Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Barátnőm hisz Istenben de...

Barátnőm hisz Istenben de abban, hogy van élet más bolygókon más galaxisban abban egyáltalán nem hisz. Miért hihetőbb Isten mint egy idegen életforma?

Figyelt kérdés
Vélemény?
2011. jan. 31. 13:34
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
63%

"Amúgy teljesen világos, a világegytemben nincs tudatos tervezés. Az óra szétszedett alkatréseit belerakjuk egy tálba, összerázzuk, és saját magától összeáll működő órává."

Egyszerű tömegvonzás képes egy órát megépíteni? nem

Egyszerű tömegvonzás képes egy csillagot létrehozni? igen

Te tudatosan képes lennél egy órát megépíteni? igen

Te tudatosan képes lennél egy csillagot megépíteni? nem(egyelőre még nem)

2011. jan. 31. 17:20
 12/27 anonim ***** válasza:
82%

Több lehetősége van.

Először nézzük barátnőd "agyi felfogását".

Amikor írni-olvasni tanult (kb. hat évesen) és már sulykolták mellé a vallás tanait is, akkor ez lehet az egyik válasz a hitére.

A természettudományos tantárgyakat komolyabb szinten (kb. 14 évesen)kezdik tanítani. Ezek törvényeinek, összefüggéseinek megértéséhez a tanuláson kívül sajnos ész is kell. Nem írod hány évesek vagytok, lehet még nem tartatok ott és akkor ez a másik válasz a "nem hitére".

A világegyetem végtelenségét nehéz felfogni. Az ember az Új-korban a Földtől is nehezen tudott elszakadni, hiszen nagyon komoly rakéta technika kellett hozzá.

Nézzük a népek "Szent könyveit": (csak néhány kiragadott)

- Biblia: Ezékiel repülő szerkezete, ha akarom űrhajó, ha akarom ufó, de már létezett,

- indiai Védák: vinamák bolygóközi utazásra készített járművek, az Istenek ezzel közlekedtek,

- Palenqueban Pakal király szarkofágján találtak olyan képet, amelyiken egy maja ember "mintha" egy repülő szerkezetet irányítana,

- Piri Reis térképe (1513-ból) olyan részleteket tartalmazott, amelyeket csak az "égből - űrből" lehetett lerajzolni, tehát már jártak valakik olyan magasan.

Tehát lehet észlény (emberhez hasonló) a Földünkön kívül is, sajnos ehhez is hit kell, mert még nem bizonyított.

Azért nézzük meg a hitet is. A hívő emberek között sok olyan van, aki valakitől várja élete kérdéseinek megoldását, jobbra fordulását, kevés az önbizalma és a cselekvő ereje (tisztelet a kivételeknek). Ezért könnyebb hinni Istenben, mint önmagamban. Lehet, hogy barátnőd önmagával szemben "kicsiny hitű". Csepegtessél bele egy kicsit a te bölcsességedből.

2011. jan. 31. 18:34
 13/27 anonim ***** válasza:
56%

"Ha akarnék se tudnék elképzelni egy olyan "valamit", ami mindenható, és ezt az egész irdatlan méretű univerzumot átfogja. Egyszerűen nem lehet akkora."

Pontosan ez a megfelelő kifejezés. Mert Isten akkora és olyan hatalmas, hogy ember nem tudja elképzelni erejét. Ezért is van bennünk az Istenfélelem. (és nem szorongó remegésre gondoltam)

"A hívő emberek között sok olyan van, aki valakitől várja élete kérdéseinek megoldását, jobbra fordulását, kevés az önbizalma és a cselekvő ereje."

Ez ebben a formában nem igaz. "Boldogok a lelki szegények" Aki képes lemondani vágyairól, álmairól, mert megtapasztalja, hogy nem a saját ereje a leghatalmasabb és nem önelégült, mint a legtöbb ember, akik magukban bíznak. Én ilyen voltam, hogy mindig azt mondtam, de tudok, én különb vagyok bármelyik embertársamtól. Vagyonom van, oda utazom ahova akarom. De rájöttem, vagyis nem "agyi úton" jön rá az ember, hanem a szívében keletkezik egy érzés, ami megmagyarázhatatlan. Talán nem is érzés, hanem a szentlélek. És most jöttem rá, milyen üres volt az életem eddig Isten nélkül. És az életben a legnagyobb dolog, ami nem sikerülhet teljesen az embernek, szívében megszüntetni a félelmet. Hogy ne félj a szegénységtől, a hatalomvesztéstől, a családod jövőbeli betegségétől és magától a haláltól sem, mely inkább ünnepi alkalom, hogy Istenhez juthatsz és találkozhatsz Jézussal.

