A Bazilikában a teremőr diszkréten ránk szólt, hogy vegyük le a sapkát a fejünkről, vélemény?
Figyelt kérdés
Még sosem voltunk a Bazilikában (Bp.)és városnézés közben bementünk. Aztán odalépett hozzánk a teremőr és azt mondta, hogy vegyük le a sapkánkat.Néztünk egy nagyot... Amikor a Bazilika kb.közepén jártunk, akkor vettünk észre egy táblát, amire az volt kiírva, hogy öltözködésével tiszteljék meg a templomot, férfiak rövidnadrágban, nők fedetlen vállal nem léphetnek be.(nem szó szerint idéztem, a lényeg ez volt)Akkor kérdezem én, ha nyáron a kánikulában belép egy turista vagy turistacsoport és nem az alkalomhoz vannak öltözve, be sem mehetnek? Mi nem vagyunk vallásosak, meg sem vagyunk keresztelve, csupán turistaként léptünk be és mint építészeti látnivalót szerettünk volna megnézni...már ha értitek miről van szó. Tavaly nyáron Münchenben a kéttornyú nagy templomba simán be lehetett menni rövidnadrágban és pólóban, senki nem szólt ránk, eszünkbe sem jutott, hogy esetleg van ilyen "korlátozás", csak most hogy itt Pesten ránk szóltak, eszembe jutott ez is.2011. febr. 12. 15:29
11/16 anonim válasza:
17:38 én nem találom viccesnek a felvetett kérdésedet.
Egyébként ateista vagyok, de nem ostoba.
12/16 anonim válasza:
18:05
szarkasztikusan mondtam, hogy vicces..
13/16 anonim válasza:
haverom volt olyan sutyerák tavaly Prágában, h a templomban nem vette le a sapkáját. pedig egyházi gimibe járt.
a teremőr rá is szólt, h legyen kedves...
14/16 anonim válasza:
Okés 72%-os, így már más. Egyébként ez volt az esti beszédtéma itthon: bemegy-e a zsidó ember a katolikus templomba, csupán a nevezetessége miatt, és a sábeszdekli fejfedőnek minősül-e?
15/16 anonim válasza:
hát azért a rövidnadrágot szokták engedni, a vállakat azért illik befedni. Mondjuk azért ezeket a dolgokat az idegenvezetőnek illik tudnia, amikor Csíksomlyón meg Rómába voltunk osztálykiránduláson, nekünk szólt az idegenvezető, hogy erre készüljünk.
16/16 A kérdező kommentje:
köszönöm a további kommenteket. Azért azt még megjegyezném, hogy az a tábla amire ki volt írva a öltözési rend, még véletlenül sem a bejáratnál vagy előtte volt, hanem bent a Bazilikában, pontosan középen. A jobb oldalon van a bejárat, a bal oldalon a kijárat, amit nem csak magyarul, hanem angolul is kiírtak. A középső főajtó az zárva volt, és ez a figyelmeztető tábla oda lett téve, a templom belseje felé fordítva. Azért érdekes..
2011. febr. 14. 17:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!