Mit jelent az hogy ó és új testamentum?
Szia!
A latin nyelvű bibliafordításokban a görög "szövetség" kifejezés visszaadására a kissé eltérő értelmű testamentum szót használták, ebből adódik, hogy félreérthető a kifejezés.
Az ószövetség az Istennek a zsidó néppel kötött szövetségére utal, az újszövestég pedig az Istennek egyes megtért emberekkel való szövetségére utal, melynek látható jele a keresztség.
Ezért van az, hogy a Biblia első 39 könyvét az un. héber kánont ótestamentumnak, vagy helyesebben ószövetségnek, a görög nyelvű iratokat pedig újtestamentumnak, helyesebben újszövetségnek nevezik.
Üdv. Péter
2. válaszoló,már bocs,de hülyeség,amit a protestánsokkal kapcsolatba írtál.értsétek meg,hogy mind a 2 vallás 1 bibliát használ.én református vagyok,és megvan minden könyv,mind a 72.
U.I.:ha a protestáns nem a református,akkor sry,de én úgy tudom,hogy az az
Sziasztok!
Kedves református testvérem, akkor nézd meg alaposabban, hogy ki adta ki a Bibliádat. A református Biblia vagy Károli Gáspár fordítása, vagy a un. újfordítású Biblia tanács által kiadott Biblia, mindkettő 66 könyvet tartalmaz, amiből 39 az ószövetségi. Csak a katolikus Bibliákban van 72 könyv. A református pedig protestáns vallás.
Üdv. Péter
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!