Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Lehet e tudni, hogy Jézus mit...

Lehet e tudni, hogy Jézus mit írt a porba? Mikor hozzá vitték a parázna nőt.

Figyelt kérdés
2011. febr. 19. 11:52
 1/9 anonim ***** válasza:
89%
Vannak, akik azt vélik, hogy Jeremiás 17:13 volt az idézet, ahol a próféta azt mondja, hogy mindazok, akik elhagyják az Urat megszégyenülnek, és az Úrtól elpártolók nevét beírják a porba. Nem tudjuk mit írt Jézus, de azt tudjuk, hogy amit a porba és homokba írunk nem marad meg. Jönnek a szelek, vagy a víz partján a hullámok, és elfújják, elmossák a földre írt sorokat. Istennek a megbocsátó ereje ugyanígy elmossa a bûnt a mi életünkbõl.
2011. febr. 19. 12:21
 2/9 anonim ***** válasza:
23%
lehet azt, hogy "Bitches"
2011. febr. 19. 12:28
 3/9 anonim ***** válasza:
73%
Nem tudjuk, de elég drámai hatása volt. Szerintem azoknak a bűneit, akik vadul kövezi akarták azt a nőt. Lehet hogy odaírta: Jakab hazudik, Mendel lopott az apjától, Ruben meg a fiúkat szereti, ki tudja....
2011. febr. 19. 13:30
 4/9 anonim ***** válasza:
0%

12:28 :-)

13:30 Ha a parázna nőre is azt mondta,hogy "az vesse rá az első követ,aki bűntelen közületek",akkor nem valószínű,hogy mások bűnén agyalt,és azt a homokba írta.....

kérdező:lehet,hogy csak unatkozott és rajzolt egy napocskát,mert épp az jutott eszébe.vagy egy szívet,mert szerelmes volt.vagy Péterrel amőbáztak,csak nem volt papír,meg toll.és közben jöttek a kövezők.

2011. febr. 19. 15:41
 5/9 anonim ***** válasza:
81%
Én azért gondolom, hogy a bűneiket írta le, mert utána ezt mondta: Aki bűntelen, az vesse rá az első követ. Szerintem ezzel emlékeztette az egybegyűlteket,hogy ők sem bűntelenek. Velük ellentétben azonban a házasságtörő nő nem akart senkit megkövezni.
2011. febr. 19. 20:37
 6/9 anonim ***** válasza:
78%

Szia!

Bár pontosan nem lehet tudni, hogy Jézus mit írt a porba valóban feltételezhetjük, hogy azok bűneit, akik - mint vádlók - álltak ott.

Ezek a farizeusok és írástudók azzal együtt, hogy szavaikkal tisztelték a törvényt, az asszony bevádolásával megszegték annak előírásait. Ugyanis a férj kötelessége lett volna, hogy eljárást indítson felesége ellen, és a bűnös feleket egyformán kellett volna büntetni. A vádlók eljárása így teljesen jogtalan volt. Jézus azonban saját térfelükön fogadta őket. A törvény előírta, hogy a megkövezés végrehajtásakor a tanúknak kell az első követ elvetniük. Jézus mondata, miszerint aki közületek nem bűnös, az vesse rá először a követ telitalálat volt.

2011. febr. 19. 22:20
 7/9 anonim ***** válasza:
21%
Van olyan nézet is, hogy azoknak a neveit, akik paráználkodak a paráznasa asszonnyal, és ezen nevek közt nagy számban voltak ott az lévő vádaskodók... :-)
2011. febr. 20. 02:48
 8/9 anonim ***** válasza:
67%

20:37

igen ez könnyen lehet,ha csak emlékezetőül írta nekik.

amit először írtam azt arra értettem,hogy nem írhatta fel amiatt,hogy rosszallóan megítélje őket,mert akkor saját magát "köpte"volna szembe.

2011. febr. 20. 08:38
 9/9 anonim ***** válasza:
Persze, egyet értünk.
2011. febr. 20. 13:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!