Keresztyén szülőként mivel győzitek meg gyermeketeket, hogy a trágár beszéd bűn?
Nem tudom, hogy mennyi idos a gyermek, de ugy lehetseges, hogy nem arra hivatkozol, hogy bun, de ronda szokas!
Amikor kozosen mentek valahova, s ilyet latsz, vagy hallasz, akkor kerdezd meg a gyermekedet, hogy errol mi a velemenye pl., s aztan majd elgondolkozik.
Amikor ugy erzed, hogy ezt csak most csinalja, de igazabol egy jo lelku gyermek, akkor elfogja hagyni ezt a szokasat, tehat O is befogja latni azt, hogy ez igy nem jo, de Te megkerheted arra, hogy a Te kozeledben ezt ne hasznalja, tehat viselkedjen normalisan.
Tudod amikor meg iskolaban jarnak, akkor egesznap ezt halljak, s akarva-akaratlanul is atveszik ezt a szokast, vagy ugy gondoljak, hogy ez a "meno" stilus.
Az En gyermekeim amikor kikerultek az iskolabol, aztan mar teljesen elhagytak ezt a stilust.
Szerintem ez nem kerszténység, hanem önmagunkra való igényesség kérdése. (Nem vagyok keresztény, de sosem szoktam trágár szavakat használni.)
Én próbáltam már a baráti körömben pár embert figyelmeztetni, hogy csúnyán beszél és ez engem zavar, de nem nagyon hatotta meg őket. Az egyébként tényleg szörnyű, hogy manapság mindenhol ezt hallani és elvileg értelmes felnőttektől is.
Óvatos tippként esetleg egy szülői példamutatást tanácsolnék :))
Fura gondolat tudom, ámbár nem elhanyagolható :D
Köszönöm a válaszokat!
Otthon nem beszélünk csúnyán. Én eleve úgy nőttem fel, hogy a legcsúnyább szó a "hülye" volt az életemben. A párom hasonlóan. A gondolataitok már elhangzottak ilyen-olyan formában itthon. A fiam (10 éves)megérti és mégis tudom, hogy a suliban máshogy viselkedik, mert a "vezérbika" mást diktál.
Én tanár vagyok, és számos vitám van a tanulókkal erről a témáról. Eleve nem hiszik el, hogy én nem káromkodom.
További válaszokat is szívesen várok!
Szerintem meg kellene a fiatokat győzni, hogy a "vezérbika" helyett rátok hallgasson. Elvégre ti adtatok neki ételt, ruhát, lakást. De azt is el kell neki mondani, hogy ha nem csatlakozik a káromkodó bandához, akkor lehet, hogy kiközösítik, ami elég fájdalmas lesz. Szóval éreznie kell, hogy ti mindig mellette álltok és szeretitek.
Aztán meg lehet mutatni neki a Bibliából az Efezusiak 6:1-4-et, alátámasztandó, hogy a szülőknek való engedelmesség ez Isten terve a boldog családi életre.
Nem tudom hallotad-e a mostani néphülyítő ezotériát:
Jelenleg indigógyerekek születnek a Földre, akik nem engedelmeskednek senkinek, nem szófogadók, stb. És így trágár beszédet is folytatnak. És ez a tökéletes generáció, amely előtt fejet kell hajtanunk, mert magasabb szellemi szinttel rendelkeznek.
Lehet a te gyereked aurája is indigó :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!