2011. jan. 31. 20:06
 14/27 anonim ***** válasza:
Még kimaradt innen, hogy elképzelhető az idegen életforma, ha Isten úgy akarja. De Isten hihetőbb, mert az aki hisz benne, szinte már tudja, hogy létezik. Aki nem hisz, ezt nem értheti, ahogyan a világegyetem határtalanságát sem érti.
2011. jan. 31. 20:09
 15/27 anonim ***** válasza:

"Boldogok a lelki szegények". Mert övék a mennyek országa" - ezt kifelejtetted!

Ha megtértél leírhatnád, hogyan képzeled a mennyek országát.

Egyébként a vagyon és a pénz nem okosít. Ha tiszta lelkiismerettel szerezted, akkor ugyanúgy el is költheted, nem tartozol senkinek sem elszámolással.

2011. jan. 31. 20:13
 16/27 anonim ***** válasza:
33%

"Pontosan ez a megfelelő kifejezés. Mert Isten akkora és olyan hatalmas, hogy ember nem tudja elképzelni erejét. Ezért is van bennünk az Istenfélelem. (és nem szorongó remegésre gondoltam)"

Bennem nincs istenfélelem, nem szokásom nem létező dolgoktól félni. Az én világképemben nincs helye semmiféle mindenható, egész univerzumot átfogó felsőbbrendű lénynek. Nem értem, miért jó olyasvalami létezését hinni, amire semmi értelmes bizonyíték nincs. (megjegyzés: egy ezer éves könyv nem számít értelmes bizonyítéknak).

2011. jan. 31. 20:37
 17/27 anonim ***** válasza:
77%
Ezt én sem értem,ez egy furcsa,beszűkült felfogás.A keresztény vallás tanítói azt állítják,hogy Isten teremtése középpontjában a mi naprendszerünk,a Föld nevű bolygó és az ember áll az összes többi lakóval együtt.a földönkívüli életre nem térnek ki,vagy tagadják.mégis miért? az univerzum uralkodója nem lenne képes más bolygókon is életet teremteni? ezt honnan veszik,amikor saját maguk vallják,hogy Istennek semmi sem lehetetlen?
2011. jan. 31. 21:54
 18/27 anonim ***** válasza:

"Ha megtértél leírhatnád, hogyan képzeled a mennyek országát."

Hasonlatos a mennyeknek országa a mustármaghoz, a melyet vévén az ember, elvete az ő mezejében;. A mely kisebb ugyan minden magnál; de a mikor felnő, nagyobb a veteményeknél, és fává lesz, annyira, hogy reá szállanak az égi madarak, és fészket raknak ágain. Más példázatot is mondott nékik: Hasonlatos a mennyeknek országa a kovászhoz, a melyet vévén az asszony, három mércze lisztbe elegyíte, mígnem az egész megkele.

Mt 13,31-33

2011. febr. 1. 10:37
 19/27 Szesze ***** válasza:

1,6 Azután ezt mondta Isten: Legyen boltozat a vizek között, hogy elválassza egymástól a vizeket.

1,7 Megalkotta tehát Isten a boltozatot, és elválasztotta a boltozat alatt levő vizeket a boltozat felett levő vizektől. És úgy történt. (1 Móz 1)

Hogyha azt veszuk, hogy az elet a vizbol alakult ki, es ezek alapjan mas bolygokon is van viz, kovetkezik, hogy van elet a foldon kivul. Nem kell feltetlenul E.T. re gondolni, de akarmilyen mikroorganizmus is elet. Tehat a Biblia maga emlitest tesz, a foldonkivuli elet letezeserol. Ezt mutasd meg a baratnodnek:)

2011. febr. 1. 12:13
 20/27 anonim ***** válasza:

ma 10:37

Már megbocsáss, de a saját eszed utáni mennyországra lettem volna kíváncsi, nem a példázatokra. Ugyanis még senki sem tért vissza onnan, így nekem és neked is csak elképzelésünk lehet. A mustármag példázat elég szegényes magyarázat!

2011. febr. 1. 15:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!