Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Református vagy katolikus?

Református vagy katolikus?

Figyelt kérdés
A lányom iskoláját átveszi az egyház. Nem vagyunk vallásosak egyáltalán. Van lehetősége választani a kettő közül vagy 3. az etika. Én szeretném ha valamelyik vallást választaná és ő is így gondolja. De fogalmam sincs mi alapján válasszunk.
2011. febr. 3. 17:37
1 2
 1/15 anonim válasza:

Én katolikus vagyok. Neked kell eldöntened, én csak azt tudom mondani,hogy nem vagyok "nagy vallásos" de az egész katolikus hit, a hittan órákkal együtt olyan értékeket közvetített felém,és az egész osztályom felé,amik a mai világban nagyon fontosak. (szeretet,kitartás stb.)

én egyértelműen a katolikust mondanám:)

2011. febr. 3. 17:46
 2/15 anonim ***** válasza:
Református.
2011. febr. 3. 17:54
 3/15 anonim ***** válasza:
Református. Én is az vagyok, bár nem vagyok vallásos.
2011. febr. 3. 17:58
 4/15 anonim ***** válasza:
Gondolom, a katolikus egyház veszi át. Akkor inkább menjen katollikus hittanra. Vagy oda, ahol megkeresztelték.
2011. febr. 3. 18:06
 5/15 A kérdező kommentje:
Nem vagyunk megkeresztelve. Senki a családban.
2011. febr. 3. 18:13
 6/15 Halász-Lakatos válasza:
42%
Ismerkedjetek meg először a hitoktatóval. A katolikusok hajlamosak túlfegyelmezni a hittanórát, és néha belenevelnek olyat is a gyerekekbe, amik nem olyan hasznos dolgok hosszútávon: MÁriaimádat, keresztvetés. A reformátusok viszont néha hanyagabban állnak hozzá, és kedves kis nem-tanulok óra lesz belőle. MInden tanulásban az oktató személyisge az, ami fontos, és életre kihat a gyermekre, főként igaz ez akkor, ha olymódon érinti a lelket és a spirituális igényeket, érdeklődést, mint a hittan. Magam református lelkész vagyok, és ezt láttam egy katolikus iskolában, ahol református hittant tartottam három másik lelkésztársammal.
2011. febr. 3. 19:01
 7/15 anonim ***** válasza:
Mennyi idős a gyerek? Ha elég idős vagy okos, hogy maga döntsön, akkor utánanézhettek, melyik vallás mit közvetít, és ő kiválasztja, amelyik közelebb áll hozzá. A lényeg: ne erőltess semmit, bízd rá a döntést.
2011. febr. 3. 19:02
 8/15 A kérdező kommentje:
11 éves 5. osztályos. okos is de elég kislányos még a gondolkodása. Nem hiszem, hogy önteni tudna.
2011. febr. 3. 19:33
 9/15 dag ***** válasza:
Kriptonikus
2011. febr. 3. 20:40
 10/15 anonim ***** válasza:

református :)

Nekünk itt rendesen tanítanak mindent,amit tudni kell ezekkel a dolgokban kapcsolatba.bár nem tudom..ki hogyan dönt.

2011. febr. 3. 22:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!