem követi az ő életszemléletüket. Én legfeljebb butának tartom az ilyen embereket és azt hisezm, van okom rá. Én oda, hol most tartok, sok gondolkodás, következtetés alapján jutottam el. Egy keresztény elgondolkodik-e valaha azon, hogy más út is van, mint az övé? Ha egyszer alapvető dolgokat kérdőjelezel meg, érdekes felfedezéseket teszel. Vegyél példát a természetről: minden évben változik. Minden másodpercben. Egy folyó már egy perc múlva sem ugyanaz a folyó. A természet utálja az állandóságot. Te a természet szülötte vagy (gondolom ezt azért te is elfogadod). Miért kellene ragaszkodnod valamihez, ami felett ennyire eljárt az idő? Hogy lehet kétezer évig meg nem kérdőjelezni valamit? Nem akarlak megtéríteni, csak arra kérlek, könyörgöm, hogy GONDOLKODJ! Hasznmáld a fejed, gondolkodj el azon, amit írok, csak egy percre vedd le a vallásos énedet.

"Összekötöd a vallásodat azzal, akiktől kaptad: a szüleiddel vagy más rokonaiddal."

Szüleimtől és rokonaimtól a Római Katolikus hitet kaptam, most annyira vagyok katolikus, hogy még a templomot is nagy ívben próbálom elkerűlni, nemhogy a tanításukat. "

Akkor miért jössz mindig a Bibliával? Esküszöm, nem értelek.

"Térj meg!"

Megtértem. Az én vallásom a valóság. Ahhoz is kell hit, hogy elfogadd!

2011. febr. 26. 11:31
 15/18 anonim ***** válasza:
Bár eléggé lezüllesztette Angliát, de azt túlzásnak tartom, hogy ő legyen az antikrisztus.
2011. febr. 26. 12:39
 16/18 anonim ***** válasza:

11:31!

Szimpatikus a hevességed, csak sajnos nem értelek! Bár nem hinném, hogy az oldal arról szólna, hogy bárkit is beazonosítsunk, mint ahogy írtad. Nem a visszavágás kedvéért írtam, azt hittem, hogy beszélgetünk. De hogy nem hidd, hogy visszavágok, ezzel a kérdéssel kapcsolatban nem írok többet (főleg hogy már válaszoltam rá) bármit is válaszolsz erre a levélre, így nyugodtam írhatsz amit akarsz.

A leveledre tömérdek Bibliai idézetet tudnék írni, de mivel letojod, így felesleges. A Bibliát ha kell kivágom a tűzbe, lesz@rom, mint könyvet. Engem az érdekel, ami benne van, mert nem csak kenyéren él az ember, hanem minden szóval, amit Isten mondott.

A Korán egy szép hosszú könyv, csak éppen egy fikarsznyi prófécia sincs benne, míg a Bibliában egy tömérdek van, melynek többsége már beteljesűlt.

Érvelsz már két oldalon keresztűl, de mik a Te érveid? Idéznél egyet is? Hogy Krisztus soha nem is létezett, a Biblia Istene hazugság, buta vagyok, ébredjek már fel, van Isten, de azt természetnek hívják, meg valóságnak, utálom az ateistákat, az ateisták nem utálják a keresztényeket. Szép érvek...

Nagyon jól látod: A Bibliában, ha elolvastad volna egy párszor, szembetűnne, hogy nincs benne gyermekkeresztelés, a pokol a végleges elmúlás és nem egy kínzókamra, nincs benne tisztítótűz, nem imádkozhatunk halottakhoz, Máriához, egyház által delegált szentekhez, nem rendelt földi helytartókat saját maga helyett, hogy úgy mutogassák magukat, mint Istenek. Isten nem egy véres kéjúr, ahogy próbálod beállítani. Ő saját magát így hívja: féltőn-szerető Isten vagyok, mert féltőn-szerető Ő.

Keresztény vagyok és miért jövök mindig a Bibliával, nem értesz? Legjobb lenne ha nagybetűvel írnám: a katolikus egyház NEM egyenlő a kereszténységgel. Sőt! Félretette Krisztus tanításait, a tízparancsolatot semmissé tette, saját törvényt alkotott katekizmust hozott létre, sok-sok évszázadon át lehetetlenné tette a Bibliaolvasást, hacsak nem tanult meg valaki latinul. A miséknek nevezett szinházat és magamutogatást latinúl tartotta. Mi köze ennek az egésznek Krisztushoz, mi köze ennek a prófétákhoz.

