Ki hisz el azt hogy? Hogy egy jóságos öregember ül a felhők felett és azt nézegeti miben vétkeztek apró játékszerei melyeknek megalkotásakor csak szórakozásra vágyott.
Ez az öregemberes-sztori gyerekes, nevetséges felfogás, és ez jobban tükrözi a te értelmi szintedet, mintsem a vallást, ugyanis a Bibliában sehol nincs szó öregemberről, és egy keresztényt sem hallottam még, aki így értelmezte volna.
Légyszíves mutass fel egyetlen biblai helyet, ahol szó van erről az öregemberről! Kérlek, nevezz meg egy forrást! Egy pontos idézeti helyet! Rajta!
Nem megy, mi? Megállt a tudomány? Akkor kérem meg miről beszélünk mégis, ha amgad sem vagy tisztában azzal, amire hivatkozol?
"Na mi van? Megállt a tudomány? Csak abba tudtok belekötni, hogy "öreg"? Hát jó... Akkor legyen egy 30-as fickó, de attól még igaza van a kérdezőnek...:)"
És mégis miben van igaza? Abban, hogy olyan tézisekre hivatkozik, amelyeket bizonyítani nem tud, de még csak a forrását sem képes megjelölni? Kinél is állt meg a tudomány?
Muszlim vagyok!
1. "Ez az öregemberes-sztori gyerekes, nevetséges felfogás, és ez jobban tükrözi a te értelmi szintedet, mintsem a vallást, ugyanis a Bibliában sehol nincs szó öregemberről, és egy keresztényt sem hallottam még, aki így értelmezte volna.
Légyszíves mutass fel egyetlen biblai helyet, ahol szó van erről az öregemberről! Kérlek, nevezz meg egy forrást! Egy pontos idézeti helyet! Rajta!
Nem megy, mi? Megállt a tudomány?"
Úr mégis kinyilatkoztatta magát látható alakban is: lásd pl. a Dániel 7:9-ben: „Amint néztem, egyszer csak trónokat állítottak fel, és az Ősöreg leült. Ruhája fehér volt, mint a hó, fején a haj tiszta, mint a gyapjú. Trónja lobogó lángból volt, kerekei meg izzó parázsból.” A protestánsok az Atyaistennek ezt az ábrázolását használják az ótestamentumi jövendölések illusztrálásánál.
A Szentlélek legkevesebb két látható alakban nyilatkoztatta ki magát: galamb formájában Jézus megkeresztelkedésekor (Mt 3:16, Mk 1:10, Lk 3:22, Jn 1:32), valamint lángnyelvek formájában Pünkösdkor (ApCsel 2:1-4). A protestánsok is alkalmazzák ezeket az ábrázolásokat ezen bibliai jelenetek illusztrációinál, vagy amikor Szentlelket ábrázoló kitűzőket viselnek, vagy galambot ábrázoló matricát tesznek az autójukra.
De ami még ennél is fontosabb: Fiának megtestesülésekor az Úristen látható alakban nyilatkoztatta ki magát nekünk.
Úgy látszik muszlimként jobban ismerem a Bibliát, mint sok keresztény.
Szeretném együttérzésemet kifejezni azok iránt, akik nem képesek elfogadni egy antropomorf, "bálvány-isten" létét, aki nem képes megbocsájtani, csak úgy ha megöli fiát, aki valójában saját maga(tehát öngyilkos volt), és aki elszámol minket Ádám bűnéért, aki saját magának mondja, hogy miért hagytál el engem, és a többi.
De szeretném felhívni a figyelmüket arra, hogy nem csak kereszténység létezik!
A kereszténység Jézus kinyilatkoztatásán alapszik, nem pedig az ószövetségi prófétákén! Jézus soha nem mondott olyat, hogy Isten így vagy úgy néz ki, mert Jézus előtt világos volt, hogy egy pusztán szellemi lénynek nem létezik olyan fizikai kivetülése, mint egy embernek.
Nehéz felfogni hogy az egyház bűnei nem jelentik azt, hogy maga a vallás rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!