Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Minek tartsák be a kereszténye...

Minek tartsák be a keresztények tízparancsolatot ha a keresztények istene úgyis mindent megbocsát?

Figyelt kérdés

Szóval minek betartani a tízparancsolatot ha egy sorozatgyilkos,adócsaló,qrva...stb ugyanúgy röhögve bejut a menyországba és üdvösséget nyer mint egy keresztény aszkéta vagy egy tisztességes,becsületes ember.

Teljessen illogikus ez.

2011. febr. 4. 17:59
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:

Kezdem érteni.

Szóval aki keresztény az egész életében nyugodtan heccből gyilkolászhat,rabolhat,erőszakoskodhat,átverhet mindenkit vagy akár még zsarnok,tömeggyilkos is lehet.Mert ha élete vége felé haldokolva erősen megbánja a tetteit ő is a menyország békéjében fog repkedni az angyalok hallelújái közepette.

(akkor már értem az inkvizitor pápák cselekedeteit)

De akkor egy keresztény legalább előre megtudja tervezni az életét.Pl:80 évig szemét vagyok 1 évig meg bánom.És énis a menyországba repkedek majd avval a hülyével aki meg 81 évig becsületes volt.

Személyes vélemény:

Még mindig igazságtalannak,képmutatónak sőt gerinctelennek tartom ezt az "eszmeiséget".Mert magasröptű erkölcsi elveket hírdet de mégis annyi kiskaput ad hogy akármelyik féregnyulvány nyugodtan üdvözöljön.

Egy kalapszar ez,megspékelve a tetején egy kis hígfosással.

Akármelyik másik vallásba több fantáziát látok mint ebbe.Az északi germán törzsek vallásába például akkor jutottál a menyországba(Valhalla)ha a csatatéren minnél több ellenséget öltél meg és minél hősiesebb halált haltál.Ráadásul a menyországuk is kellemesebb mert a Valhallában a folyókban sör folyik és az elesett harcosokat gyönyörű nők gondozzák majd.

2011. febr. 6. 19:08
 22/26 anonim ***** válasza:
Még mindig nem érted a megbánás fogalmát. Ez elég ijesztő.
2011. febr. 6. 19:56
 23/26 anonim ***** válasza:
Kérdező, szerinted mit jelent az, hogy megbánni valamit? Most komolyan, kíváncsi vagyok, te hogy értelmezed a megbánást.
2011. febr. 6. 20:09
 24/26 anonim ***** válasza:

Kérdező, a megbánás azt jelenti, hogy azt szeretnéd (szeretnéd, akarod, vágysz rá minden erődből), hogy visszamehess az időben és visszacsinálhasd.

Ezért aztán definíció szerint nem is lehet előre tervezni ;).

Az én elképzelésem szerint egyébként Isten azért nem a bűnöket "pontozza", mert nem az érdekli, hogy jól kitolhasson azokkal, akik rosszat csináltak, hanem az, hogy - nagyon leegyszerűsítve - olyan emberek kerüljenek az öröklétbe, akik "alkalmasak" erre (mondjuk úgy hogy haláluk pillanatában). Képesek őszintén szeretni Istent és egymásr.

Ezt most nagyon dióhéjban értsd, csak azért írtam, hogy (esetleg, amennyiben ez lehetséges) kicsit kizökkentselek ebből a "mi az hogy a köcsögöknek nem tapossa ki a Mindenható a belét" látásmódból.

Gondolom, te még soha nem szembesültél olyan élethelyzettel, ahol csalódtál saját magadban. Vagy alacsonyra rakod magaddal szemben a mércét, vagy mázlid van és nem kerültél még olyan helyzetbe, vagy becsapod magad és mindig mindent megmagyarázol.

Azért ha esetleg érdekel, hogy hol lenne az a bizonyos léc, ha lécugrással dőlne el a dolog, olvasd el a Hegyi Beszédet mondjuk.

Az nem elég, hogy nem öltél meg nem hogy 90, de egy árva embert sem. Ha valakinek szóltál már be "gyilkosat", miközben ugyanazt érezted, amit egy elborult agyú gyilkos érez, miközben bevágja a kést a másik hátába, akkor pontosan ugyanazt a szintet vertétek le saját "lelkiállapototok", "lelki alkalmasságotok" szempontjából, legfeljebb a büntetéstől, a társadalom elítélésétől való félelem tartott téged vissza, hogy mégse a kést, hanem a gyilkos beszólást válaszd.

2011. febr. 6. 21:35
 25/26 anonim ***** válasza:

A megbánás nem csak azt jelenti hogy szeretnéd, ha visszaforgathatnád az idő kerekét, mert a mai önmgagad már nem tenné meg, hanem többet: azt hogy soha többé nem fogod elkövetni azt a dolgot.

Jézus mit mondott a házasságtörő nőnek, miután megmentette a halálra kövezéstől? Menj el, és többé ne vétkezzél. Ez elég egyértelmű, nem?

2011. febr. 7. 16:07
 26/26 anonim ***** válasza:
Én azért mert szeretem és akit szeretek, annak nem akarok bánatot, fájdalmat okozni.
2011. nov. 10. 23:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!