Idéznék tőled, csak némi változtatással:

El se jut a tudatodig, az a lassan már kétoldalnyi szöveg, amit ide írkálok. Érvelek neked arról, miért hiszek a kereszténységben és hogy semmmi köze a valláshoz, te pedig nem vagy hajlandó független szemszögű emberként vitatkozni velem, csak ateistaként.

Én nem arab szavakat tánkáltam neked, úgyhogy nem jó példa volt, mert én magyarúl szóltam hozzád, magyar szavakat mondtam, de ha megmagyarázod az arab szavakat, hogy mit jelentenek, akkor tudok vitatkozni, így nem. Te mit szólsz a Galkavátusi Szereációhoz, mint gondolkodásformához? Nyilván ha nem tudod, hogy mit jelent, akkor semmit.

Lesz@rom a vallást, az igazság érdekel, de bizony mondom neked az igaz ember hit által él. Krisztus az út, az igazság és az élet. Senki nem mehet az Atyához hanem ha Ő általa. Aki hisz őbenne, örök élete lesz. Tehát nem sok köze van a papságnak, a vallásnak, a reverendának, a Bibliának, a Koránnak, a társadalmi pozíciónak az örök élethez. Krisztus megmondta, hogy a kínaiak fognak vagy nem fognak üdvözűlni? Nem. Azt mondta, hogy aki enni adott, ha éhes volt, felruházta, ha mezítelen volt, meglátogatta, ha beteg volt akár csak a legkisebbekkel is tette, azt Ővele tette, és méltó az örök életre. Mi, Te, mások így teszünk? Szóltam egy hajléktalannak is egyszer csak, hogy gyere lakj nálam, mert van még hely? Odaadtam a felesleges pár száz forintomat? De nagyot tettem...húúú de büszke vagyok! Költöttem is a pénzem ennivalóra annak aki éhezett, ahelyett, hogy mp3-ast vettem volna? Nem...nem....és nem. Te azzal jösz, hogy nincs Isten én azzal, hogy van. Azzal jössz, hogy kétezer éve írták a Bibliát, és lesz@rod, én azzal, hogy egy csoda van benne, olvasd el, és ne a vallással foglalkozz.

Rohadunk mindketten a számítógép előtt egymásról azt híve, hogy egymást szapuljuk, azt hiszed, hogy utállak, mialatt azt hiszem, hogy utálsz. Én nem fogadlak el téged, és te nem fogadsz el engem. És mialatt ezt tesszük, majd szépen megint kifizetjük mind a ketten az internetes számlát a maga pár ezer forintjával. De nem baj, azt a nénit, aki már hetek óta nem tud fűteni, és nem tud jobban felöltözni, mert már nincs ruhája amit felvegyen, de nem baj, a természettől vagyunk, az emberek nem szülnek gyermeket, mert hova, erre a világra, pedig az időben az első parancsolat volt, hogy sokasodjunk, de most mást mondunk. Minek éljek, ha meghalok, és elmúlok, hiszen volt dinoszaurusz, ősember, barlangban laktak, pusztán hasravágódva a tudomány előtt emberek milliárdjai hisznek nekik pusztán egy darab marhalábszár csontból anélkűl, hogy gondolkodnának. Van Isten, nincs Isten. Miközben emberek vagyunk-e még, vagy csak megtévesztett bábuk. Isten az embert gondolkodni és beszélni tanította, hát tegyük ezt. Hova a marha nagy tudományunk és hitünk, ha langyosak vagyunk, és nincs bennünk szeretet, csak a duma. Méltók vagyunk, hogy kivessen a szájából, mert sem hév sem hidegek nem vagyunk, csak langymelegek. Azt hisszük, hogy meggazdagodtunk, és semmire nincs szükségünk, pedig mi vagyunk a szegények, nyomorúltak, nyavalyások, mezítelenek. (Csak hogy örűlj: Jel:3.rész, 15-17.vers)

Megint Tőled idéznék: "csak arra kérlek, könyörgöm, hogy GONDOLKODJ"

Szia

2011. febr. 26. 13:30
 17/18 anonim ***** válasza:

Ennyi erővel Orán Viktorra is rá lehetne húzni...

Nem tehetsz senkiről ilyen véleményt, mert nem látsz senkibe bele. Csak talágatni tudsz. Lehet Tony Blair Istenben és Jézus Krisztusban hisz és alárendeli magát, az ellenkezőjéről is csak feltételezésekbe bocsátkozhatsz.

2011. febr. 27. 11:11
 18/18 anonim ***** válasza:

Utolsó előtti!

TÖKÉLETESEN igaz amit írtál!

2011. febr. 28. 08:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!