Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy kell intézni egy kereszte...

Hogy kell intézni egy keresztelőt?

Figyelt kérdés
Igazából összetettebb a kérdés. Nem vagyok megkeresztelve, jóbarátom viszont engem akar megtenni a fia keresztapjának. Ergo: nekem is meg kell. De fogalmam sincs hogy kezdjek neki. Nekem is kell keresztszülő? Mennyibe kerül? Bármilyen paphoz odamehetek hogy én nála szeretnék megkeresztelkedni? Kell hozzá valami? Egy darab imát sem tudok. Köszi...
2009. febr. 15. 04:48
 1/2 anonim ***** válasza:
Vallástól függ.
2009. febr. 15. 08:28
 2/2 anonim ***** válasza:

Pénzbe nem kerül.

A legegyszerűbb ha megkérdezed a barátodat hol szeretnék keresztelni a kisfiúkat és ki lesz a keresztelő pap. Aztán elmész megkeresed a leendő keresztfiadat keresztelő papot-lelkészt. S elmondod neki, felkértek keresztszülőnek és mivel nem vagy megkeresztelve szeretnél, mert te fontosnak tartod. Az egész menetét el fogja neked mondani és meg is keresztel. Felnőtt keresztséghez nem szükséges keresztszőlő. Azt is lehet,hogy egyszerre kereszteljenek meg a keresztfiaddal. Ilyenkor előbb téged keresztel meg a gyülekezet előtt utána a kezedbe veheted és tarthatod te a keresztvíz alá a kisfiút. Ez így szép ünnep lenne. De persze ahogyan azt te és a barátod szeretnétek alapvetően úgy lesz.

Remélem elég segítség volt.

2009. febr. 15. 09:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!